Jan Kraus: Nikde se nekrade tak dobře jako ze státního

„Jsou jen dvě volby: naučit se tu šmelinu, nebo se proti ní postavit. V prvním případě to nejsou vaše podnikatelské schopnosti, co nese úspěch, ale vaše zdatnost v podvodu. Nevadí-li vám to, jste pak případně čilý a úspěšný gauner,“ říká moderátor Jan Kraus, jedna z tváří Nadačního fondu proti korupci.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

19. 6. 2011 16:12, ivostanislav

Jako bavič je pan Kraus bezpochyby jednička. V otevřeném vyjadřování k současnosti si též zaslouží uznání, ale zase to ale. Vstoupil do spolku, který by měl bojovat proti korupci a chránit oběti korupce, chválihodné. Osobně si myslím, že byl do této společnosti vybrán právě pro svoji otevřenost až na druhém místě, to první je, určitě jeho všeobecná mediální známost obličeje i hlasu. A bohužel, jako devadesát devět lidí ze sta, mluví-li o nekvalitě člověka naší současnosti, nedokáže odložit neexistující berličku minulosti. A toho má právě naše současnost už plné zuby. Naše současnost potřebuje srozumitelný popis cesty do zítřka, do dalšího roku, do dalších let. A tuto cestu jsem nenašel ani náznakem v tomto, ani v jiném rozhovoru s Janem Krasem.
Navíc, nechodí-li pan Kraus volit, nemůže si stěžovat na špatné politiky. Nemůže si stěžovat na to, že lžou, kradou a jsou gauneři. Protože právě nízká volební účast, to politické loupežnictví umožňuje, jelikož mají na své straně špatný volební zákon s kterým ty znalé a poctivé odstraní dříve, než usednou na jakoukoliv placenou politickou židli.

+6
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 8 komentářů)

1. 2. 2013 16:36 | Valérie

Nevíte kde bydlí v jaké ulici Jan KRAUS ?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 6. 2011 20:52 | Hoffmannová

Zajímalo by mě,jaké páky a nástroje by stát měl vůči korupci použít.Sledovala jsem v týdnu pořad na Primě " Fakta Barbory Tachecí",kde hovořila s bývalou poslankyní a advokátkou Marvanovou,která mluvila cosi o začarovaném kruhu ve vyšetřování velkých státních zlodějin(grippeny)z pozic nejvyšších státních žalobců,jejichž jednání silně ovlivňuje a řídí ministerstvo spravedlnosti v čelem s Pospíšilem.Doslova to bylo popsáno jako žába na kameni.No aby také né!Kdyby se legislativa a zákony měly vytvářet u nás jako ve světě nebo alespoň v Evropě,máme-li ten západ neustále předhazován ve všem jako vzor,vypadala by tato záležitost u nás trochu jinak.Vážně si však nemyslím,že žijeme v nějaké demokracii,ale spíš řízené anarchii.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 6. 2011 8:21 | losnuevosvidentes

Osvícený názor.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 6. 2011 18:52 | Slávka

Jakékoliv uskupení ,které hodlá bojovat proti korupci uvítám a bude mít mou podporu.Problém vidím v tom,že o nadačním protikorupčním fondu není nikde slyšet a moc by mě zajímalo,jakou korupční aféru dokázal odhalit.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 6. 2011 16:12 | ivostanislav

Jako bavič je pan Kraus bezpochyby jednička. V otevřeném vyjadřování k současnosti si též zaslouží uznání, ale zase to ale. Vstoupil do spolku, který by měl bojovat proti korupci a chránit oběti korupce, chválihodné. Osobně si myslím, že byl do této společnosti vybrán právě pro svoji otevřenost až na druhém místě, to první je, určitě jeho všeobecná mediální známost obličeje i hlasu. A bohužel, jako devadesát devět lidí ze sta, mluví-li o nekvalitě člověka naší současnosti, nedokáže odložit neexistující berličku minulosti. A toho má právě naše současnost už plné zuby. Naše současnost potřebuje srozumitelný popis cesty do zítřka, do dalšího roku, do dalších let. A tuto cestu jsem nenašel ani náznakem v tomto, ani v jiném rozhovoru s Janem Krasem. Navíc, nechodí-li pan Kraus volit, nemůže si stěžovat na špatné politiky. Nemůže si stěžovat na to, že lžou, kradou a jsou gauneři. Protože právě nízká volební účast, to politické loupežnictví umožňuje, jelikož mají na své straně špatný volební zákon s kterým ty znalé a poctivé odstraní dříve, než usednou na jakoukoliv placenou politickou židli.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 6. 2011 11:15 | karel j.

Mně se líbí, že pan Kraus říká všechno na rovinu, nepopírám, že mi někdy přijde arogantní a že svět občas vidí příliš černobíle. Jeho názorů si však vážím a jsme rád, že si tady mohu číst podobné rozhovory.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 6. 2011 10:02 | Gabriel Pleska

Děkujeme za názor. Na rozhovory s pány Jančurou a Janečkem najdete v článku odkazy. Stanislav Bernard bude v době blízké. Zvláštní je, že páni Bernard a Janeček si Jana Krause vzali do party (tedy do zmiňovaného protikorupčního fondu), myslíte, že je to proto, že pro ně morální autoritou je, nebo spíš proto, že bude tomuhle podniku dávat mediálně známý a správně zarputilý običej?
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 6. 2011 4:50 | js

Jan Kraus je vždy razantní a vždy má pravdu. :-P Pamatuji si, jak vehementně propagoval lidoveckého politika Ing." Jiřího Vacka. Dnes ho diváci televize mohou znát z reklamy na minerálku Mattoni, jejíž producent je známý devastátor historických památek (historický areál Mattoniho lázní v Kyselce) a podle některých i příliš brutálního čerpače pramenů. Jan Kraus je (občas) zábavný, ale není pro mě politická autorita, natož aby byl autoritou mravní. Veřejnými, řekněme politickými v širším smyslu, autoritami jsou pro mě pivovarník Bernard (jemuž mj. vděčíme za prolobbování zákona, který ochránil český pivní trh před naprostým převálcováním světovými pivovarnickými firmami a tak prospěl českým hrdlům i národnímu hospodářství), "autobusák" Jančura (pod jehož tlakem se začaly zlepšovat služby i dalších autobusových přepravců, dokonce i ČSAD Liberec) nebo burzián Janeček (iniciací fondu na podporu whistleblowerů a vůbec veřejným tažením proti korupci).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Marek Dospiva

podnikatel, Penta

Vladimír Dlouhý

exministr a ekonom

Marek Dospiva
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů
×
Vladimír Dlouhý
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services