Rekordní Eurojackpot vábí české sázkaře. Ve hře jsou více než 3 miliardy korun!

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 22. 4. 2024
Rekordní Eurojackpot vábí české sázkaře. Ve hře jsou více než 3 miliardy korun!

Zdroj: Protext

Praha 22. dubna 2024 (PROTEXT) - Taková výhra tu ještě nebyla! V úterním slosování loterie Eurojackpot se bude hrát o neuvěřitelné 3 032 000 000 korun. Částka překročila magickou hranici tří miliard a jedná se tak o nejvyšší možnou výhru v české historii. Sázkaři reagují nebývalým zájmem. Podaná sázka jim může přinést skutečně pohádkové bohatství.

„Již přes víkend Sazka evidovala téměř dvojnásobný nárůst zájmu zákazníků o vsazení Eurojackpotu. Největší počet sázek přitom bývá obvykle podáván až v den slosování, v tomto případě v úterý. Dá se tedy očekávat, že nárůst zájmu ještě poroste,“ uvedl Martin Babec, manažer loterií ve společnosti Sazka.

Ve hře není jenom závratně vysoká suma, přes tři miliardy korun, ale také prémie v podobě tří vozů Land Rover Defender, každý v hodnotě 2 222 000 Kč. Zapojit se do hry o rekordní Eurojackpot lze online nebo na terminálech Sazka.

Rekordní výhry padaly už minulý týden

Už v minulém týdnu vyhrál sázející z Prahy druhé pořadí Eurojackpotu. V pátém sloupci trefil všech 5 čísel z prvního osudí a také jedno ze dvou čísel z osudí druhého. Tím pádem v úterý 16. dubna 2024 vyhrál 129 349 298 Kč! „Jedná se o čtvrtou nejvyšší výhru v Eurojackpotu v České republice. A celkově je to dvanáctá nejvyšší výhra v České republice vůbec, včetně Sportky a dalších her Sazky,“ doplnil Martin Babec.

Stále se ale jednalo pouze o tzv. výhru v druhém pořadí. První pořadí vítěze stále nemá a právě proto Jackpot, o který lze nyní v Eurojackpotu hrát, přesáhl už dechberoucí tři miliardy korun!

Statistiky k dnešnímu dni

V roce 2024 eviduje Sazka už celkem 157 nových milionářů. Celková částka rozdělená mezi tyto výherce činí 678 886 054 Kč, z toho ve Sportce (se Šancí) vyhrálo alespoň milion korun celkem 139 sázejících, ti si mezi sebe rozdělili celkem 487 630 286 Kč.

Zatím nejvyšší Eurojackpot v historii padl v létě 2022 v Dánsku. Muž, který si svůj tiket koupil v supermarketu Meny v městečku Blavand na západě země, si odnesl téměř tři miliardy korun.

Nejvyšší výhra v Česku je dosud 2,466 miliardy korun z května 2015.

 

O společnosti Sazka:

Sazka a.s. je největší a nejstarší loterní společnost v České republice, která skrze neustálé inovace a odpovědným způsobem poskytuje zákazníkům nejširší portfolio her a každodenní zábavy. Nejznámější hrou je Sportka, populární hra s historií delší 65 let. Společnost je od roku 2014 provozovatelem loterie Eurojackpot, jedné z největších evropských her. Součástí zábavní rodiny jsou i stírací losy, sportovní kurzové sázky a rychloobrátkové hry. Své produkty poskytuje Sazka na online herním portálu www.sazka.cz a prostřednictvím unikátní prodejní sítě s více než 7 500 prodejními místy po celé České republice. Na terminálech Sazky lze vyřídit i řadu běžných transakcí od platby složenek přes dobití kreditu až po vyzvednutí balíku.

Sazka je lídrem v oblasti zodpovědného hraní. Vedle mezinárodních auditovaných certifikací European Lotteries a World Lottery Association rozvíjí vlastní projekt Hraj s rozumem a preventivní programy ve spolupráci s neziskovými organizacemi.

Mateřskou společností Sazky je skupina Allwyn, která provozuje loterie také v Rakousku, Řecku, na Kypru a v Itálii a od února 2024 se stala na dalších deset let provozovatelem také britské Národní loterie. Skupina Allwyn je aktivní také na americkém kontinentu. Po akvizici a rebrandingu firmy Camelot Illinois provozuje pod názvem Allwyn North America loterii v americkém státě Illinois. SAZKA a.s. je členem nadnárodní investiční skupiny KKCG, působící v 38 zemích. Více na www.sazka.cz a www.allwynentertainment.com.

 

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Další tiskové zprávy

Plánujete koupi nového výrobníku perlivé vody? Poradíme, jak naložit se starým přístrojem i bombičkou

Plánujete koupi nového výrobníku perlivé vody? Poradíme, jak naložit se starým přístrojem i bombičkou

Praha 3. května 2024 (PROTEXT) - Používáte doma výrobník perlivé vody? Domácí příprava sycených nápojů nešetří jen finance. Namísto tisíců jednorázových plastových lahví si totiž podle... celý článek

Doručování zboží napříč Českou republikou má svá specifika, liší se v rámci krajů i měst

Doručování zboží napříč Českou republikou má svá specifika, liší se v rámci krajů i měst

Praha 3. května 2024 (PROTEXT) - Společnost Bevy.city, která zajišťuje rozvoz zásilek pro desítky firem v rámci České republiky, a zároveň pomáhá vykrývat logistické špičky pro největší... celý článek

Kolo jako fenomén: Výstava v trutnovské galerii EPO1 propojuje cyklistiku a současné umění

Kolo jako fenomén: Výstava v trutnovské galerii EPO1 propojuje cyklistiku a současné umění

Trutnov 3. května 2024 (PROTEXT) - Ztvárnění bicyklů a jejich role v životě člověka představí výstava Jízda v Centru současného umění EPO1 v Trutnově ve spolupráci s platformou Sport... celý článek

Festival labutí ve sklárně Koulier

Festival labutí ve sklárně Koulier

Praha 3. května 2024 (PROTEXT) - Zahajte prázdniny netradičně. Připojte se a objevte na Festivalu labutí ve sklárně Koulier na Oflendě krásu, umění a radost ze sklářského řemesla, které... celý článek

HAVEL & PARTNERS jako první advokátní kancelář ze CEE regionu otevírá zastoupení ve Frankfurtu nad Mohanem

HAVEL & PARTNERS jako první advokátní kancelář ze CEE regionu otevírá zastoupení ve Frankfurtu nad Mohanem

HAVEL & PARTNERS, která je s počtem 350 právníků a daňových poradců, 500 spolupracovníky a 6 kancelářemi v Česku a na Slovensku největší právnickou firmou ve střední Evropě, jako první... celý článek

Partners Financial Services