Diskuze - Osobní bankrot: nová naděje pro dlužníky

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 45 komentářů)

12. 1. 2007 20:23 | věřitel III.

tak nějak si to představuji já, protože, jak opkuji, kdo chce... má možnosti jak platit.Jsem věřitel jemuž dlužník měl platit odstupné z odstoupení z podníkání ve výši přes 400tis. Dlužník splatil několik málo splátek a přestal mi platit a nechal mě ve štychu i srodinou. Potom se mi skoro dva roky chechtal a když konečně na něj naběhnul exekutor, tak ta svině ještě na mne podala nesmyslná trestní oznámení... Já jsem splácel své dluhy, které měli jenom jít přezemne od něj, makal a dřel jsem 16 hodin denně !!! po celé dva roky a ještě budu dřít další dva roky, aby to splatil. Mám malé dítě, splácím byt a nemůžeme si dovolit mnoho věcí, ovšem jsme se uskrovnili a máme se tak nějak... doufám, že bude líp, až na tu svini co mi dluží a chechtá se dál ještě u policie.
KAŽDÝ, S VÝJIMKOU POSTIŽENÝCH, MAJÍ MOŽNOST SPLÁCET DLUHY A MAJÍ MOŽNOST SE VLASTNÍ PRACÍ DOSTAT ZE SRAČEK! ZNÁM TO S OHOSBNÍ ZKUČENOSTI.
OSOBNĚ MÍSTO NĚJAKÝCH OSOBNÍCH KRACHŮ, KDY DEFAKTO S POSVĚCENÍM STÁTU OKRADETE VĚŘITELE BYCH ZAVEDL SYSTÉM 1) Jsi dlužník... mh OK.... stalo se. 2) půjdeš makat 16 hodin denně, budeš žrát rohlíky a všem dle výše dluhu poměrně splácet... věřitel po nějaké době zcela jistě zmírní svůj tlak a splátky se dostanou do přijatelných mezí. 3) nebudeš makat a půjdeš do vězení pro dlužníky, kde budeš makat na práci kterou zmákneš, a to 16 hodin denně a z vězení se dostaneš až splatíš poslední desteník 4) odmítneš ve vězení makat a věřitel za pomocí pochopů a drábů ti vybere práci, kde tě donutí makat všemi dostupnými prostředky včetně fyzického mučení. 5) zemřeš... stát zaplatí tvůj dluh věřiteli a tvoje jméno bude zvěčněno na desce hanby...Jsem věřitel jemuž dlužník měl platit odstupné z odstoupení z podníkání ve výši přes 400tis. Dlužník splatil několik málo splátek a přestal mi platit a nechal mě ve štychu i srodinou. Potom se mi skoro dva roky chechtal a když konečně na něj naběhnul exekutor, tak ta svině ještě na mne podala nesmyslná trestní oznámení... Já jsem splácel své dluhy, které měli jenom jít přezemne od něj, makal a dřel jsem 16 hodin denně !!! po celé dva roky a ještě budu dřít další dva roky, aby to splatil. Mám malé dítě, splácím byt a nemůžeme si dovolit mnoho věcí, ovšem jsme se uskrovnili a máme se tak nějak... doufám, že bude líp, až na tu svini co mi dluží a chechtá se dál ještě u policie.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 1. 2007 20:23 | věřitel II.

KAŽDÝ, S VÝJIMKOU POSTIŽENÝCH, MAJÍ MOŽNOST SPLÁCET DLUHY A MAJÍ MOŽNOST SE VLASTNÍ PRACÍ DOSTAT ZE SRAČEK! ZNÁM TO S OHOSBNÍ ZKUČENOSTI.
OSOBNĚ MÍSTO NĚJAKÝCH OSOBNÍCH KRACHŮ, KDY DEFAKTO S POSVĚCENÍM STÁTU OKRADETE VĚŘITELE BYCH ZAVEDL SYSTÉM 1) Jsi dlužník... mh OK.... stalo se. 2) půjdeš makat 16 hodin denně, budeš žrát rohlíky a všem dle výše dluhu poměrně splácet... věřitel po nějaké době zcela jistě zmírní svůj tlak a splátky se dostanou do přijatelných mezí. 3) nebudeš makat a půjdeš do vězení pro dlužníky, kde budeš makat na práci kterou zmákneš, a to 16 hodin denně a z vězení se dostaneš až splatíš poslední desteník 4) odmítneš ve vězení makat a věřitel za pomocí pochopů a drábů ti vybere práci, kde tě donutí makat všemi dostupnými prostředky včetně fyzického mučení. 5) zemřeš... stát zaplatí tvůj dluh věřiteli a tvoje jméno bude zvěčněno na desce hanby...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 1. 2007 20:21 | věřitel

Jsem věřitel jemuž dlužník měl platit odstupné z odstoupení z podníkání ve výši přes 400tis. Dlužník splatil několik málo splátek a přestal mi platit a nechal mě ve štychu i srodinou. Potom se mi skoro dva roky chechtal a když konečně na něj naběhnul exekutor, tak ta svině ještě na mne podala nesmyslná trestní oznámení... Já jsem splácel své dluhy, které měli jenom jít přezemne od něj, makal a dřel jsem 16 hodin denně !!! po celé dva roky a ještě budu dřít další dva roky, aby to splatil. Mám malé dítě, splácím byt a nemůžeme si dovolit mnoho věcí, ovšem jsme se uskrovnili a máme se tak nějak... doufám, že bude líp, až na tu svini co mi dluží a chechtá se dál ještě u policie.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 1. 2007 20:24 | SEKac17

Je pravda že takovej panák kterej sedí pěkně v teple ma nahrabáno tak niky nepochopí jak je člověku v tísni bez budoucnosti a všude jen samé penále..
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 1. 2007 23:10

mno, neni vsechno jenom cerne nebo bile... asi ti nedoslo, ze se take muzes zadluzit ne svou vinou...nejde preci jenom o pujcky
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 1. 2007 11:31 | Břetislav

Jak se ukazuje, naděje plynoucí z tohoto zákona bude pro mnoho lidí pouze zklamáním. Zákon je postaven tak, že není možno do osobního bankrotu zahrnout pohledávky na které již byla prohlášena exekuce. A těch je pravděpodobně většina. Hlavně jsou to pohledávky vzniklé hlavně neplacením odvodů za sociální pojištění, zdravotní pojištění. Ty jsou totiž hodnoceny jako úmyslné a tudíž trestné. A je velice nepravděpodobné, že by insolvenční soud neakceptoval již vydané rozhodnutí jiných istitucí. Navíc není vůbec jasné, jak budou insolvenčním soudem řešeny závazky vzniklé z podnikání například před 5 či 7 lety. Přirozeným způsobem řešení vymáhání pohledávek na tyto již byla dávno podané soudní žaloby, vydány platební rozkazy či prohlášena exekuce. Ostatně je docela úsměvné, že se k tomuto zákonu vyjadřuje hlavně předseda exekutorské komory pan Judr Podkonický. Ukazuje se, že pravděpodobně veliké procento podaných žádostí o osobní bankrot bude velmi rychle zamítnuto. Mám dojem, že takto postavený zákon a naděje na nějaké vyřešení své zadluženosti jsou u drtivé většiny docela marné.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 12. 2006 0:20

Myslím, že tento zákon nic neřeší akorát toho budou zneužívat zas jen podvodníci. Já jsem se dostal do problémů jen díky podnikání. Jsem fakt solidní, živím se rukama myslím že i poctivě občas si najímám lidi a to je kámen úrazu. Rád bych splácel dluhy ale najmutí lidi mě dostáváj do problémů a mě neplatí zákazníci je to začarovanej kruh.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 11. 2006 2:23

Ty jsi buď přispěl k rozkradení našeho státu nebo jsi měl od maminky všechno pod nos anebo jsi zakomplexovanej blb co kouka jen na sebe.Kdyby jsi se totiž rozhlédl a trochu vnímal okolí,možná by jsi pochopil.že za mnoho dluhů si nemůžou lidi samy,ale naše podelaná vláda se svýmy chytrými nápady
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 11. 2006 2:17 | sileneamazonka seznam.cz

Já i moje matka,jsem zdlužená ež po krk a jelikož jsem samoživitelka na MD,nejsem schopná dluhy splácet.Se základním vzděláním to do budoucna taky moc slibně nevidím.Takže mě by k normálnímu životu pomohl jen bankrot.Už aby to šlo.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 11. 2006 14:50 | Pedro

Přiznávám jsem nezodpovědný, do svých dluhů jsem se dostal z větší části sám a taky se je snažím řešit. Ale psychika je na bodu mrazu, stres, deprese, úzkost. Ano jsem pro zaplatit vše do poslední koruny, ale co je to za život!! Nepřeji ti aby jsi se dostal do takové situace aby jsi si musel půjčit. Ale podle toho názoru který jsi sem napsal bych tě tipoval na někoho kdo to nepotřebuje, ale tady se nejedná o milióny nebo miliardy. Osobní bankrot se týká fyzických osob a ne nějakých Krejčírů nebo Kožených. Myslím si že hodně lidem to pomůže ale nějaké úpravy bych taky udělal.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 5. 2006 23:05 | jezevec

hergot tak proč ses vracel, když už jsi byl ve světě? pán byl v albánii???
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 11. 2006 18:32 | budoucí mrtvola

tady asi někteří neví,že dluhy můžete mít i bez půjčování peněz.prostě soud rozhodne a jste v tom a když není z čeho tak díky úrokům exekutorovi je to hned třikrát tolik,ale nechápu, proč když už jsem bezdomovec přijdu ještě o pas a hlavně není nad to, když se vydírají příbuzní a není cesty zpátky.kdo zaměstná někoho na koho je uvalena exekuce, nemá kde bydlet a žije jako houmeles. nejlíp to udělal ten ostravák co nevěděl jak dál. odpráskl dva nadlidi a bylo to. kdyby takových bylo víc tak by se exekutoři chovali sna jako lid. člověk se může přece dostat do svízelné situace bez vlastního přičinění a přece nikdo nemůže tvrdit, že je horší než nějaký vězeň co šel na půlku domů a může si dál žít v klidu. a být doživotní dlužník to budu raději mrtvý ale někdo půjde taky.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 10. 2006 10:20 | Karel

Nedalo mi to, abych se k danému tématu nevyjádřil. Přibližně od r. 1996 se snažím vyjít z problematické životní situace. Nechci rozebírat jak jsem se do ní dostal ale doplatil jsem na nedokonalé zákony. Jsem nucen platit za něco co jsem nezpůsobil. To je ale vedlejší. Celou tu dobu se snažím nějakým způsobem splácet, ale v našem právním řádu to prostě není možné. Byl bych schopen vydělávat i čtyřicet tisíc měsíčně a za nějakou dobu bych měl své závazky uhrazeny. ALE!! Jakmile nastoupím do nějakého zaměstnání s možností vyšších výdělků, znamená to také vyšší náklady na dopravu, stravování aj.. Po třech měsících zaměstnání je mi provedena exekuce na plat a já s životním minimem již nemám možnost pokračovat v tomto zaměstnání. Je to začarovaný kruh, ze kterého není úniku. Chce-li tedy naše legislativa dosáhnout toho, aby dlužníci lépe spláceli, nevyřeší to nesmyslným zákonem, který nabízí dlužníkovi 5 let životní minimum. Lepší by byla opravdu motivační varianta, kdy by dlužníkovi zůstávalo více dle výše splácených částek. Chceme-li, aby dlužníci spláceli, nechme je žít alespoň na základní úrovni. Životní minimum není totéž co minimum pro život a to co nechá legislativa dlužníkovi není opravdu ani na pohřeb.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 9. 2006 20:04 | George Smith , GSmith@seznam.cz

Rozhodně by mi nevadilo 5 let žít z minima,protože z něj žiji již 2 roky.Ze strachu z exekuce a ztráty zaměstnání mám vysoký tlak.Vlastně nevím,co mám dělat,když po mě vymáhací agentury chtějí víc peněz měs.,než jsem jako samoživitel schopen platit.Vyplýtval jsem spoustu energie a dalších financí,abych se pokusil o přeúvěrování,bohužel bez pozitivních výsledků. Mě by to velice vyhovovalo,ale nevím,jestli to do schválení zákona vydržím. Skutečně jsem vážně uvažoval o konci života,ale mám svého syna rád a právě kvůli němu to nemohu udělat.Nevím skutečně,co mám dělat a nikdo nepočká,až splatím jeden úvěr,abych mohl platit další.Všichni chtějí platit horentní sumy,pro mě nereálné.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 7. 2006 7:10

Tak jak? Dejme tomu že jsem ve stavu osobního bankrotu. Mám rodinu jsem bez práce. Zatím životní minimu dostanu-po 1.1.2007 asi nedostanu. I kdybych dostal, životní minimum absolutně nestačí na pokrytí nákladů na běžný chod rodiny. Takže zkuste někdo trochu z praxe, reálné řešení a případy neznám. Osobní přiblblý chat si nechte pro sebe a zalezte s tím jinam. Je rozumět?
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 6. 2006 0:43 | no name

100% s tebou souhlasim. Pokud na to nemas, tak si to nekupuj. Ve Spojenych statech tenhle zakon meli, ale zjistili, ze je to kravina, tak ho predelali.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 6. 2006 13:25 | pivko

nevidím důvod, proč by mělo něco přecházet na příbuzné. i dnes máte možnost odmítnout předlužené dědictví a o nějakém přechodu závazků za života dlužníka uvažovat nelze vůbec. a je to tak správně, příbuzné si člověk nevybírá.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 6. 2006 10:22 | Eric

Ale kdež, po těch cestách je slamníček pěkně splasklý, takže není co ukládat a ten zbytek se mi vejde pod polštář. ;o>
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 6. 2006 9:42 | Honza

Ale slamníky jsi doufám nechal uložené v sejfech v různých zemích...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 6. 2006 9:34 | Eric

Stýskalo se mi.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jan Hrušínský

herec a podnikatel

Michal David

hudebník a podnikatel

Jan Hrušínský
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Michal David
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services