Huawei a UNESCO rozšiřují projekt Otevřené školy do dalších zemí

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 20. 4. 2024
Huawei a UNESCO rozšiřují projekt Otevřené školy do dalších zemí

Zdroj: Protext

Paříž 20. dubna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Druhá fáze bude probíhat v letech 2024-2027 v Egyptě, Brazílii a Thajsku

Organizace UNESCO a společnost Huawei včera na semináři UNESCO o digitální budoucnosti vzdělávání zahájily druhou fázi projektu Otevřené školy pro všechny s podporou technologií (Technology-Enabled Open Schools for All System, TeOSS) a oznámily, bude probíhat v letech 2024 až 2027 v Brazílii, Thajsku a Egyptě. První fáze už pomohla tisícům pedagogů v Egyptě, Ghaně a Etiopii.

Cílem projektu TeOSS, který je v souladu se 4. cílem udržitelného rozvoje OSN, je vybudovat vzdělávací systémy odolnější vůči krizím, inkluzivnější a lépe připravené na výzvy budoucnosti s využitím technologií k poskytování digitálních zdrojů, školení a politické podpory pedagogům a studentům.

„Vzdělávání musí na bezprecedentní digitální transformaci reagovat co nejrychleji a využít moderní technologie nejen k rozšíření přístupu k němu, ale i k nové definici samotné podstaty učení a znalostí pro další generace," uvedla Stefania Giannini, zástupkyně generálního ředitele UNESCO pro vzdělávání. „Díky partnerům, jako je Huawei, můžeme tuto digitální revoluci využít k vytvoření inkluzivního a spravedlivého vzdělávání budoucnosti zaměřeného na lidi."

Shrnutí 1. fáze programu Otevřené školy

1. fáze programu TeOSS probíhala v letech 2020-2024 v Egyptě, Etiopii a Ghaně. Při navrhování, zavádění a hodnocení systémů otevřených škol ve třech pilotních projektech měla ministerstva školství tří afrických zemí podporu organizace UNESCO a společnosti Huawei.

V rámci tohoto procesu včera na semináři UNESCO zástupci ministerstev těchto tří zemí představili svůj pokrok, osvědčené postupy a zkušenosti z první fáze.

„Cílem projektu je řešit problémy ve vzdělávání integrací digitálních vzdělávacích platforem a digitálního obsahu, které jsou v souladu s učebními osnovami a digitálními kompetencemi učitelů. Prostřednictvím národních politik digitálního vzdělávání se také snaží podporovat modely otevřeného vzdělávání," uvedl Hegazi Idris, poradce ministra pro gramotnost a celoživotní vzdělávání na ministerstvu školství a technického vzdělávání v Egyptě.

  • V Egyptě poskytuje projekt TeOSS podporu 950.000 pedagogům na základních a středních školách prostřednictvím Národního centra pro distanční vzdělávání.
  • V Ghaně posílil projekt TeOSS národní vzdělávací platformy pro studenty a pedagogy po celé zemi. V deseti pilotních školách projekt pomohl 1000 učitelům a 3000 studentům.
  • V Etiopii se do projektu TeOSS zapojilo 12.000 studentů a 250 pedagogů na 24 vybraných pilotních středních školách.

Na semináři organizace UNESCO diskutovali zástupci Brazílie, Thajska a Egypta o klíčových národních problémech v oblasti vzdělávání a o tom, jak může druhá fáze projektu TeOSS přispět k jejich řešení.

„Thajsko zahájilo projekt Digitální Thajsko s cílem dosáhnout digitálního vzdělávání pomocí konektivity, obsahu a kompetencí," uvedl Suthep Kaengsanthia, stálý tajemník pro vzdělávání na thajském ministerstvu školství.

„Brazílie si stanovila cíl zajistit do roku 2026 univerzální připojení pro vzdělávací účely ve všech veřejných základních školách v zemi," uvedla Barbara Bacellar Rodrigues de Godoy, konzultantka pro řízení projektů základního vzdělávání na brazilském ministerstvu školství.

Projekt TeOSS je v souladu se vzdělávací doménou iniciativy společnosti Huawei pro digitální začlenění TECH4ALL, jejímž cílem je vylepšit rovnost a kvalitu vzdělávání pomocí technologií.

„Společnost Huawei je plně odhodlána spolupracovat s organizací UNESCO, vládami a všemi zúčastněnými stranami na vývoji technologických řešení, která umožní budování inkluzivního a udržitelného digitálního světa," uvedl Liu Mingju, ředitel programové kanceláře TECH4ALL ve společnosti Huawei.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2390837/UNESCO_Huawei_TeOSS_project_country_representatives_UNESCO_Digital_Futures_Education_jpg.jpg 

KONTAKT: Chris Chen, chris.chencong@huawei.com

 

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Další tiskové zprávy

Úrokové sazby klesají jen o půl procentního bodu. Centrální banka je obezřetná. Určitě před námi stojí rizika

Úrokové sazby klesají jen o půl procentního bodu. Centrální banka je obezřetná. Určitě před námi stojí rizika

Praha 2. května 2024 (PROTEXT) - Bankovní rada ČNB na dnešním zasedání rozhodla snížit úrokové sazby o půl procentního bodu. Dvoutýdenní repo sazba tak poklesla z 5,75 na 5,25 %. To... celý článek

Otevřený dopis UNODARu předsedovi Ústavního soudu JUDr. Baxovi

Otevřený dopis UNODARu předsedovi Ústavního soudu JUDr. Baxovi

Praha 2. května 2024 (PROTEXT) - Porušování základních práv Ústavním soudemVážený pane předsedo Ústavního soudu České republiky,obracím se na Vás s přímočarou upřímností jako... celý článek

Jarní sezóna čerstvosti a bylinek startuje v Hale 22! Přijďte si pro to nejlepší, co farmáři nabízejí

Jarní sezóna čerstvosti a bylinek startuje v Hale 22! Přijďte si pro to nejlepší, co farmáři nabízejí

Praha 2. května 2024 (PROTEXT) - Už jste si někdy povzdechli nad tím, proč nemáme v České republice trhy, jaké znáte ze zahraničí? Takové ty poctivé celoroční trhy v halách, kde kupujete... celý článek

Investice do vlastní nemovitosti je jistotou. Nahlédněte za oponu top’rezidence Pomezí na Praze 5

Investice do vlastní nemovitosti je jistotou. Nahlédněte za oponu top’rezidence Pomezí na Praze 5

Pořízení nemovitosti pro rodinné bydlení vždy představuje náročné rozhodnutí. Vybrat tu správnou lokalitu a ideální dispozici domácnosti mnohdy stojí nekonečné hodiny času a přemýšlení.... celý článek

Binance oznámila rozšíření automatizovaných nástrojů pro obchodní strategie a spuštění Spot Copy Trading

Binance oznámila rozšíření automatizovaných nástrojů pro obchodní strategie a spuštění Spot Copy Trading

Dubaj 2. května 2024 (PROTEXT) - Binance, přední blockchainový ekosystém a největší kryptoměnová směnárna dle objemu obchodování, oznámila spuštění nového nástroje pro obchodování strategií,... celý článek

Partners Financial Services