Nejisté pojištění

Pojišťovny lákají klienty na různé spořící životní pojistky - kromě pojištění jim nabízí také garantovaný výnos a podíly na zisku z "vložených" peněz. Procenta celkového zhodnocení prostředků rády zveřejňují, způsob a výši jejich (ne)připisování už ale nikoli. Kdy a komu se tedy "oslíček otřásá"?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

19. 3. 2004 9:18, Zwerg

Nevěřím, že se na ministerstvu financí naivně domnívají, že sypat část našich daní do podpory životního pojištění, nám kdovíjak pomáhá…. Jedná se zde pouze o vítězství lobbystické skupiny pojišťoven, která má zájem pomáhat dotacemi z našich daní hlavně sama sobě. Nic víc, nic méně. Jsem přesvědčen, že to moc dobře vědí i na onom zmiňovaném ministerstvu… Metody lobbyingu jsou přece velmi přesvědčivé všude, tak proč by tomu mělo být jinak zrovna na min. financí, že ?!

Zobrazit celé vlákno

+34
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

14. 12. 2003 19:02, Ervin

Existuje vůbec nějaké spořicí životní pojištění, kde vždy dostanene alespoň tolik kolik jste vložili??? Chtěl bych využít ten daňový odpočet, ale u všech těchto produktů mi vychází, že jsou výhodné výhradně pro pojišťovny.

-5
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 34 komentářů)

3. 12. 2003 21:26 | Fredy

Vážený pane Petrlíku, názory jsou od toho aby se sdělovaly. Pokud cítím, že je zde něco nezdravého až podvodného, tak to prostě publikuji. Budete se divit, ale nic osobního tím nesleduji a žádný osobní prospěch z toho nemám. Pokud pominu několik jedinců, kteří se na mě občas obrátí o radu a pomoc. Víc ale těch, kteří mi nadávají a dokonce vyhrožují. Ale jsou i tací, kteří mi děkuji za to, že jsem jim „otevřel oči“. Nevěřte všemu, co je ve světě běžné a vyzkoušené. I malé a velké podvody jsou ve světě běžné. Měl jsem možnost porovnávat chování, životní styl a mentalitu jedinců v různých zemích. Včetně vztahu k pojištění a jejich znalost těchto produktů. Možná byste byl velice překvapen. Možná jste i zaregistroval, že na rozdíl od jiných, většinou na sebe kontakt nesděluji. Udělá výjimku. Pokud budete něco potřebovat a nezávisle poradit, tak jsem Vám k dispozici – ferdy24@post.cz.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2003 19:47 | Petrlík Jaromír

Čtu pravidelně články o živ. pojištění na internetu a vím, že kritiku na kapitálové živ. pojištění píše několik stále stejných lidí, pořád dokola. Nevím jaký je smysl jejich počínání. Kapitálové živ. pojištění je výhodný a ve vyspělém světě běžně používaný pojistný produkt. Samozřejmě každý člověk má jiné podmínky a požadavky na zajištění sebe a své rodiny. Proto je na pojistném trhu množství produktů a je na fin. poradcích aby pro každého svého klienta vybrali a skombinovali to co je pro něj nejlepší. Zavrhovat kapitálové živ. pojištění mi připadá jako takové "čecháčkovské chytračení a předvádění se". Nenechte se těmito finančními filosofy odradit. Správný finanční poradce, dokáže odhadnout, rizikovou část tohoto pojištění a seriozně spočítat min. zhodnocení a porovnat to s jinými možnostmi zhodnocení. Spoléhat se na zhodnocení v podílových fondech mi připadá mnohem větší riziko. Podívejme se jak to dělají ve vyspělých státech Evropy a nesnažme se být chytřejší, ušetří nám to zbytečné iluze - že jsme Ti nejchytřejší.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 12. 2003 21:02 | Fredy

Pokud si říkáte finanční poradce, tak byste měl umět především počítat. KŽP si hraje (i s přispěním reklam) na to, co není. Hraje si na spoření, ale přitom je to jen a především drahé pojištění. Ještě jednou si dobře přečtěte tento článek. Pak můžete kouknout i tady:
http://fincentrum.idnes.cz/fi_osobni.asp?r=fi_osobni&c=A031119_155429_fi_osobni_vra&t=A031119_155429_fi_osobni_vra&r2=fi_osobni
http://fincentrum.idnes.cz/fi_osobni.asp?r=fi_osobni&c=A031128_141336_fi_osobni_vra&t=A031128_141336_fi_osobni_vra&r2=fi_osobni
Pak si dobře projděte všechny, velice zajímavě popsané, analýzy rizikového pojištění od pana Novotného. To je na těchto stránkách, třeba tady:
http://www.penize.cz/nastroje/seznam/default.asp
Pak už stačí vzít kalkulačku, zapomenout na sliby pojišťovacích mamažerů a začít počítat. Vsadím se o co chcete, že Vám vyjde lepší a levnější varianta zajištění živitele rodiny s pomocí rizikového pojištění v kombinaci s úrazem apod. A ušetřené peníze (které Vy radíte klientům házet nenasytným pojišťovacím žralokům) můžete spořit, či investovat dle rizikového profilu klienta.
Má to, pro Vás, jednu nevýhodu. Jsou za to podstatně menší provize. Ale za to je to férové, odborné a dlouhodobé.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 12. 2003 20:02

Já myslím že váš problém je že nevíte jak KŽP funguje. Pokud byste chtěl KŽP nasimulovat klientovi, stačilo by udělat rizikovku, část peněz dát do dluhopisů aněco vyhodit do koše. Výsledek bude stejný - rozdíl je v tom že zhodnocení nebude garantované - na druhou stranu jste-li poradce víte jak se investice chovají a tak to nevadí. Důležité je nebát se roztrhnout KŽP na jednotlivé díly a pak ji posoudit - když se můžu zabezpečit draze(KŽP) a levně tak jakékoliv argumenty že jde jen o zabezpečení jdou stranou.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 12. 2003 11:59 | Kačenka

A rizikovka by je nezachránila? Vždyť šlo o smrt. Chápu, že někomu přijde zajímavé to dožití, ale to raději budu někam investovat či spořit, než cpát penízky navíc do pojišťovny.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 12. 2003 11:18 | Financni poradce

Nerozumím, proč je kapitálové životní pojištění nevýhodné? Myslím, že když motivací uzavření je v prvé řadě zabezpečení rodiny pro případ úmrtí tak je vše v poradku. Dožití je taky OK. Mám tam svoje peníze. Při rizikovém pojištění nemám nic. Tak proč nevýhodné?! Je to otázka potřeby. Znám případy,kdy KŽP zachránilo rodinu od totálního finančního krachu při nenadálé smrti otce rodiny s dvěma dětma (samozřejmě měli různé splátky aj.)... A agent MLM? To nechavam bez komentáře...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 11. 2003 18:28 | Fredy

To nemuže soudný člověk myslet vážně. Berte to od Finančního poradce jako drobnou provokačku. Něco jako, aby řeč nestála. I když některé světové finanční společnosti tak mohou učit neznalé začátečníky na prvním stupni mlm.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 11. 2003 17:55 | HonzaH

Hele, milý finanční poradče. Ten popisovaný případ je můj a tu pojistku bych skutečně nikomu nepřál. Tu větu, cos tam napsal, tě naučili na školení viď?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 11. 2003 17:39 | financni poradce

Proc porad sijete do kapitalove zivotni pojistky?! Vzdyt je to jeden z nejlepsich produktu, ktery je na trhu!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 11. 2003 11:55

Umořování nákladů, čili tvorba bruttorezervy, je sice předložena ke shlédnutí na MF. Ale kolik bude z hrubého zhodnocení rezervy pojištěnému skutečně připisováno, to však nikoliv. Kolik si pojišťovny nechají a kolik připíšou, to je plně v kompetencích vedení pojišťoven. Pozorují konkurenci, zveřejnění odkládají, a to jenom proto, aby se mohly pyšnit vysokým připisovaným zhodnocením.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 11. 2003 11:21 | Radek Málek

Dobrý den. Opravdu ministerstvo vzorce schvaluje nebo je to stejně jako s pojistnýma podmínkama? Ty se kdysi také schvalovaly, ale naní se jen dávají MF na vědomí (takže řeči o dozoru MF nad pojišťovnictvím jsou jen chiméra pro uklidnění prosťáčků).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 11. 2003 11:01 | Fredy

Takovéhle názory by si měli přečíst na Ministerstvu financí předtím, než někam začnou sypat peníze z našich daní. V domnění, jak nám úžasně pomáhají.
V článku, mimochodem velice zdařilém, se píše o výši podílů. Konkrétně že, „Systém její tvorby je matematicky přesně definovaný vzorec, který pro každou pojišťovnu schvaluje ministerstvo financí.“ Určitě by stálo za úvahu trochu „prolustrovat“ kteří odborníci se tomu na MF věnují a jak tomu rozumí.
Další věc, která mě trápí, je neustálé „tajemno“ kolem těchto výpočtů. Proč? V případě penzijního připojištění je uvedený matematický postup uveden ve statutu, či v penzijním plánu. Nestálo by za úvahu toto odtajnit pomocí zákona i u životního pojištění?
A další věcí je stálé klamaní neznalých jedinců ohledně výše zhodnocení. Taktně se pomlčí, že TÚM a zhodnocení se vztahují JEN na část pojistného. Určitě by bylo dobré stanovit nějaký srovnávací ukazatel (parametr). Něco, jako ČISTÉ ZHODNOCENÍ, které by bylo jednoznačné. Pak by možná nikoho nelákalo kombinovat KŽP s hypotékou.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 11. 2003 10:39 | František Mareš

Konečně mi někdo vysvětlil, jak ta černá skříňka funguje - díky za to. Můj hlavní pocit ale je, že je to systém, ve kterém se spousta peněz může ztratit...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 11. 2003 6:56 | Dan Lukeš

Právě kvůli neprůhlednosti zhodnocování bych si KŽP ani investiční nepořídil. Pořád totiž vyjde lépe mít rizikovku a spořit si podle potřeby do klasických fondů! Je to flexibilnější, průhlednější a výnosnější.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Martin Jahn

manažer

Martin Stropnický

umělec a politik

Martin Jahn
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 7 duelů
×
Martin Stropnický
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services