Česká pojišťovna: je potřeba měnit salon?

Ve svých poštovních schránkách mohli a mohou někteří klienti naší největší pojišťovny nalézt obálku s nabídkou, „která se neodmítá“. Snaha České pojišťovny zbavit se starých pojistek s vysokým garantovaným zhodnocením je pochopitelná. Způsob, jakým to v některých případech provádí, už ale nikoli.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

10. 5. 2005 21:10

Dynamik velký podvod na klienty! Není možné se někde odvolad ani dovolad.

Zobrazit celé vlákno

+84
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

14. 8. 2005 18:45

Z plna hrdla souhlasím pane Anonyme. Ono se to dobře dělala reklama když TV Novu a ČP vlastnila jedna firma (PPF). Nyní po prodeji Novy již reklama ČP pohasla, jak jste si jistě povšimli...ke ztrátě ČP na trhu (cca 60%) není co dodat !!!

Zobrazit celé vlákno

-4
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 134 komentářů)

5. 4. 2004 21:59 | Pojišťovák

Příteli školiteli. Hraješ si na odborníka, kterým rozhodně nejsi. Samé všeobecné a ničím konkrétně nedoložené kecy. Chápu, že zastupuješ několik pojišťoven, ale to zpravidla se řídí systémem " Kdo dá víc, toho produkt propaguji " . Dynamik je podle mého názoru skutečně produkt s největším spektrem možností a jistou variabilitou, kterou, pokud vím, nemá žádná životní pojistka na českém pojišťovacím trhu. Jediný nedostatek , ale velmi závažný vidím v tom, že jako klient nemám přehled o svých financích. Není tu pojistná částka pro dožití a skutečnou finanční rezervu si nemám možnost průběžně kontrolovat. Také nepropaguji mimořádný vklad, protože umím zhodnocovat peníze lépe a v pojistkách bych hledal spíše zajištění než jakési " výhodné spoření".
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 4. 2004 17:12

Petře, přeju Ti Tvůj optimismus, není nad něj, ale až přijdeš ke klientovi od konkurence, budeš - li jej informovat pravdivě, žádný na dynamik nepřejde. Problém pojištováků z ČP je ten, že už ani neumí vyhledat klienta, ale jen předělávat pojistky staré a klienty často spíš poškodit. U ČP jsem dělal dlouho a už 2 roky dělám pro konkurenci a jsem z toho štastný.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 4. 2004 17:13 | Neználek

Myslím, že má nyní už jen 35,9%. Informaci čerpám z www.cap.cz (http://www.cap.cz/dokument.as px?id=102) Výsledky za rok 2003 Předepsané pojistné Česká poj.: 37,57 mld. Kč Předepsané pojistné Poj. v ČR: 104,78 mld. Kč = 35,85% podíl na trhu
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 4. 2004 21:56

Projeď si na tomto serveru co se napsalo o ČP a tam bys to měl najít je to asi z ledna tohoto roku já budu taky hledat a pak ti dám stránku
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 4. 2004 21:46

Přeji ti mnoho úspěchu ve výměnách pojistných smluv u konkurence za Dynamik a přeji ti ,aby to byla taková hračka jak říkáš. Respektuji že máš jistě mnoho zkušeností s životním pojištěním na rozdíl od Moniky , ale čas ukáže co je hračka a co ne.Domnívám se že nějaké zkušenosti s prodejem životek mám ,tuším že za 10 let svého působení jich mám v klientele asi 7000 kusů ,ale mohu se plus mínus procento mýlit. Nechce se mi to počítat.A litovat mé žáky nemusíš , nemají to zapotřebí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 4. 2004 19:33 | Richard

Kde by se dal ten rozhovor najít? Docela by mě zajímal.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 4. 2004 18:55 | Třeba Monča

Se mi líbíš. Další, co miluje Dynamik. Mě je zase úplně jedno, zda je lepší, nebo horší, než jiné pojistky jiných pojišťoven. Prostě teď kopu za ČP, tak jsou nejlepší. Před tím jsem totéž hlásala o Winterthuru, pak ING. Prostě je to práce a já jsem loajální.
Nejlepší jsou keci všech těch rádoby finančních poradců a jejich nejchytřejších školitelů. To nikoho nezajímá. Lidé chtějí jistotu a tu jim přinesu na talíři až pod nos. Je jím samozřejmě Dynamik.
Vždy se mlátím smíchy, když přijdu do rodiny a tam se dozvím, že mají svého osobního finančního poradce a že jim udělal rodinný finanční plán. Ze zvědavosti jsem si pár těch plánů prohlédla. Hrůza, děs, jinak to nazvat neumím. Nevhodné, předražené a zbytečné životní pojistky na každého v rodině, jen zabalené do keců, grafů a barevných obrázků. Osobně nic nezkrývám a všem říkám vše na rovinu. Proto jsem úspěšná.
Pá, pá profíci
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 4. 2004 14:43 | Petr

No příteli nevím koho školíš,ale už teď je upřímně lituji. Pojištění Dynamik je totiž v současnosti jednou z nejlepších pojistek na našem trhu. Stačí se podívat na srovnání pojistek na http://www.penize.cz/nastroje/porovnani/default.asp?IDP=1&Action=Level2D&Page=8&Tic=ZPGEZ5&Pref=zp a zjistíš jak se šeredně mýlíš. Víc aček než dynamik nemá žádná z kapitálových pojistek a mám pocit že peníze.cz nelze podezírat z manipulací. Kde najdeš smlouvu kde za 400 se můžeš pojisti jak na 400 000 tak na 30 000,- kde najdež pojistku z možnosi výběru, přerušení placení pojistku kde ti budou posílat výpisy, smlouvu kde si na jednom návrhu pojistíš život, závažné nemoci,uraz pro sebe + 3 děti, kde se dá sjednat pojištění na nemocenskou, kde můžeš mít jednorázový vklad, který je nezávislý na spoření a tak bych mohl pokračovat hodně dlouho :-). No já Dynamik mám. Pro Českou pojišťovnu dělám 8 rokem a rozhodně nikam nehodlám utíkat, naopak jsem si jist že pro Českou budu dělat ještě dlouho. Ano jsem pojišťovací poradce České pojiš´tovny a jsem spokojený. A na tvou poznámku co budem dělat až převedem všechny staré pojistky na Dynamik. Budem převádět na dynamik pojistky naších konkurentů. A věřmi bude to hračka.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 4. 2004 1:29

Je zcela pochopitelné proč tolik prostředků investuje ČP do reklamy ,protože pokud by byl Dynamik tak skvělý, tak by ho chtěl opravdu každý i bez reklamy.Dobré zboží se prodává samo. Ostatní se špatně prodává i s nákladnou reklamou.Doporučil bych každému, koho navštívil poradce ohledně změny pojistky ,aby si původní zanechal a poohlédl se v kterékoliv jiné pojištovně(třeba jen kvůli srovnání). Uvidíte že se vám cesta jinam vyplatí hlavně v ušetřeném pojistném.Co se týká úrazového pojištění tam ČP chápu a nakonec je to i přínosem pro klienta pokud si zvýší částku své pojistky pro případ úrazu navíc za cenu nesrovnatelně nižší než je u jiných pojištoven.(cca 25-30%) Moc se mi líbil rozhovor s poradcem ČP ,který prohlásil že zastupuje pojištovnu která má 40% podíl na trhu (což je pravdivá informace),ale dá se interpretovat i jinak, zastupuje pojištovnu která za 14 let po revoluci ztratila 60% procent trhu.Tak si pokládám otázku kolik to bude za dalších 14 let???.Změny pojistek nejdříve majetkových ,ted životních a úrazových jistě způsobují tento nárůst (nebo pokles??) Asi lidé pochopili, že je potřeba změnit salon a nebo že seděli ve špatném vlaku???????
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 4. 2004 0:43

Jsem jen zvědav jak ty klienty s Dynamikem udržíš alespon rok, abys ty provize a auto zase nemusela vracet . Je vidět, že asi moc zkušeností s finančními produkty nemáš ,jinak bys asi neprodávala Dynamik. Moudrý poradce nabídku vytváří a ne jen chodí za starými klienty a uzavírá nové za cenu zrušení staré smlouvy. Zkus si promyslet co budeš dělat za rok až všechny zrušíte a nahradíte novými (Dynamiky).Pokud ti z těch životek zůstane 1/4 ,tak můžeš mluvit o zázraku , ale ač bych ti to přál, tak zázraky se v pojištovnách nestávají.Radím ti: sbal penízky které si už dostala a utíkej jako to udělali již skoro všichni před tebou. Pokud mi nevěříš zkus Dynamik nabídnout neklientovi ČP a zjistíš že je cenově neprodejný a hlavně velmi zastaralý a bez nápadu .Podobné životky jiné pojištovny přestaly používat asi před dvěma až třemi lety jelikož se stávaly neprodejnými a bez variability.Jestli si myslíš že plácám nesmysly tak ti jen řeknu že řídím prodejní a metodické středisko několika pojištoven a náplní mé práce je hlavně zjistit prodejnost konkrétních produktů ,které jdou na trh a podle toho se pak realizují či ne.Upřímně odpovím ,že Dynamik nám byl pro pobavení. Pokud mluvíš o konci roku tak nezapomínej na to že poslední tři měsíce z roku jsou pojištovácké žně , takže to nové auto není ani tak těžký vysledek , ale i prodejci v supermárketu ke konci roku prodají i rezavé hřebíky a po novém roce je někdo vyhodí do koše (stornuje ). Nesdílel bych tvůj optimismus né s ČP proti té nic nemám, ale s Dynamikem
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 3. 2004 17:39 | Anonym

Souhlasím s Vámi, že právě nemožnost kontroly hospodaření CP pojišťovny s prostředky vloženými klientem, způsobí u řady osob značné rozčarování a pravděpodobně povede k mnoha výpovědím těchto "dynamických" smluv (vlastní zkušenost). Řada klientů se přeci zavázala uzavřením této smlouvy vkládat např. 1000 Kč/měs. s velmi dlouhým investičním horizontem např. 20ti, nebo 30ti let (např. s vidinou odpočtu daní). Jestliže se pak v průběhu pojištění začně zajímat o své zhodnocení a dostanene se mu odpovědi, že mu vlastně do toho nic není, tak to je trochu "silná káva" nemyslíte?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 3. 2004 18:25 | Michal

Na tyhle agenty s horkou vodou mám jednoduchý recept. Když mě navštíví agent nějaké pojišťovny, či jiné finanční skupiny, tak si ho pozorně vyslechnu. Spočítá mi pojistnou částku na 800 tisíc Kč, ale že budu mít v 60ti letech určitě více než 1,5 milionu Kč. Pojišťovna mi to garantuje pomocí nějaké technické jednotky a k tomu dobré zhodnocení. Vysvětlí jistoty pojišťovny spolu s jejími zajišťovnami. Něco naznačí o garanci státu, při jeho důsledné kontrole a nakonec nezapomene pohádku o dobrém jménu. Když vychválí to životní pojištění, co nabízí až do nebe, tak se ještě zeptám, zda si to pořídil sám a zda je to opravdu jistota do budoucna? Zda si za tím stojí?
Pokud stále hlásí, že ano, tak vytáhnu připravenou směnku. Napíši na ni 1,5 mil. Kč a žádám maličkost, doplnění údajů a podpis.
Vážení, tak rychlý ústup jste ještě neviděli. Proč? Když tomu věříte a vychvalujete až do nebes? Vím Vy jste jen agenti a nemůžete ručit za své chlebodárce. Nevadí. Říkám, tak si tu směnku vezměte sebou a nechte podepsat vedením pojišťovny.
Většinou jsem je už neviděl. Pouze jedna agentka „začátečnice“ řekla, že to není problém. Protože tak úžasnou pojistku žádná jiná pojišťovna nemá (Dynamik) a že to vedení jistě podepíše. Prý mi to přinese další týden a předá proti podepsané pojistné smlouvě. Ta už také nepřišla. Jen mi vrtá hlavou, jak na ni asi koukali hoši od ČP, když ji ukázala směnku.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 3. 2004 15:06 | Třeba Monča

Dynamik, Dynamik je moje velká láska. Když slyším Dynamik, tak to se mnou dělá divy. Je to silnější, než s mužem v posteli. Největší provize jsem stihla v prosinci. Příjem raději psát nebudu, neboť už vidím ty závistivce, jak kritizují kde co. Pouze poodhalím to, že jsem si za to pořídila nové auto. Ten, kdo tady prská na ČP, tak neví co mluví. Pryč jdou doby, kdy nejvyšší provize se kroutily v ING apod., to už neplatí. Znám to z vlastní zkušenosti. Zapomeňte na nějaké zhodnocení a nějaké závratné penze. Berte to tak, že Vám pouze utrhneme kousek ze současné spotřeby a posuneme o něco dál. I to je dobrý přínos.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 3. 2004 12:01 | David

Pracuji v ČP a vidím trochu do marketingu, takže vím, že konec Vašeho příspěvku je zcela mimo. Když srovnáte náklady na reklamu a vydělíte je vybraným pojistným, je ČP výrazně níže než ostatní konkurenti. I v této sféře platí základní poučka, kterou zná každý průměrně vzdělaný člověk, a to "úspory z rozsahu". Takže horovat proti tomu, že reklama užírá peníze klientů byste měl spíše u jiných pojišťoven...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 3. 2004 9:46 | Pojišťovák

Nemyslím si, že by DYNAMIK nebyl evropský produkt. Není to klasické pojištění pro případ smrti nebo dožití, ale pojištění pro případ smrti s výplatou naspořené finanční rezervy. Pojistné je pevně dáno, ale nikdo se nedozví kolik z pojistného mu jde na riziko a kolik se spoří. Navíc k "variabilitě" tohoto pojištění se mohou tyto poměry v průběhu trvání pojištění měnit. Klient nemá absolutně žádnou kontrolu o svých financích, nedostává žádné roční výpisy(pro průběžnou kontrolu) a tak nakonec bude jen záležet na slušnosti, příp neslušnosti pojišťovny a jejích majitelů. Pokud se pojišťovna rozhodne dožití "zkrátit" o 20, 40 nebo 60%, klidně to udělá a nepochybně to potom projde. Případný nespokojenec se nemá o co opřít a tak, došlo-li by ke sporu, neuspěje. V tom vidím největší nedostatek Dynamiku, pokud by toto bylo vyřešeno například ročními výpisy, pok bych DYNAMIK viděl docela dobře.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 3. 2004 23:16

Dynamik a přepracování pojistek společností ČP jednoznačně nemá s EU nic společného. Mimochodem, v EU je moderní úplně jiný druh životních pojistek, než je právě Dynamik. ČP pouze zřejmě přišla o něco později než konkurenční společnosti ze zahraničí s něčím novým, tak se i to snaží prodat. Mimochodem, kdo si myslíte, že zaplatí mohutnou reklamu v televizi? Nejde to náhodou z peněz klientů? Asi ano a o to jsou menší bonusy, které u ČP její klienti získávají!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 3. 2004 23:08

Nepracuji pro ČP,ale dříve jsem pro ni dělal. Kolega nemá pravdu, že je o 200% levnější než nově uzavřená, ale má pravdu, že je výhodná. dokonce co se týká úrazové pojistk, má ČP tuto pojistku špičkovou, to už se ale netýká Dynamiku.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 3. 2004 18:30 | Petr

Moje rada je využij te nabídky od České pojišťovny. Ta pojistka, kterou ti nabízejí je až o 200% levnější než nově uzavřená úrazovka za stejných podmínek. Asi se divíš proč je to tak výhodné abych řek pravdu sám to nechápu, ale počítej se mnou. Pokud bys byl klient zařazený do 3 rizikové skupiny tak bys za novou urazovku platil 253 ve druhé 198 a v 1 skupině 128 Kč. No a teď to porovnej s nabídkou, kterou jsi dostal. Jasně fachám pro ČP, ale tady se vážně myslím že je to pro tebe výhodné. No rozhodnutí je na tobě.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 3. 2004 21:09

Ale Dynamik má měsíční poplatky a pokud je pojištovák solidní, tak je klientovi oznámí, vždyt i vedení účtu není zdarma a nad poplatky se netřeba pozastavovat a ani nejsou nemorální, ale zcela běžná záležitost i v zahraničí. Jako klienta by mne právě poplatky neznervoznovaly, ale další aspekty ano.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 3. 2004 21:04

Úrazové pojistky má ČP opravdu velmi dobré. Pokud ji vypovídají (nejsou totiž pro ně výhodné), nabízí korespondenční cestou náhradní řešení a to je skutečně výhodné - jsou tam i nějaké slevy. Pokud chcete změnit salon ( mluvou reklamy ČP) pak má velmi dobré úrazové pojistky Pojištovna České spočitelny.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Radim Jančura

podnikatel, Student Agency

Jakub Vágner

rybář a podnikatel

Radim Jančura
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jakub Vágner
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services