Zajímá vás deregulace? Ptejte se Miroslava Kalouse z Ministerstva pro místní rozvoj!

Miroslav Kalous je náměstkem ministra pro místní rozvoj a právě toto ministerstvo je autorem zákona o jednostranném zvyšování nájemného. Nabízíme vám tak příležitost položit kompetentní osobě otázky, které vám v souvislosti s deregulaci nejsou jasné, ať už jste na straně pronajímatele či nájemníka nebo vás prostě deregulace zajímá.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

17. 1. 2007 10:51, Danuše Wranová

Petulko, nejste agresivní, takže smírně. Jste typická oběť bytové politiky tohoto státu, kdy jsou regulování nájemci stále ujišťování nezodpovědnými politiky a St. Křečkem a spol. , kde jsou i důvody jeho hamižnosti, že jste se svými požadavky v právu. Na tom, co jste uvedla, je jasně vidět, jak tato politika škodí i vcelku normálním lidem. V mém domě by byla moje rada taková, že bych vám nabídla menší byt s přiměřeným nájemným a řádnou smlouvou, nebo bychom takový byt společně hledali jinde. Za majitelem zajděte a pokuste si to vysvětlit, o odstupné nežádejte, mě takový požadavek hrozně vždy navzteká a pak už nejsem přístupná ničemu.

Zobrazit celé vlákno

+85
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

17. 1. 2007 11:55, lubik

Omlouvám se. Jde o ustanovení zákona o rodině (a je to skutečně povinnost), ale za porušení (podobně jako u nevěry ap.) nehrozí žádná sankce, čili je to možné a paní si nevymýšlela. Kdyby však jeden z manželů (což není tento případ) užíval najemní byt, tak by to mohl být i důvod výpovědi. Zajímavé by bylo i posouzení zda žijí manželé ve společné domácnosti nebo ne.

Zobrazit celé vlákno

-18
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 63 komentářů)

15. 1. 2007 9:11

Slyšela jsem, že o zvýšení nájemného musí majitel domu informovat jednotlivě všechny členy domácnosti jednotlivě. Pokud tak neučiní a uvědomí pouze nájemce, se kterým je uzavřená smlouva o pronájmu, nemůže zvýšení uplatnit, resp. nájemce není povinen tuto částku platit. Jak se řeší, když si například doporučenou korespondenci zapomenu vyzvednout a o zvýšení nájemného tak prakticky nevím? Dále by mne zajímalo, kdo je oprávněn či povinen posoudit kvalitu /kategorii bytu/ ,když se s majitelem nedohodnu a kvalita bydlení dle mého názoru stanovené ceně neodpovídá? Děkuji za odpověď.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 1. 2007 9:02 | Danuše Wranová

Pane Kalousi, čím se řídí v současné době splatnost nájemného a možnost navyšování záloh na služby u regulovaných nájemců s dekrety od národního výboru, se kterými není prakticky žádná dohoda možná ? Dále vás prosím, zda můžete charakterizovat, co se rozumí službou, poskytovanou s užíváním bytu. Děkuji
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 1. 2007 8:14 | petulka

Nezůstanu nakonec na ulici? Bydlím v domě s majitelem. Mám 5 let do důchodu. Napsal mi předpokládanou výši nájemného po deregulaci. Předpokládaný důchod není o moc vyšší než nová výše nájemného. Neměla bych se obrátit na zatím velmi slušného majitele, zda by mi nenabídl nějakou finanční částku jako odstupné, když bych si pokusila najít nové bydlení? Něco mám naspořeno ale nevím, zda by mi nějaký fin. ústav v mém věku ještě nabídl nějaký úvěr, který bych za stávajícího slušného zaměstanání mohla splácet. Jedná se o byt 80 m2 na Zižkově, ketrý by majitel velmi lehce pronajímal i nyní za velmi slušné peníze, oproti mému nájmu. Bydlím v něm od roku 1970 a vždy jsem byla bezproblémový nájemce. Co mi radíte, abych nedopadla jak sedláci u Chlumu. Mám vyčkávat nebo jít za radikálním řešením. děkuji
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 4/4

4

Následující

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Matěj Hollan

aktivista

Jaroslav Zavadil

politik a odborář

Matěj Hollan
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů
×
Jaroslav Zavadil
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services