Výpočet životního minima 2023
Rozšířená verze kalkulačky
Další kalkulačky
Interaktivní grafiky
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
Takhle vás odmění za nákup. Porovnali jsme cashback portály
Obchodník chce, abyste nakupovali u něj. A odmění za to nejen toho, kdo vás k němu přivede,...více
Tyhle koruny si vyměňte. V peněženkách zůstávají neplatné miliardy
Lidé mají pořád mají v peněženkách miliony neplatných bankovek, připomíná Česká bankovní...více
Nemáte v peněžence poklad? Tyhle koruny jsou vzácné
Zlatý svatováclavský pětidukát z roku 1937, který se před týdnem vydražil za rekordních...více
Doporučujeme
Slavná Hospůdka U Štěpána z Ano, šéfe! se vrací. Jste báječní, otevřeme, hlásí
Loni v září oznámili, že už nemohou dále a po 14 letech končí. O smutném osudu slavné...více
Máte dítě? Zavřete se s ním doma a vylezte, až bude velké. Proč tahle země není pro malý? ...
Pražské bistro Marthy´s Kitchen zveřejnilo před pár dny pravidla, v nichž uvádí, že vítá...více
Schizofrenní Bayern. Tahle rošáda je nesmyslná i obdivuhodná
Julian Nagelsmann ven, Thomas Tuchel na plac. Bayern šokoval fotbalový svět. Přes palubu...více
Nový systém zvyšovania dôchodkov: Čo čaká penzistov od roku 2024?
Národná rada Slovenskej republiky v utorok 14. februára 2023 schválila novelu zákona o...více
Přihlášení k newsletteru
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.
Marek Dospiva
podnikatel, Penta
Vlastislav Bříza
podnikatel, Koh-i-noor

16,67 %
z 36 duelů

79,17 %
z 48 duelů
Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů
Očima expertů: Snížit počet vysokoškoláků či vysokých škol?
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
4. 8. 2011 23:46, Pavel
Prošel jsem celkem tři vysoké technické školy jak v Praze tak i třeba jinde. I s doktorátem. Teď na jedné učím. Je to technická fakulta na blíže nejmenované univerzitě. S tou kvalitou studentů je to skutečně bída. A přijímáme všechno, ovšem během prvního ročníku nás nyní už téměř 60% lidí opouští. Pro naprostý nezájem a pro totální neschopnost. Ono je to v podstatě ani nezajímá. A je jim vcelku jedno, co studují, hlavně když je vezmeme bez přijímaček. Ale to je vina v první řadě státu. Není tlak na kvalitu, platí se za kvantitu a ještě blbě. Co máme dělat? Jednou jsem si dělal takový soukromý průzkum. Kolik očekávají jako nástupní plat. Jeden hoch mi řekl, že tak 40 tisíc. Na moji otázku zda-li čistého nebo hrubého řekl, že v tom snad není rozdíl ne? Tak jsem se ho okamžitě zeptal, kolik je třetina z třetiny. Bez mrknutí oka mi řekl, že jedna. Co na tohle říct? Specializace elektro, třetí ročník. Jednou bude možná sedět na velínu v Temelíně. Už tomu věřím. A mám strach.
Další příspěvky v diskuzi (celkem 12 komentářů)
4. 8. 2011 23:46 | Pavel
2. 8. 2011 22:20 | Michal
The Master’s as the New Bachelor’s nebo Is Law School a Losing Game?
1. 8. 2011 17:16
30. 7. 2011 12:29 | Nox
30. 7. 2011 11:34 | Radim
A ikdyž se nedostanete na prestižnější školy, rádi vás přijmou na hnojárnách, v PLzni, Ostravě, Zlíně nebo Karviné, tedy na školách, jejichž studenti by před deseti lety o vysokoškolském studiu akorát snili. Dnes již studují i lidé s potenciálem uklizečky.
Systém je potřeba změnit. nemůže tu běhat milión ingů. Sám bych některé pseudovysoké školy zrušil, podpořil VOŠ a zavedl nějaký systém srovnání vysokých škol. Nemůžeme srovnávat absolventa PLzeňských práv s absolventem Brněnských, stejně jako ekonoma z VŠE s ekonomem z Karviné.
29. 7. 2011 20:04 | Slávka
29. 7. 2011 13:33 | Tvk
Podobně už začíná selekce u zaměstnavatelů, pro které už vysokoškolský titul přestává být zárukou jakékoliv "použitelnosti" člověka, protože s různými bc. se roztrhl pytel a dnes i lidi s tímto titulem běžně vidíte na místě (dnes populárně řečeno) operátorů.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
29. 7. 2011 13:21 | Gabriel Pleska
29. 7. 2011 12:53 | Jaki
29. 7. 2011 12:00 | chk
29. 7. 2011 10:46 | Gabriel Pleska
29. 7. 2011 10:36 | Mirek