Soutěž Vodafone Nápad roku 2012 vyhrál projekt Rozečti.se

Praha, 7. června 2012

Vítězem soutěže Vodafone Nápad roku 2012, v rámci které se letos již popáté vybíraly nejlepší podnikatelské záměry v Česku, vyhrál Michal Zwinger s online aplikací pro výuku rychlého čtení Rozečti.se.
Druhý se umístil Tomáš Berger se systémem Leady.cz pro identifikaci firemních návštěvníků webů a na třetím místě skončil David Spáčil s projektem Videoflot, který si klade za cíl sblížit nezávislé video tvůrce se zákazníky i herci. Celkem se do letošního ročníku soutěže přihlásilo 156 projektů, což je oproti loňsku nárůst o 60 procent.

„Letošní rozhodování nebylo kvůli velkému nárůstu přihlášených projektů vůbec jednoduché.
Porotci museli prostudovat více než tři tisíce stránek textu, aby mohli určit finalisty pro osobní prezentace.
Stejně tak kvalita přihlášených projektů a tím i konkurence mezi nápady letos byla velmi vysoká,“ komentoval průběh letošního ročníku za organizátory Martin Kešner, zakladatel soutěže Nápad roku.

Za celkově nejlepší podnikatelský záměr Vodafone Nápad roku 2012 nakonec porota vybrala online aplikaci pro výuku rychlého čtení Rozečti.se, která umožňuje výuku formou absolvování 20 připravených lekcí.
Rychlé čtení je představeno kombinací e-booku, ilustračních videí a návodů k jednotlivým cvičením. Praktická interaktivní cvičení pak zlepšují práci očí a mozku.
Podle autorů projektu může každý uživatel dosáhnout díky aplikaci zvýšení rychlosti čtení o 100 procent a více.

„Rozhodli jsme se ocenit a podpořit výukový program Rozečti.se vývojáře Michala Zwingera především kvůli naší uspěchané době.
Mnoho lidí dnes touží zdokonalit a zrychlit své schopnosti, jako je i čtení, a to jim tato aplikace umožní,“ říká členka poroty soutěže Markéta Moreno, ředitelka pro značku a komunikaci ve společnosti Vodafone, a dodává: „Věříme, že Michal bude i nadále pokračovat v projektech z oblasti interaktivní výuky, která má v budoucnosti důležitou roli.“

Na druhém místě se letos umístil systém Leady.cz, který identifikuje firemní návštěvníky webu.
Systém vlastníkům webů například řekne, jaká firma na jejich stránky přišla a co ji zajímalo, doplní obrat, obor, ověřené kontakty a další informace.
Umožňuje tak identifikovat nové klienty, více vytěžovat ty stávající a monitorovat kampaně či jiné online aktivity.

Třetí místo obsadil projekt Videoflot, který reaguje na rostoucí význam videa a poptávku po něm. V době, kdy tento obor roste o 55 procent ročně a strmě se zvyšuje i množství nezávislých video tvůrců, animátorů a dalších audiovizuálních kreativců, si projekt klade za cíl sblížit tvůrce se zákazníky a pomoci i při hledání spoluautorů, herců a dalších stejně motivovaných lidí.

V rámci letošního ročníku byly vyhlášeny rovněž dvě speciální kategorie.
Kategorii Ekonom Student podnikatel pro nejlepší studentský projekt vyhrál Libor Erlebach a Monika Bajerová z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně s nápadem na ADsettee, gauč vyrobený z pětivlnného kartonu.
Jedná se o ekologicky a finančně nenáročný účelový nábytek, který je možné složit bez lepení a opět snadno rozložit.
Kategorii HTC Startup roku pro nejlepší již realizovaný studentský projekt vyhrál Marián Škvarek s projektem realPad, první mobilní aplikací pro prodejce rezidenčních projektů.
Celkový přehled deseti nejlepších projektů ä jejich popis naleznete na stránkách www.napadroku.cz.

Nejlepší projekty jubilejního pátého ročníku soutěže Vodafone Nápad roku 2012 vybírala desetičlenná porota složená ze zkušených podnikatelů, manažerů, investorů i zástupců médií.
O úspěchu projektu rozhodovala různou vahou kritéria jako proveditelnost v praxi, kvalita zpracování, originalita a potenciál dalšího růstu.
V rámci finálového kola byly navíc hodnoceny i osobní charakteristiky předkladatelů.


Zdroj:    FinExpert.cz
Partners Financial Services