Diskuze - Test finančních poradců: další šance pro OVB

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 146 komentářů)

31. 3. 2022 16:01 | Šiška Alois

Chci se s vámi podělit o zkušenosti při jednání s JAKUBEM MATULOU, Finančním konzultantem. Tento mladý muž vyřešil všechny mé problémy rychle a snadno. Doporučuji všem.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 1. 2022 8:08 | Martin

A ještě bych chtěl dodat, že je tato stránka velice nezávislá a nezaujatá:) podívejte se na pravý horní roh, kdo tuto stránku sponzoruje:) - Partners, bohužel se stává to, že většina lidí z jedné firmy háže špínu na druhou firmu, ale to je prostě hloupost.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 1. 2022 8:05 | Martin

Zdravím, bude tu asi hodně nepopulární názor, ale jsem poradce z OVB a dělám svoji práci dobře. Kdybych sem napsal jen toto, tak se mi asi všichni vysmějí, ale je to tak. Jen chci říct, že samotná OVB nemá dohled na konečnou práci každého jednoho z poradců, to mají jejich vedoucí. Co chci říct, je to, že záleží do jaké struktury se dostanete. Bohužel, je zde pořád (nemyslím jen v OVB ale i v ostatních finančně poradenských firmách) převažující skupina lidí, kteří tu práci dělají špatně - agresivní jednání s klientem, zájem jen si vydělat a nedívat se na efektivitu produktu pro klienta a v rámci rekrutingu - nesmyslné lákání potenciálních spolupracovníků na to, že si vydělají rychle velké peníze. U nás to tak nechodí. A je jednoduchý důvod proč. Abych se svojí prací mohl živit dlouhodobě, tak mi nedává smysl okrást svého klienta, který o mně bude následně psát podobné komentáře do diskuzí, nebo mne nahlásí na příslušný kontrolní orgán. To je prostě hloupost. Daleko větší smysl mi dává dělat moji práci, tak jak se má dělat - zjistit od klienta informace, kam míří v životě, jakou má životní situaci a na základě toho mu připravit finanční plán, který mu na následující schůzce odprezentuji a on sám se rozhodne, zda se mu nějaká z variant líbí. A to nezmiňuji dlouhodobé starání se o klienta, kdy já mu hlídám finanční trh a on kdykoli, kdy potřebuje poradit v rámci jakéhokoli tématu týkajících se financí, tak má 1 telefonní číslo, které potřebuje. A jak to u nás funguje s rekrutingem? Není to o tom, že slibujeme velké peníze za krátký čas. Je to o tom co ta práce může dát každýmu člověku a pobavit se s ním o tom, jestli by mu dávalo smysl se o mé práci dozvědět něco více. Žádné kurzy u nás nejsou placené a když člověk v průběhu kurzu usoudí, že ho tyto informace nezajímají a není to pro něj, tak v něm skončí. Na závěr chci jen dodat, že tedy neobhajuji práci všech poradců jak v OVB, tak v jiných firmách, ale chci říct, že je to především práce o lidech, jako každá služba. Takže jestli chcete sdílet negativní recenze, tak je můžete sdílet na konkrétní lidi:) Chápu, že velká část negativních recenzí bude o OVB, ale to má zase jasný důvod - je to největší firma tohoto druhu u nás. Tak dřív, než příště zase budete házet špínu na jednu z firem, tak se zamyslete, jestli za to ta samotná firma může. :)
+43
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 1. 2022 16:37 | Anička

Dejte si pozor na tuto společnost. Nalákala mě má kamarádka které jsem věřila. Do té doby jsem nevěděla co to OVB vůbec je. Vůbec tu nejde o to, lidem pomáhat, ale podat co nejlepší herecký výkon. To jsem bohužel pochopila až později. Je to skutečné vymývání mozku. Musela jsem doslova utéct.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 12. 2021 17:22 | Alena

Dobrý den všem kdo se chce napálit a vstoupit do firmy OVB ze začátku vás tak krásně oblbmou že máte pocit že si můžete všechno koupit luxusní dům, auto no všechno na co si vzpomenete a pak začnete hledat potencionální klienty kteří za vysoké měsíční peníze uzavřou pojistky a potom čekáte na provize a jeden měsíc nic tak mezitím uzavřete další pojistky a jezdíte a lákate na velmi výhodné podmínky další klienty a druhý měsíc opět čekáte na provizi a už jste sami v minusovych číslech protože nemáte žádný příjem a tak to jde i třetí měsíc a když se dočkáte vámi zasloužené odměny tak už nemáte chuť dále pracovat. Touto cestou chci uvést že opět se potvrdilo že u nás pojišťovny akorát dovedou naslibovat jak jste dobře pojištěný a nakonec když se vám stane pojistná událost tak se diví tě co jste uzavřeli.A když klient pojistku zruší tak vy vracíte ty peníze na které jste dlouho čekali a nakonec zjistí tě že jste dělali na ty co si jezdi v luxusních autech a bydlí těch domech co vám slibovali na začátku spolupráce tak kdo by chtěl dělat v pojišťovnictví tak si přečtěte recenze než podepíšete smlouvu já jsem k dnešnímu dni mínusu několik tisíc korun takže jsem dělala za zadarmo.Vsem přeji ať se nenapalite jako já ALENA
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 11. 2021 9:23 | Iveta

Můžu jenom s Vámi souhlasit. Já se tam dostala před 10 lety a bylo to to samé jak píšete. Jen se fakt divím, že to může pořád fungovat. Že se jim stále daří rekrutovat ty slušné lidi, kteří na to prostě nemají žaludek. V lepším případě včas utečou, v horším se zhroutí. Mně se podařilo utéct včas, protože jsem záhy zjistila, že lžou a jsou naprosto neprofesionální. Např. poslouchat, co říkají klientům v oblasti daňových úlev v návaznosti na životní pojištění, se mi jako účetní zvedal žaludek. A když jsem si dovolila jemně oponovat, bylo zle. Kdo jste trochu slušný a empatický člověk, vůbec tuto společnost nezkoušejte.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 10. 2021 11:15 | Oldřich

To jsou zahraniční firmy, které tady až na Generali nepůsobí. Jsem tady 11 let a nikdy, říkám, níkdy mi z OVB nepřišel jediný mail, co mám klientům nabízet. Naopak jsou provize například za hypotéky stejné od všech bank, takže ano, jsme nezávislý, cítím se tak. A opt, H. Horká, je jedna z regionálních ředitelek, tak to asi nepsala, takže fake :-)

Citace - h.horká / 23.09.2011 11:11

Seznam většinových vlastníků OVB Holding. 36,31% Deutscher Ring (pojišťovna) 11,48% Generali (pojišťovna) 31,48% IDUNA (pojišťovna) 17,54% Balance ... (dcera pojišťovny) celkem-96,81% Nezávislé,že ?? :-)))
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 10. 2021 11:14 | Oldřich

Miroslav Horký je jeden ze zemských ředitelů, velmi fajn člověk. Ten toto určitě nepsal. Takže další fake :-)
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 5. 2021 22:54

naser sy
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 5. 2021 18:37 | Banda

Dobrý den, je možnost si s Váma o této zkušenosti ještě někde více popsat a dozvědět se více věcí do hloubky?
Děkuji za odpověď a už i tak za Vaší obsáhlou zkušenost.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 9. 2011 11:11 | h.horká

Seznam většinových vlastníků OVB Holding. 36,31% Deutscher Ring (pojišťovna) 11,48% Generali (pojišťovna) 31,48% IDUNA (pojišťovna) 17,54% Balance ... (dcera pojišťovny) celkem-96,81% Nezávislé,že ?? :-)))
+20
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 3. 2021 20:35 | Anna

Ahoj všichni kdo budete tento příspěvek číst. Je to už nějaký měsíc pryč, co nefunguji u společnosti OVB. I přesto, že už tam nejsem, zkušenost s těmito lidmi ve mně zanechala opravdu velmi špatný zážitek s zkušenosti. Naprosto se ztotožňuji s termínem SEKTA. Nastoupila jsem do této společnosti pod velkým tlakem, kdy jsem několikrát zmínila slečně, která mě rekrutovala, že nestojím o práci finančního poradce a že to vím bezpečně, že tohle dělat nechci. Nikdo si nedovede představit, jaký nátlak tito lidé dokážou vyvinout. V podstatě jsem byla narekrutována na základě lži a slibů, které se nikdy nestaly. Ve své najivitě a bezelstnosti jsem tomu věřila. Jediné na co jsem slyšela, byla slibovaná práce s klienty ohledně finančního světa. To mi přišlo smysluplné a dobré. Po nějaké době jsem zjistila, že to není o klientech. Hlavní účel OVB je rekrutovat nové lidi a vytvářet si svojí malou (firmičku). Od samého začátku jsem toto odmítala. Přičemž v tuto chvíli ¨moje vedoucí¨udělala krok zpátky a nechala mi nadechnout.Je to masáž od začátku do konce. Nazvala bych to NEUSTÁLE ZNÁSILŇOVÁNÍ VAŠÍ SOBNOSTI. Školení bylo o víkendech, kdy jste si ho museli sami hradit a školení bylo opravdu propracované. Přijeli další finanční poradci a běžně Vám ukazovali výpisy z účtu. Což není zcela běžná věc, že? Samozřejmě tento přístup a jejich vyprávění, jak a kdy se jim začalo dařit nás nakoplo k tomu, že to asi tedy funguje. Ale už člověku nedošlo za jakou cenu by to mělo fungovat. Tito lidé smýšlí stejně. Vždycky jde jenom o peníze. I když Vám budou tvrdit, že to pro peníze nedělají, ale že je ta práce neskutečně baví:D. Jedna velká lež od začátku do konce. Na školeních umí používat velmi emotivní videa, kdy se vše tváří, jak jsou to vlastně citově a emočně založení lidé. Tito lidé propadli zlu. Jsou vlastně sami politování hodni:/. Ti co vydrželi a nechali si ty palice vygumovat není vůbec možné cokoliv vyvrátit, nebo vysvětlit, že jsou opravdu mimo.CELÁ OVB JE JEDNA VELKÁ MANIPULACE. Kdybych měla vše vypsat, tak je to myslím na knihu. Ale tohle beru jako důležité. Třeba si to někdo přečte a zastaví ho to před životní chybou. Znám lidi, kteří díky OVB začali navštěvovat psychiatra, aby se z toho mohli dostat.Další věc je, že nemají přátelé. Tím myslím opravdový přátelé. Mezi sebou se samozřejmě všichni tváří jako velcí kamarádi. Ale v osobním životě zůstávají sami. A je to velmi jednoduché. Kdykoliv se s někým seznámí, tak vždycky jde o to ho zrekrutovat, takže vlastně o kamarády, který by mohli mít, následně přijdou. Alespoň toto je má zkušenost. PAMATUJTE SI, ŽE ODPOVĚĎ NE, PRO NĚ NENÍ ODPOVĚĎ...Znám lidi, kteří dali výpověď, aby se mohli naplno věnovat této práci a pak se dostali akorát do finančních problémů:(. Jsem ráda, že je možnost to někde napsat...
+22
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 7. 2018 1:21 | Finanční konzultant RII

OVB a jejich odnože a odnože odnožů, což jsou desítky+ firem má jen jednoho zaměstnavatele, jednu značku...
Vše funguje následovně: žádný karierní plán neexistuje, většia vedoucích poboček jsou věrní přátelé / rodina majitele (zakladatele), kteří nemají o ničem párů. Na druhou stranu zaměstnávají hromadu lidí, kteří dělají jediné a to nábor, psychologickou hru.
Jejich produkty nejsou špatné, ale Váš herec(poradce) neví, co máte, ani nevytvořil Váš projekt a jestli ano, opakujete neustále totéž.
Poradci dostávají 50% provize, zbytek jde na šéfa šéfů. Prvně Vás nechají zadlužit a posléze všechny známé musíte obvolat, abyste se mohli z toho vyhrabat, ale 95% lidí odejte a kvůli zrušeným smlouvám dluží statisíce. zbylých 5% se naučí verbovat a své dluhy nahodí na další a další.
Jinými slovy, bez přicházejících a odcházejících lidí, kteří Vás živí, většinou do roka než zbankrotují a nahradí se jinýmy, skončíte Vy.
Takže pokud narazíte na ostříleného dobrého poradce z OVB a jejich odnožů, zničil stovky životů svých kolegů. A takového člověka nehodlám podporat, ať je sebelepší.
Jestli narazíte na ovci, pomožte mu k odchodu a zamyšlením se, pokud po týdnu namotivování je v pořádku, co dělá.

Děkuji za pozornost
+20
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 4. 2016 12:56 | Katka47

Dobrý den, potřebovala jsem vlastní bydlení a kamoš mi dohodil také machra z OVB...nic nevyřídil, lhal mi celou dobu až jsem si sama zavolala do banky a paní mi tam objasnila situaci..málem mi vyletěli oči z důlku co mi řekla..že dávno je zamítnuté a že dokumenty nedoložil..půlku jich postrácel totiž atd....a navíc si ode mě v těžké životní situaci ještě vyptal 5000,- za vyřízení....o tom zamítnutí mi poslal pouze sms v pátek večer a už se mi neozval peníze nevrátil..
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 2. 2013 17:35 | Zaky

1) Všichni mí klienti jsou spokojení, protože jsem ochotný říct "tahle smlouva je dobrá, ten člověk co vám jí dělal je dobrej poradce, držte se ho"
Jsem dobrej poradce a pokud nevím, přiznám to, omluvím se, doučím se a pak zase přijdu s nabídkou. O tom to je. Tasíte tu zuby na OVB, ale stejní idioti o kterých tu mluvíte jsou i ve všech ostatních poradenských společnostech!
Já mám velikou provizi, ale za tu cenu, že já a můj tým máme spokojené klienty, kterým jsme ušetřili spoustu peněz a kdyby to tak nebylo, provizi musíme vrátit. Nenechávám sebe a svuj tým školit jen od OVB, ale hlavně od společností, které produkty nabízejí a tak to má být.
+35
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 11. 2012 22:25 | 83eve

h.horka.... ODKUD ZNATE TEN SEZNAM většinových vlastníků OVB Holding???
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 10. 2012 20:19 | Jindřich Buk

Váš názor je velice zajímavý a kéžby se sním dalo souhlasit. Bohužel to by stejný machr musel být i klient. V dnešní době nestačí člověku říct, hele mam fakt super poradce sejdi se s nim. Dneska má málo kdo takové přátele, kteří by mu tak bezmezně věřili. Pokud vy takový machr jste pak se s vámi rád sejdu a nechám se přesvědčit, že to tak může fungovat:-)
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 8. 2012 18:20 | admin

Spolupráce pro finanční poradce
pro finanční poradce máme speciální nabídku - prostřednictvím Dukascopy Europe si můžete vyzkoušet spravovaný účet již od 100USD. Platíme vysoké zprostředkovatelské provize. http://www.managed-forex-account.eu
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 4. 2012 2:53 | kulisek

Špatná reklama taky reklama, a možná jedna z nejlepších protože o ní ví všíchni a už je to jen o tom změnít názor klienta což by pro dobrého poradce neměl být problém. Je fajn že OVB je vidět i bez medialní reklamy. :-)
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 12. 2011 14:23 | TTT

Vy jste tam pracovala???? já jen, že to že jsou to akciový vlastníci, neznamená, že nesmí dělat nic jinýho. Krom toho deutscher Ring v čr moc nefunguje, Iduna tež ne. Dělají i české produkty - protože jim většina lidí (pro mě z nepochopitelných důvodu) věří... Evidentně máte pouhé znalosti z internetu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Stránka 1/8

Předchozí

1

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

František Štěpánek

podnikatel, Sokolovská uhelná

Ladislav Blažek

podnikatel, pánské oděvy Blažek

František Štěpánek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Ladislav Blažek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services