Životní pojištění: tajemná výše provizí

Víte, kolik z toho, co zaplatíte na pojistném, získá ten, kdo s vámi pojistku uzavřel? Říkáte 30 až 50 %? Máte pravdu, stejně tak to ale může být i více než 150 %. Odpovídá výše provize náročnosti daného typu pojistek? Co určuje výši provizí a proč je nejčastěji nabízeno kapitálové životní pojištění, když rizikové je několikanásobně levnější?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

19. 11. 2004 17:28

zaleží čemu říkáte vydělat, v porovnání s výherní vkladní knížkou to bude lepší vždy - leda, že by vás nkdo vylosoval:))
myslím, že vašich 20% ročně nemá ani jedna pojišťovna, a tím narážím, ž ejste stále neopdověděl na dlouhodbě zpětný zisk v invetsicích do akcií a dluhopisů, ne v podnikání. a vůbec proč paltit poplatky podílovým fondům za správu, když si ty akcie koupíte sám za jednorázový poplatek - to vám nevadí se s nimi dělit?

co se týká akcií tak jsou dvě možnosti
1) buď vyděláte
2) nebo proděláte

a jakou mám pravděpodobnost na úspěch? to m napovíte, až mi řeknete kolik máte zisk z akcií od roku 1995 :)


Zobrazit celé vlákno

+29
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

21. 11. 2004 9:24, Karel

Nevím jaké máte informace, ale řada profesí z daleko větší zodpovědností než má pojišťovák si musí o mzdě 25 000 čistého zdát.
Od zkušených konstruktérů a lékaři konče.
Protože mám velmi častro co dočinění se zástupci pojišťoven a mám ekonomické vzdělání tak si myslím mohui posoudit kcvalitu těch kdo se v této profesi pohybují. Kvalitních je bohužel jak šafránu.

Zobrazit celé vlákno

-9
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 98 komentářů)

19. 11. 2004 15:27

Omlouvám se za své ubohé,časté a všudepřítomné připomínky. Je to proto, že nevíte kdo jsem a tak si mohu dělat chytrého a všeznalého.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 11. 2004 15:18 | Tridac

Vážení, můžete mi někdo vysvětlit, co je to tady za debila, který se rozhodl, že si bude skládat nesmysly ze všech možných příspěvků a házet to kam ho napadne?
Já to nechápu proč to nějaký blb dělá. To se skutečněu že jinak nazvat nedá.
Tohle je můj první příspěvek na této stránce, dnes 19.11.2004 v 15.12 hodin. Kdo se tady vydává za mne nebo kopíruje z jiných diskusních témat co se hodí, to skutečně nechápu.
S tímto nemám nic společného.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 11. 2004 15:16

to jste tomu dala! co se týká matematiky jako takové se vám přirovnání vyhodí z okna moc nepovedlo! tady musím na stranu Fredyho, p. Šafránka, Scherkse a jiných. rozhodně bych to neviděl až tak jednoduše . Alehlavně mne dorazilo, že se divíte, že by to měl dělat z lásky k lidem!! já říkám pokud to nebude dělat pro lásku k lidem, tak sám na tom dlouhodobě nemůže vydělat, protože se to jednou proflákne!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 11. 2004 15:11

prominte , ale co je spatne na tom, pokud počítám odhadovaný zisk kolem 5% hrubého a pak z něj odečtu 15% jako podíl pojišťovny a pak ještě daň!!! pouze tomu se bráním. Já se nebráním jiným názorům a dokonce z nich i čerpám, ale nemám rád když mne někdo podsouvá věci, které jsem nikdy neřekl, pořád mi podsouváte, nějaké tabulky, které údajně používám, protože je máte od mých kolegů, kde berete tu jistotu? k tomu zisku neptal jsem se na podnikatelské aktivity ! každý v této zemi nemá na to (z různých důvodů), aby podnikal, proto se ptám na zisk od té doby pouze z invetsic do akcíí, ne do podnikání jako takového! bavili jsme se o klientech a to o těch, kteří mají jinou práci a ušetření nějaký kapitál , třeba když jim skončí ty stavebka jak píšete v reflexu! pak jim radíte ať to nacpou diverzifikovaně do akcií! nechcete mi tvrdit, že z nakoupených akcií máte za posledních deset let průměrný zisk po očištění 20% ročně, že ? jestli ano tak klobouk dolů! BTW myslíte , že i jako podnikatel dokážete toto tempo držet? pokudby jste začal jen s 100 000 tak za 30 let (od dneška už jen 20let) budete mít 237x tuto částku , neboli 24mil. to bude pěkný důchod to vám lze jen závidět :) co tím chci říct, není to o aroganci, ale o tom, že příjem jde navyšovat určitým tempem jen do určité míry a vše je relativní, taktéž i ti klienti! já si totiž lehce dovedu představit klienty, kteří mají to co chcete, tedy likvidtu krátkou a tudiž se dostat k penězům kdykoliv a jak to většinou dopadne? peníze , které chtěli na důchod, skončí tím, že si koupí auto, prostě každý není tak finančně vyzrálý jako vy (to jsme myslel te´d upřímně) a proto může být pro něj menším zlěm i to, že dostane sice o něco méně díky dani z IŽP, než kdyby to nacpal do toho fondu přímo, ale dostane to k účelu jaký potřeboval. takže pak stačí, aby se na poslední rokspojil s vámi, uložíte mu t ona rok, získa 20% a tu daň tím bude mít zpět a bude vysmátý :)) myslím, že tyto debaty nemají cenu, já váš názor repektuji a uznávám, ale jen pro minoritní skupinu lidí, pro ty kteří se dokážou dívat na portfólio i v případě kdy trochu pohublo a těch není moc
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 11. 2004 13:26 | Fredy

Proč se snažíte mě vždy obvinit, že na vás útočím? Nic takové jsem nepsal. Můj názor není namířen proti vám. Zrovna jako váš názor neovlivní můj pohled na finanční svět. Přece mi nechcete namluvit to, že každý jiný názor, než váš, je ten špatný a jak to, že si jej někdo dovoluje prezentovat?
Napsal jste mi v mailu, kolik procent dosazujete do výpočtu kombinace hypotéky a KŽP. Tušil jsem to, neboť od některých vašich kolegů mám i váš program a tabulky, které používáte. Nechci to dál rozvádět. Můj názor je na tuto věc jasný. A co se týče mých podnikatelských aktivit, které by se daly srovnat s tím, co myslíte, tak vězte, že pod 20% čistého výnosu (efektivního úroku) ročně jsem se ještě nedostal. Ale to není o KŽP :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 11. 2004 11:53

On byl redaktorem???A dnes poradcem pana Ministra.Sice zákon O pojišťovacích ... netvořil,ale měl jsem tu čest si vyslechnout jeho přednášku o tomto novém zákoně,nic jiného než čtení zákona to nebylo a pokud náhodou chtěl něco říct mimo napsané řádky tak to byli bludy,typu :"nebude moci jít sám ke klientovi po dobu dvou roků než získá praxi" a podobné kraviny.Takže nevím jaký byl redaktor,ale určitě lepší než tam kde je teď!Raději se nepodepíšu a budu doufat,že mu peníze.cz nedají moji IP adresu, pak bych nemusel zkoušky udělat!
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 11. 2004 11:42 | Amélie

Tyhle články někdy opravdu "bolí". Copak je provize něco nečestného? Vždyť je to jen jiná forma odměňování. Spočítal si nějaký "kritik a kecálek", že průměrný!! pojišťovák má hodinovou mzdu cca 200,- Kč? A těch protelefonovaných hodin, proježděného času, psychického vypětí, práce s klientem na x schůzkách, kdy pak obchod nedopadne, apod? Přijde Vám po zaplacení daní, sociálky a zdravotního 25.000,- měsíčně hodně? Na Prahu? Instalatéři, malíři, právníci dělají zadarmo? Myslím, že ne. A je na klientovi, jestli si vybere rizikové pojištění, které "hází z okna" nebo spořící, je to přece jeho volba a možnosti jeho peněženky. Klient není idiot, který se nechá natlačit do nesmyslu (až na výjimky, jako ve všem). Tyhle články bohužel stále posilují mínění veřejnosti, že pojišťovák je podvodník na úrovni agenta s teplou vodou, který bere statisíce na úkor chudáků pojištěných. A měl by to asi dělat z lásky k lidem. Díky! Pročpak pan Prouza nezůstal redaktorem a šel na Ministerstvo financí?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 11. 2004 10:19

jeste malickost jsem vám poslal jsme vám odpověděl zpět v emailu,
tady jsem trochu uletěl,správné znění :" jsem vám psolal v emailové odpovědi, ... " a hlavně mi neříkejte, že Gen life není investičko, vím to, ale mluvili jsme o "hybridu" zvaném Dnymic a já použil toto, opět víte proč :)) tak zkuste taky jednou odpovědět na položenuou otázku. děkuji
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 11. 2004 10:19

jeste malickost jsem vám poslal jsme vám odpověděl zpět v emailu,
tady jsem trochu uletěl,správné znění :" jsem vám psolal v emailové odpovědi, ... " a hlavně mi neříkejte, že Gen life není investičko, vím to, ale mluvili jsme o "hybridu" zvaném Dnymic a já použil toto, opět víte proč :)) tak zkuste taky jednouodpovědět na položenuou otázku. děkuji
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 11. 2004 21:37 | Fredy

Nechci vám do toho kecat, ale investička měla prý nejlepší ING. To mám z doslechu. Osobně neuznávám žádná. U mě je to kočkopes. Ale u Švýcarů mají investičky asi nejdražší, tam bych nešel ani den před smrtí. Na některé pojišťovny mám simulák, ale nechce se mi nic počítat. Jak vidím volbu procent 5, 7, 9, tak jdu od toho. Stačí se podívat na vývoj jednotlivých fondů. U Generálů je to podobné.
A což takle nějaké samostatné fondy? To by nešlo?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 11. 2004 10:08

Fredy zase jste mne překroutil, protoo raději naposled. Když jste mi psal email, mysel jsem že jste se uklidnil. Promiňte, ale pokud někdo má hypotéku a zbývá mu pár stovek, které chce někam dávat tak mu nebudu dávat podílové fondy! -takže to IŽP je bráno spíše jako riziková a odpis na dani, ne na vytváření extrémních zisků. K té dani : máte pravdu, že je 15% z celkových zisků po odečtení nákladů, jenže pokud to je na krytí rizika a pár korun navíc tak ta daň je minimální. by mně pořád berete , že sekám pojistky jako Baťa cvičky na všechno :) v emailu jsme hovořili o jednorázových investicích a o něčem jiném a stále jste mi neodpověděl na průměrný efektivníúrok,který jste dosáhl od roku 1995 - rok s kterým operujte v inflaci a nárustu mzdy!!! o mém názoru na nesprávné porovnávání jsem vám poslal jsme vám odpověděl zpět v emailu, ale bez následné odpovědi, takže to mám brát, že to berete jako uznání chybného propočtu? A ještě kedna maličkost k těm produktům o kterých jste psal _Gen a CSLP, mluvil jsem o minimálním garantovaném výnosu,který v podílovém fondu nemám a u kterých klientů to používám také víte z emailu, tak bych váš chtělpožídat, aby jste mi přestal na těchto stránkách stále něco předkládat, děkuji
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 11. 2004 22:23 | Fredy

Vždyť jsem psal, že o IŽP od ING jsem slyšel. Ale pokud byste je chtěl znát podrobněji, tak je najdete na internetu. Každé IŽP má v sobě spoustu poplatků a nákladů za správu fondů apod. Také většina fondů má minimálně 5% rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou podílových jednotek. A hlavně kolem 2% za správu vložených finančních prostředků. daňové odpočty pak eliminuje závěrečná daň z výnosů ve výši 15%. Běžný klient o tom moc neví a bohužel i mnohý poradce o tom ne vždy kompletně mluví. Někdy je to tak úmyslně. IŽP je špatná životní pojistka (většinou tlačená na co nejnižší pojistnou částku), která si hraje na investici. I když pro někoho to může být výhodné, zvláště, když jiným institucím nevěří. Když ale spočítáte efektivní úrok, tak zase nic moc to není.
Podle vašich vstupů bych odhadoval, že děláte investička od Generali a od CSLP. Na oba produkty mám program, asi stejný jako vy. Tak proč bych vám měl dávat nějaká čísla?
Co se týče investic do podílových fondů, tak kde vidíte problém? Každý fond má nějaký vstupní poplatek a to bývá mnohdy to poslední, co klient platí. Vše jasné a transparentní. Po půl roce bez daní. Toto jsou čisté investice. Které si na nic dalšího nehrají. To neznamená, že jsou nějakým zázrakem. Lepší je investovat třeba přímo do akcií. Ale jsou i jiné možnosti.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 11. 2004 21:48

no nevím dle čeho je měla mít nejleší : to nevím jak to měříte no a samostatné fondy? o tom jsme si něco napsali přes email, takže to už bych dál nerozebíral. nicméne se tváříte jako by tam poplatky nebyli (myslím jednorázový plus za správu). jinak 5,7,9 jsou přece pdole vás nutné hranice na to, aby to mělo smysl :) celkem by mne zajímalo kolik jste za poslední tři roky a případně od roku 1995 v plusu (tuto otázku myslím vážně a čekám, že odpovíte) a U generálu jsme se bavil o ˇKŽP s libovolnou pojistnou částkou pro případ smrti a zbytek garantovaný zisk 2,25 měsíčně plus podíl , ale o tom jsme se už bavili taky i důvody padli v emailu a navíc u té IŽP náklady klient ví! Ví za kolik kupuje podíl a kolik je jeho hodnota, nebo i tam mu někdo něco tají ??? a pak rozdíl mezi čistým fondem a IŽP je případně v odpisu, samo že odpis není pro každého a je omezen, ale někdy je i toto důvod.
těším se na odpověď na zisk v procentech po očištění nákladů od roku 95 a od roku 2000, či 2001. na tom nebude nic tajného, ne? v korunách to nepotřebuji. děkuji
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 11. 2004 21:22

pozor napsal jsem není zase až tak špatný oproti tomu jakým způsobem ho dělají, že to je mnohem horší, nikde jsem neřekl, že to je dobrý produkt a jak jsem uvedl už dříve nepodepsal jsem ani jeden a ani se k tomu nechystám!! to mělo být v celovém kontextu,který tady byl, než dynamic tak radeji Gen life,nebo Cred Su nebo investicko, dle vule klienta
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 11. 2004 21:17 | Fredy

Dynamik není špatný? To slyším (čtu) poprvé. To je přece ten produkt, který měl být původně investičkem, matematikům z České se nepovedl, tak z něj udělali zvláštní hybrid. Co na něm vidíte dobrého?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 11. 2004 21:13

řeč byla o pojistkách, takže to vyplynulo z logiky věci! no , ale i tak 5000 klientu na skupinu profiku ,kteri nedelaji nic jineho je za 12let na hladomor :)))
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 11. 2004 21:10

ono to neni jen o dynamicu, ten zase tak spatny neni, spise ten prevod z tech starych smluv na nej a jeste k tomu pri tom co se klientovi naslibuje - toho jsme byl i jako tichy pozorovatel svedkem , jak jsem uz psal
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 11. 2004 21:07 | Lukanus

Tak se naučte ČÍST ! Nikde jsem nepsal, že sjednáváme jenom pojistky. Určitě jste slyšel o penzijním připojištění, stavebním spoření, hypotékách, leasingu atd. Ještě něco ?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 11. 2004 21:04 | Fredy

To je ale pojistná "pásová" výroba, kde u dotyčných vidíte tak maximálně občanku, ale jinak nic víc. Natož zda je spokojen. Ostatně když to podnik platí, tak by byli zaměstnanci hloupí, aby si toho Dynamika neudělali, že? Jenže tady se nedá mluvit o stálé péči a o spokojenosti. Tu spokojenost pozná, až mu bude finanční instituce něco vyplácet. Teď je to jen hra na sliby, sny a přání.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 11. 2004 21:03

Tady nas nekdo lakuje, jednou velkou firmu a komplexne! tak tomu rikam poradenstvi ! chudaci klienti a pak rikate ze mate na to firmu a ze jede 12 let? to pak mate na den cca 1 smlouvu a vzhledem k tomu, ze na to mate profiky a ne nekoho kdo to jde delat po praci tak by mne zajimalo z ceho zijou ? prece jen z jedne smlouvy na den v cele firme to je hladomor! nebo mate ty lidi tri? to si dovedu predstavit jak v ctyrech udelate cca kazdy 7 smluv za mesic a z toho se vyzit da, ale kdyz vy delate vetsinou pres ty velke firmy, tak mi neni jasne z ceho zijou tichudaci co nechodi do prace, ale ve vasi firme.
jinak obecne 5t za 12let cela firma to nic moc, spise nic nez moc :)))
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Pavel Baudiš

podnikatel, Avast

Leoš Novotný

podnikatel, Leo Express

Pavel Baudiš
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Leoš Novotný
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services