Proč Češi milují své tyrany a nakupují v Lidlu?

Petra Dlouhá | rubrika: Co se děje | 6. 4. 2011 | 113 komentářů
Milý Lidle. Zabil jsi 102 stromů, abychom na Tebe lépe viděli. Prodával jsi sýr s listerií, zabil dva Němce a čtyři Rakušany. Zřítila se Ti střecha, což málem zabilo i nás. Zotročoval jsi dělnice. K zaměstnancům ses choval jako bachař – žádný mrtvý, jen řada ponížených. Jsi líhní myší – ty se Ti vyhubit nedaří. Ale my víme, že jsi nejlepší. Milujeme Tě. Tvoji Češi.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

6. 4. 2011 8:23, Petr

U arogantních dřevorubců ZÁSADNĚ nenakupuji. Čecháčci nemají žádné zásady a morálku. Hlavně, že mají v akci super kvalitní špekáčky za 29 Kč/kg, všichni tam utíkají, vytlačí plný košík, doma se pak cpou moukou, pilinami a pomletým sajrajtem a myslí si, jaký udělali kauf.

+31
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

7. 4. 2011 6:44, Petr S.

Paní autorka je zjevně velmi, velmi nešťastný člověk...

Takové kýble žluči svědčí o mnohém.

-156
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 113 komentářů)

23. 8. 2011 8:15 | Walltar

No já možná budu jeden z mála, ale chodím nakupovat do 4-5 obchodů. V každém mají nějakou věc kvalitnější než jinde. A zrovna třeba lidl je jediný obchod kde koupím vcelku kvalitní uzeninu.... A potom do kauflandu na zeleninu.... a potom .... jo to je ta výhoda hypermarketů, na všechno stačí jeden.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 8. 2011 19:30 | Marek

Lídl se prostě vyplatí...ale jak komu - asi spíše lidem kteří umí počítat. Protože spousta věcí je tam na oko skutečně levnějších - zákazník má skutečně pocit že dostává velkou porci za málo pěněz. Ale většinou se jedná o málo kvalitní a hodně naředěné náhražky a napodobeniny. A ve finále Vás Lidl stejně stáhne a nachytá tím, že se mu vše vrátí na jedné položce která patří mezi základní potraviny a je jí na regále jen jeden druh (není ji čím nahradit) a je za poměrně vyšší cenu. Perlička - nedávno jem v českém Lidlu potkal zděšené Němce ptající se jak poznají máslo. Těď už rozumím jejich zděšení:-)
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 7. 2011 23:54 | jagoar

Do Lidlu jen s kalkulačkou!
Protože u pokladny (teda aspoň v Praze, Nárožní) kradou jak straky! U jednoho menšího nákupu 2 x účtovány mořské plody a nektarinky dokonce 6 x (obojí zboží jsem měla jen 1x) U "pětistovkového" nákupu předražení hned za cca 170 Kč, to je teda fakt hustý!:-( Pokladní mi sdělila, že ONA za to NEMŮŽE, že to dělají pokladny samy a peníz mi posléze vrátila, protože jsem se u tak malého nákupu všimla hned! Ale nevím, kolikrát jim to předražení už vyšlo, když člověk nakoupí za 2000, tam už se kilčo, dvě Kč klidně ztratí... No, já každopádně, pokud ještě někdy do Lidlu půjdu (a nejsem si jistá, zda půjdu, bo kromě toho předražení, když jsem čekala až pokladní bude mít čas mi vrátit, co mi neprávem vzala, jiný pracovník se mi snažil někam odvézt vozík nejen se zaplaceným nákupem, ale i s osobními věcmi), TAK JEDINĚ S KALKULAČKOU, vše si sečtu předem, abych věděla, kolik mám skutečně zaplatit. DOPORUČUJI též :)
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 4. 2011 20:19 | Globulev

Co je v Lidlu, není k jídlu. Něco je a něco není. Nechodím tam často, ale pokaždé, co jsem tam byl, měl jsem pocit jako bych byl na jiné planetě. Koupím si čokoládu z Ekvádoru a zapiju ji pivem Deep. Možná se pak budu cítit líp. Nebo ne? Trochu mi to tam připadne jako by tam dováželi No name výrobky z Polska a Německa. Koukám na to a přemýšlím, co si v té záplavě vybrat. Nakonec usoudím, že zůstanu u kofoly a spokojeně jdu pryč.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 4. 2011 6:48 | Azzurro

Opravdu "nestranný" a "objektivní" článek. V této republice se kvůli soukromému podnikání porazí tisíce stromů. Nikomu to nevadí, jen je problémových oněch 102 či kolik, které nechal porazit LIDL. Směšné. Jsou supermarkety, kde jsem viděl též běhat myši, viděl jsem tam shnilé ovoce a zkaženou zeleninu. Viděl jsem oschlé chlebíčky, okoralý salám, špinavé rohlíky. Viděl jsem v regálech hořčice pokydané od jiné hořčice. Viděl jsem mnohé jiné. Ale nic z toho v LIDLu. A nemíním se zastávat žádného marketu. Poměr cena - kvalita je u hodně věcí nastaveno nejlépe v LIDLu. Spousta věcí, která se tam prodávají za normální cenu, je v jiných marketech jen za cenu akční. A co se týká pokut? Ty dostávají všechny markety. Sám jsem hlásil na hygienu plíseň na šlehačce v pudincích. Kde to bylo? Neřeknu, ale LIDL to nebyl :-). Oni mají máslo na hlavě všichni. Nejen LIDL. Chápu, že tento článek je zaplacenou antireklamou některého jiného řetězce. Chápu, že LIDL je trnem v oku konkurenci, LIDLů je po republice jako máku. Dokonce jsem si všiml, že němci a holanďané, když si jdou udělat nákup, jedou do marketů BILLA, Kaufland či LIDL. Prostě je znají ze svého domova a vědí, že tam jsou jisté standardy. Takže, ať si každý chodí, kam chce, je to jeho svobodná volba. A Petruška návštěvám LIDLů tímto určitě nezabrání. Ba naopak. Ti, co tam ještě nebyli, tam třeba jen ze zvědavosti nyní zavítají.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 4. 2011 20:37 | Iveta

vážený, nebojte se, o problematice jsem docela detailně informována. To co prezentujete Vy, jsou idealistické vize jak by to mělo být. To co prezentuji já, je skutečnost. Takže kupříkladu to prase. Původ má stejný jak v supermarketu, tak na malých jatkách - bylo vykrmeno ze stejných směsí, poraženo na stejných jatkách.Přiznám se, že nevím, co je to producent masných prefabrikátů. Z jatek jdou prostě půlky či již rozbourané maso. Jestli veškerý rozdíl vidíte v rozbourání, no tak vás mohu ujistit, že i řetězce zaměstnávají profesionální řezníky. Jakkoliv nadáváte na hygienu v supermarketech, měli byste se podívat někdy na podmínky, ve kterých bourá ten božský řezník z malého obchůdku. No a nejvíc mě fascinuje, že malému řezníkovi nezůstává zboží - to jako že ví přesně kolik prodá zadního, kolik bůčku, kolik kolena a kolik jater? Nebo jako že objedná tolik aby prodal? - to ale zákonitě musí někomu říci nemám, už je vyprodáno - no a tento zákazník už asi nepříjde. Pokud žijete ve svém ideálním světě malých skvělých obchodníčků, klidně si v něm žijte dál. Je to něco na způsob balené vody - je stejná, ne-li horší než voda z kohoutku, je dražší, přesto ji lidé kupují a myslí si jak na zdravý život nevyzráli. Nemá cenu přesvědčovat vás, klidně si nakupujte u malých obchodníků. No a s těmi pekárničkami? No potěš PánBůh - hodně jsem jich navštívila, ale od té doby tak nějak pečivo moc nemusím. Kdybyste jen tušil, jakým způsobem jsou zde plněny hygienické normy, tak si budete radši péct chleba sám. Samozřejmě ani velkopekárny nejsou bez chyb, ovšem čistota je zde rozhodně na vyšší úrovni. Neberu Vám Vaše ideály, jen by to chtělo trochu soudnosti a zamyšlení.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 4. 2011 8:16 | klm

Je mi moc lito, ze na tomto serveru vznikl tak negativne manipulativni clanek, coz devalvuje hodnotu i ostatnich clanku. V pripade, ze chcete pokracovat, mam dalsi namety - mile ministerstvo dopravy, na vasich silnicich zemrou rocne stovky lidi a to vas jeste platime obrovskymi danemi a umoznujete niceni zivotni prostredi - rychle do aut a nicte vzduch dale. Mili spotrebitele, vite klik se zemedelci nadrou nez se vyrobi potraviny, nebo treba mouka na chleba? A vy jejich zbidacovani podporujete? Vite kolik lidi se zranilo pri praci na poli a na zemedelskych strojich? Bezte si koupit potraviny a podporte toto zbidacovani. Atd atd. Myslim si, ze kazda velka firma se s nejakymi vecmi setka, at uz s objektivnimi, nebo je to jen nastrazene (dnes leti insolvence, i zakaznik vas dnes pomerne snadno posle do insolvence) a nebo je to prace konkurence a jejich pr aktivit - ale to se asi nikdy nedozvime. Jen me hodne mrzi, ze se autor nechal zmanipulovat a pise takto emotivni clanek na puvodne serioznim serveru.
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 4. 2011 14:39 | js

Mělo to být, že s Pavlem nesouhlasím. Jde právě o ten rozdílný přístup některých malých prodejen ohledně potravin. Supermarket nenakupuje na jatkách, ten nakupuje u velkého producenta masných prefabrikátů (podobně od velkopekáren), kdežto dobrý malý řezník si to dobytče často sám vybere z několika kusů (z určitých jatek) a kvalitně ho zbourá. Samozřejmě nechová se tak každý řezník, některý opravdu prodává jen to co mu pošlou z jatek a pak to tak nějak naporcuje. Proto se také dobří řezníci doporučují kamarádům a za některými jezdí lidé i na opačný konec města (já ne, neumím pořádně vařit, jen rád jím :) ) a nezůstává jim staré zboží. Podobně je to s pečivem, za dvě hodiny si udělám zajíždku z nejkratší trasy, abych si koupil chleba z malé pekárny (snad ho ještě budou mít, jinak musím zítra hned ráno do jiného malého pekařství, kde prodávají chleba z jiné menší pekárny). Supermarketové pečivo, ať od Paříků nebo Babiše, kupuji jen v nouzi nejvyšší.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 4. 2011 14:33 | Vašek

V zásadě bych s článkem souhlasil, až na to, že jsou místa, kde má obyvatelstvo méně prostředků a Lidl často předstvuje jedinou možnost nákupu (pravděpodobně proto, že menší konkurenci mezitím zlikvidoval). Jedinou cestou se tedy zdá být přísnější legislativa.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 4. 2011 12:57 | Iveta

no, spíš bych řekla, že souhlasí - chtěl asi říct, že malý řezník nakupuje na jatkách stejně jako supermarket a že szupermarket bere např. uzeniny od větších řezníků kteří vyrábí vlastní uzeniny (osobně neznám řezníka, který vyrábí cizí uzeniny). Pokud jde o ty banány, jakmile se začnmou lidé poptávat po fair trade výrobcích, hypermarkety budou první, kdo je bude mít na regále. On ten problém malých obchůdků bude někde jinde. Prostě malý obchod s jeho vyjednávací pozicí a možností sortimentu nikdy nebude cenově konkurenceschopný se supermarketem. Jedinou devizou malého obchůdku byl přístup k zákazníkovi, každého uctivě pozdraví, poptá se na dětičky, polituje zlomenou ruku, apod. Jenomže to platí pouze u té části obyvatel, kteří preferují osobní přístup před cenou - no a těchto zákazníků valem ubývá. Nenechte se mýlit - i malému obchodníkovi prochází záruční lhůta potravin, i jemu leží maso na pultě - a to si jako myslíte že tento obchodník nebude mít snahu udat i toto zboží? Jenomže u malého obchodníka který tak krásně zdraví a promluví s člověkem přece nebudu kontrolovat datum spotřeby.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 4. 2011 12:47 | Pavel

tak nevím, jaké bych si z toho měl vzít ponaučení. Anebo to mělo být souhlasné stanovisko?
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 4. 2011 10:59 | js

Jsou řezníci, co si koupí půlku prasete a pak ji dobře naporcují. Jsou řezníci, co si koupí celé prase. Pak jsou větší řezníci, co si vyrábějí i vlastní uzeniny. Nakonec jsou solidní uzenářské firmy, které mají "továrnu" někde na kraji města a v centru vlastní prodejnu (v Brně na rohu České a Joštovy býval Steinhauser, ale už jsem mnoho let nebyl).
S banány je to samozřejmě jiné. U nás se prodávají snad jen ty od Chiquity (dříve United Fruits, viz G. C. Márquez). V jiných zemích EU i od jiných firem, třeba i fair trade, na čemž některým lidem záleží. Mně víc chutnají menší banány, které jsem v českých obchodech neviděl.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 4. 2011 10:45 | js

Být lepší prodejna než obchůdek z časů špatně fungujícího centrálně řízeného hospodářství snad není nic těžkého. Proč ale po 20 letech a v době, kdy mezi Českem a Německem, Rakouskem, Francií, Itálií, Španělskem nebo i Dánskem (mléčné výrobky) není celní hranice, jsou české velkosamoobsluhy tak mizerně zásobené a docela drahé?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 4. 2011 8:12 | Pavel

KristePane, co pořád máte s těmi malými obchodníky? Tak s nějakým takovým obchodníkem hoďte řeč a zjistěte si kde pořizuje zboží on? Zhusta je to právě v tom supermarketu, na který plivete a když ne ze supermarketu, tak od těch samých dodavatelů jako mají supermarkety, jenomže za vyšší cenu, protože pozice malého obchodníka při vyjednávání ceny je nulová. Myslíte si že banány u obchodníka byly přivezeny z plantáže kterou on osobně dvakrát týdně kontroluje, pak vybírá nejlepší kousky, které letecky přepraví, abyste je měla druhý den na pultě v TOP kvalitě? Dále by mě zajímalo, kde berou ti démonizovaní malí řezníci maso a co dělají s tím masem co neprodají, když dle diskutujících mají pořád čerstvé maso nejlepší kavlity? Malou výjimku snad tvoří farmářské trhy, jenomže i tam, když si dáte práci, zjistíte, že mnohé výrobky opět pochází někde z Makra či velkoobchodu. Tím že budete nakupovat v malých obchůdcích dosáhnete pouze jednoho - zaplatíte víc. Na závěr by mě zajímalo jak vypadá "malý, čistě český obchodník".
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 4. 2011 21:41 | KLÁRA

NO KOUKÁM,ČEŠI UŽ NEJSOU CO BEJVALI. JE KRÁSA KOUKAT JAK JSOU "HLOUPÍ" A NALETÍ NA LETÁKY A CENY, NO A JEŠTĚ VĚTŠÍ SRANDA JE KOUKAT NA TO JAK SUPERMARKETY BOJUJÍ MEZI SEBOU AŽ SE ZAHUBÍ. NO A AŽ SE VYHUBÍ NAVZÁJEM,TAK SI NASADÍ VÝHERCE SUPER CENY. TO ZAS BUDOU ČEŠI KOUKAT. A PROTO SE TROCHU STYDÍM ZA TO ŽE PATŘÍM MEZI VÁS,ALE PODPORUJI HLAVNĚ MALÉ ČISTĚ ČESKÉ OBCHODNÍKY. A PROČ? ZLATÉ ČESKÉ RUČIČKY.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 4. 2011 19:04 | Martin Moravec

Možná to bude právě tím, že podobné aféry má i konkurence. Žádný řetězec nemůže s klidným svědomím tvrdit že u nich se nic takového neděje. A proto je zákazníkům nakonec jedno jestli jde zrovna o Lidl, Tesco, nebo nějaký jiný řetězec. Hodnotí denodenní zkušenost. A protože prodejny Lidlu jsou na každém rohu, všeho je v nich tak nějak akorát a lidi tam chodí denně, nakonec si ten svůj obchod i přes občasné aféry oblíbí. U nás v Holicích máme Lidl, PennyMarket a Albert a já se tady dobrovolně přiznávám, že kdybych musel poslat hlas jednomu z nich, zvolím taky Lidl.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 4. 2011 18:59 | Petr Náčel

No nevím, zda ho Češi milují. Já z něho mám až živočišnou hrůzu. Viděl jsem pana předsedu představenstva Schwarz Group v akci (Lidl, Kaufland) v akci. Velmi nemilosrdný obchodník. S ním nechci dělat business v jakékoliv podobě.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 4. 2011 18:12 | Radovan Dell

Samozřejmě že to není v pořádku a doufám, že v boji za správnou věc přestanete nakupovat v Tesco, Albertu, Kauflandu a běda tomu, kdo vkročí na Chodov nebo do jiného nákupního centra, kvůli jehož stavbě se kácely stromy, ničila zeleň a kde lidi dělají za mizernou mzdu bez jakéhokoli uznání od svého zaměstnavatele.
Ze svých studentských brigád, které jsem měl v tehdejší Hypernově, Makru a Tesco si vůbec nedělám iluze o tom, jak se věcí mají. Stačí si je zažít na vlastní kůži.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 4. 2011 17:55 | František Pašingr

V porovnání s jednou miniaturní samoobsluhou, která u nás na vsi byla před r. 90, je Lídl zlatý. Vy ovšem nyní zorganizujete něco ještě lepšího a my hloupí konzumenti rádi zapomeneme na Lídl a půjdeme k Vám.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 4. 2011 17:54 | Václav Valášek

Hmm, takže podle stávajících příspěvků je vše v pořádku a jen "autor" je blbá? Výborně, takže nasadíme menstruujícím ženám na hlavy červené čelenky a vykácíme lípy, vždyť je to tak dělají i v lidlu a tam mají dobrou šunku, takže je vše ok.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Zdeněk Pelcl

podnikatel, GZ Digital Media

Ilona Klímová

podnikatelka, Aspius

Zdeněk Pelcl
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Ilona Klímová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services