Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Od přání k mýdlu s rakem

Od přání k mýdlu s rakem
Jméno Otta dnes už mezi mladšími příliš známé není. Naše babičky si ale praní bez mýdla s rakem či Omýru neuměly představit. Právě to byly výrobky továrny Františka Otty, která po "zásahu" komunistů nesla jméno Rakona.
Petr Vykoukal, rubrika: Články, 22.09.2006, 6 komentářů
Tisknout

03.10.2006 18:23

Malá nepřesnost - Rakovník svůj název od raka neodvozuje. To praví pouze pověst, ve skutečnosti má název jiný původ. Znal jsem několik lidí, kteří pracovali ještě u Ottů. Stejně jako Baťovi zaměstnanci na ně nedali dopustit, velmi se snažili pomáhat i bývalým zaměstnancům v době 2. sv. války (část jich musel totiž propustit). Prostě formáti.

05.10.2007 14:44, kiki

kujuuu neco vytáhnu na referáát :)

05.10.2007 14:45

vy znáte někoho? resp. znal jste? já na to mám referát do školy do cela by mě to zajímalo

Zobrazit komentovanou zprávu ( 03.10.2006 18:23)

02.03.2008 15:37, Čápová Jaroslava

Máte zájem o propagační materiály - mýdlo OTTO - sešitové dětské pohádky

15.05.2009 00:15, Holbová Dagmar

Moje švagrová našla na půdě, při rekonstrukci starého domu, dřevěnou krabici originlních mýdel. Jsou to mýdla tmavější APOLLO - jadrové mýdlo a zabalená bílá mýdla s nápisem Otovo mýdlo rakovnické. Na obale je rovněž úžasný slogan: " Chudičké chaloupky i panská sídla znají dnes přednosti Ottova mýdla." Domnívám se, že budou ze 40. let minulého století. Pokud by měl někdo o tento exemplář zájem ať se ozve.

11.04.2011 22:42, Tomáš

Vyděl jsem i v jižních čechách reklamu na Ottovo mýdlo Rakovnické a jsem rád, že ta fabrika funguje i dál. Jen mě mrzí to, jak se komunisti k rodině Ottů zachovali a pak po revoluci zase stát tu fabriku prodal dřív, než stačila rodina Ottů zažádat o navrácení. Moje prababička byla z rodiny Ottů se jmenovala za svobodna Ottová.

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Vladimír Kovář
podnikatel

Tomáš Čupr
podnikatel

Vladimír Kovář
ÚSPĚŠNOST
54,18 %

z 1 340 duelů
Tomáš Čupr
ÚSPĚŠNOST
54,30 %

z 1 278 duelů

Spočítejte si

Životní minimum

Počet členů rodiny

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.