Proč nezkrachuje ČSOB

Intenzita působení fámy o brzkém konci ČSOB překvapila. S otázkou "Co je na tom pravdy, že...?", případně přímější "Mám si jít vybrat peníze?", si na nás vzpomnělo mnoho známých, kamarádů a obchodních partnerů. Co jsme jim odpovídali?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

19. 3. 2003 20:11, CSrypatschek

...jak vidím, tady se zrovna jeden takový "mindráček" nejapně a tradičně anonymně ozval ! Alespoň na zvolení kloudnýho nicku v kebulce máš, nebo ani to ne ?

Zobrazit celé vlákno

+24
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

19. 3. 2003 20:12, CSrypatschek

...souhlasím s níže uvedeným názorem, že na serveru penize.cz už to je čím dál tím víc jen a jen o mlácení prázdný slámy. S určitou dávkou komerce se dovedu ale smířit, server musí být z něčeho živý - tady ale mluvím spíše i o jiných zde často uveřejňovaných článcích. Už mě je ani nebaví číst. Je to stále to samé, suchá rutina, informační přínos pro mne nulový. Pod povrch na podstatu problému páni redaktoři ( raději ? ) programově nechodí.

-5
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 30 komentářů)

14. 3. 2003 14:08

Naprosto souhlasím, tenhle textík je napsaný jenom proto, aby nahonil pár stránek. Bez obsahu, bez informací, mnohem horší než v novinách - a to je myslím pro internetový odborný server velký průser. Místo kvalitní analýzy jako třeba u článku o Unionce bohapusté plácání a řeči jako v hospodě u piva.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 3. 2003 13:03 | Marta

Hned na uvod: jsem klientka CSOB a ji zustanu i nadale. Clanek mne nejen uklidnil, ale myslim si, ze i uderil hrebicek na hlavicku.... Domnivate se, ze lidi uklidni spise prohlaseni CNB a CSOB nebo "sokujici clanek", ktery ma vsechny atributy objektivniho clanku? Pouze takto podane informace dovedene ad absurdum totiz mohou rozptylit zbytecne obavy.... Namitate sice, ze clanek neobsahuje hluboke analyzy, ale od toho jsou jine formy clanku a i jina cilova skupina.
Jen by mne zajimalo co rikate na hodnoceni agenturou Moody´s ....takove asi Union Banka ani Plzenska banka nemely, ze?
Nejsem sice pravidelna ctenarka penize.cz, ale v okamziku nejistoty na financnich a peneznich trzich je to prvni server, na ktery si vzpomenu (poklona vyberu nazvu :-)))). A i kdyz jsem vysokoskolsky a ekonomicky vzdelana, neorientuji se na tomto trhu tak dobre, nemam totiz inhouse informace, a proto verim redaktorum, kteri se teto problematice venuji, davaji si kuse zpravy dohromady a hlavne delaji za nas tu v uvozovkach informacni spionaz.
A dale si myslim, ze by se mel urychlene najit puvodce techto zneklidnujicich zprav. Ti lide, kteri rozesilaji tyto esemesky za to nemohou, ti jsou opravnene rozruseni a snazi se sobe i blizkym v dobre vire poradit.
Co si vsak myslim urcite, ze CSOB podcenila tento viralni marketing a neudela na poli komunikace takrka nic.
Diky za dobry clanek. Vazim si novinaru, kteri neopisuji tiskove zpravy a odvazne si stoji za svym nazorem podlozenym informacemi, o kterych my nemame ani paru....

P.S. A jak to bude s "Kajmanskymi fondy", ktere ziskala CSOB po prezvzeti IPB, novinky a informace o moznych dopadech by mne fakt zajimaly?????
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 3. 2003 12:53 | SkrivanekT

Dobrý den, vašeho názoru si velmi vážím. Největším překvapením současné kampaně proti ČSOB pro mne bylo, jak mnoho dokázala zasáhnout lidí z komunity, kterou Vy označujete: "odbornou veřejností, populací, která má vlastní názor a kterou není třeba přesvědčovat, že zítra vyjde slunce." Proto je článek napsán tak lapidárně. Analyzování situace, komu může fáma prospět, by bylo čirým spekulováním. Právě z důvodu našich profesionálních zásad jsme se zatím do takového článku nepustili. Věci v něm napsané bychom totiž nebyli schopni ověřit a natož dokázat. S úctou,
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 3. 2003 12:38 | Honza

Několik poznámek, "too big to fail" ne "fall" jak uvádíte, to je ale jen detail, :-) , ale dle mého názoru to platí naprosto přesně. ČSOB není velkou bankou z celosvětového pohledu (zkrachovaly i větší banky), ale největší z pohledu ČR. Nikde na světě nenechá stát padnout největší banku v zemi. Jinak nesouhlasím, článek je sice psán "narychlo" ale plní svůj účel: vyvrací fámy o krachu ČSOB !!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 3. 2003 11:24 | Velkostatkář

Není tomu tak dlouho, co jsem vyjádřil svůj názor na objektivitu a profesionalitu práce redaktorů penize.cz, za což jsem byl poprávu vyplísněn uvědomělou Anežkou Hodinovou Spurnou. A bum, další šrapnel, Hlaváčku. Mohu souhlasit snad jen s tím, že ČSOB je v dobré kondici. Argumenty jako "too big to fall" jsou trochu amatérské, stjeně jako je křečovitá snaha přesvědčit čtenáře o nejapnosti celé kampaně. Jsem přesvědčen, že 99% čtenářů penize.cz patří mezi odbornou veřejnost, mezi populaci, která má vlastní názor a kterou není třeba přesvědčovat, že zítra vyjde slunce. Čekal bych spíše hlubší zamyšlení, komu tato negativní kampaň může prospět. Tomuto tématu je však věnován jeden ubohý odstaveček v závěru. Když už autor o ČSOB nic neví, měl by raději mlčet. Stát sice v této bance nesanoval špatné privatizační úvěry z devadesátých let, musel však bilanci banky očistit od pozůstatků sponzorování bratrských socialistických zemí (Afrika, Asie, Latinská Amerika) z let sedmdesátých a osmdesátých - a nebylo to zrovna málo. Proto mi přijde spekulace typu: "... jako kompenzaci, že stát na rozdíl od konkurentů nestála ani korunu, dostala prakticky darem pobočkovou síť a zdravé úvěry z IPB..." jako dost velký úlet. Svoje konto v ČSOB nezruším, ale uvedený článek k tomu rozhodně nepřispěl.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 3. 2003 11:07 | Karel

Silná slova o blábolech jsou pochopitelně působivá, ale v čem ten blábol vlastně spočívá jsem se zatím nedozvěděl...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 3. 2003 10:53

Kdyby se to týkalo spořky, byl by horkým tipem pro policajty CSmidracschek. Ale ČSOB?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 3. 2003 10:13 | lodivod

Na penezich.cz je to maxi blabol sezony. Zatimco Prouza fundovane v rozhlase a televizi popisuje situaci v sektoru a problem vyhruznych sms, tak Skrivanek odpali clanek, za ktery by se nemusel stydet ani Blesk. Sorry, ale pro tohle penize.cz nectu!!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 3. 2003 9:48 | Karel V.

Já si nemyslím, že je to blábol. Jenom v médiích není zvykem napsat, že se kauza nekoná, není to sexy.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 3. 2003 8:18 | TGP

To je ale blábol!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Dvořák

ředitel České televize

Michal Horáček

hudebník a podnikatel

Petr Dvořák
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Michal Horáček
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services