Diskuze: Řecký syndrom českých politiků
Minulý týden byly noviny zas plné Řecka. Evropská unie, respektive eurozóna, mu hodila další záchranný kruh, i když tonoucího unášejí proudy dál na volné moře. Pokud nepadne rozhodující slovo (ať už eufemistická „restrukturalizace dluhu“, nebo přímočařejší „bankrot“), bude se řecká agónie prodlužovat.
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Další příspěvky v diskuzi (celkem 1 komentářů)
29. 6. 2011 0:24 | Miloka
To možná není krátkodobě až tak na škodu – v Řecku projdou alespoň nějaké reformy a řecká ekonomika tak do budoucna trochu posílí a zbaví se největších zátěží. Vrtěti Řeckem
Zábavné ovšem je, jak se Řecko vrátilo na českou politickou scénu. Loni před volbami fungovalo Řecko pravicovým stranám jako výborný strašák na voliče. Spíš než rozumová analýza přitom zafungovala neznalost světa mimo českou kotlinu. Pokud se teď některý čtenář urazil, omlouvám se – ale kolik z těch, kteří vážně přikyvovali větě Nechceme skončit jako Řecko, skutečně chápe, v čem spočívají řecké problémy a proč dnes Česká republika jako Řecko (zatím) skončit nemůže? Moje otázka:proč jste tuto informaci nedali voličům před loňskými volbami?Dnes to vypadá tak,že jste toto záměrně zamlčeli a i tímto způsobem přispěli k vítězství pravice nebo toho co se dnes za pravici považuje(ODS,TOP 09 a podobné skupiny).VV nepočítám,protože to byl předem připravený plán na zblbnutí voličů,který se bohužel ,snad naposled,podařil.