Společnost Cognivia získala strategické financování ve výši 15,5 milionu eur na podporu vývoje léčiv pomocí AI a ML

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 19. 4. 2024
Společnost Cognivia získala strategické financování ve výši 15,5 milionu eur na podporu vývoje léčiv pomocí AI a ML

Zdroj: Protext

Mont-Saint-Guibert (Belgie) 19. dubna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Práce s osobnostními rysy pacientů zahajuje novou éru klinického výzkumu.

Cognivia, inovativní společnost z oboru umělé inteligence usilující o transformaci farmaceutického a biotechnologického klinického výzkumu prostřednictvím špičkových algoritmů AI-ML (umělé inteligence a strojového učení), hrdě oznamuje významný investiční milník. Společnosti Vesalius Biocapital IV, SFPIM (Société Fédérale de Participations et d'Investissement) a WE (Wallonie Entreprendre) se zavázaly podpořit strategickými investicemi misi společnosti Cognivia „kvantifikovat sílu mysli" za účelem optimalizace a urychlení programů vývoje léčiv. Tato kapitálová injekce umožní společnosti Cognivia nasadit svá řešení pro prediktivní klinické studie, která dekódují vztahy mezi vlastnostmi a chováním pacientů, a urychlit tak vývoj inovativních léčebných postupů pro pacienty po celém světě.

Řešení společnosti Cognivia se zaměřují na kritické oblasti, které v minulosti představovaly při vývoji léčiv značné problémy, jako je například reakce na placebo a adherence k léčbě v klinických studiích. Cognivia je zcela bezkonkurenčním průkopníkem kvantitativního chápání pacientů jako jednotlivců a integruje tyto poznatky do analýzy dat z klinických studií a/nebo optimalizace strategií zapojení pacientů. Její řešení Placebell™ například využívá prediktivní algoritmy ke zmírnění negativního dopadu placebo reakce, čímž zvyšuje výzkumnou sílu klinických studií a v konečném důsledku zlepšuje jejich úspěšnost, zmenšuje časové lhůty i náklady. Compl-AI předpovídá riziko noncompliance a vyřazení pacienta při screeningu a v průběhu klinického hodnocení, díky čemuž pomáhá posílit a personalizovat strategie zapojení pacientů.

Získaný kapitál urychlí snahy společnosti Cognivia uvést svá průkopnická řešení na trh a zajistit si silnou pozici ve Spojených státech. Lepší spolupráci v oblasti obchodu či výzkumu a vývoje (R&D) chce Cognivia podpořit také rozšířením svého týmu a založením dceřiné společnosti v USA. V krátkodobém horizontu plánuje dále rozvíjet svou síť prostřednictvím strategických partnerství, posílit svůj poradní výbor uvedením nových členů a budovat týmy jak v USA, tak v EU. Tento strategický postup je zcela v souladu s vytrvalými snahami společnosti Cognivia stát se předním partnerem farmaceutických a biotechnologických společností a umožnit jim vyvíjet účinné léčebné postupy pro řešení neuspokojených potřeb pacientů.

V aktuálním posledním kole financování společnost Cognivia s hrdostí vítá podporu tří vážených investorů, kterými jsou Vesalius Biocapital IV, lucemburský fond rizikového kapitálu se zaměřením na špičkové investice v oblasti HealthTech (zdravotnických technologií) a biofarmacie, dále SFPIM, belgický státní investiční fond, poskytující strategické vedení a finanční podporu belgickým společnostem, a konečně WE, který přispívá k hospodářskému rozvoji Valonska prostřednictvím financování a podpory nejrůznějších odvětví.

„S mimořádným potěšením představujeme společnost Cognivia jako úvodní investici našeho fondu IV, který se zaměřuje na společnosti z oblasti HealthTech a biofarmacie na špici inovací transformujících zdravotnictví. Dychtivě očekáváme naši vzájemnou spolupráci v celé fázi její komercializace a růstu," říká Olivier Houben, partner společnosti Vesalius Biocapital.

„Strategické spojenectví společnosti Cognivia se společnostmi Vesalius Biocapital IV, SFPIM a WE představuje klíčový moment v naší snaze o transformaci odvětví prostřednictvím jedinečné kombinace desítek let zkušeností v oboru a pokročilé umělé inteligence," poznamenal Dominique Demolle, generální ředitel/spoluzakladatel společnosti Cognivia. „Díky této investici a vítanému doplnění našeho provozního týmu, představenstva společnosti a strategického poradního výboru, které bude brzy oznámeno, jsme připraveni urychlit naše úsilí při poskytování převratných přístupů, které umožní lékařům, výzkumníkům a výrobním odvětvím přijímat informovaná rozhodnutí založená na datech a v konečném důsledku tak zlepšit výsledky pro pacienty a zainteresované subjekty po celém světě."

O společnosti Cognivia

Cognivia je první a jedinou společností, která kombinuje kvantifikaci psychologie pacientů a možnosti umělé inteligence (AI)/ strojového učení (ML) s cílem zdokonalit měření terapeutické účinnosti nejen v klinických studiích. Technologie společnosti Cognivia předpovídají chování pacientů a reakci na léčbu v klinických studiích pomocí prediktivních algoritmů na bázi ML, které vycházejí z kvantitativního zkoumání psychologických vlastností, očekávání a přesvědčení pacientů shromážděných prostřednictvím našich vlastních a specifických dotazníků vyvinutých za tímto účelem. Společnost Cognivia si klade za cíl využít „sílu mysli" a kvantifikovat tento jedinečný fenomén pro zvýšení míry úspěšnosti klinických hodnocení, zmírnění rizik při vývoji léčiv a v konečném důsledku zkvalitnění zdravotní péče.

Další podrobnosti o společnosti Cognivia a jejích revolučních řešeních v oblasti umělé inteligence naleznete na webu cognivia.com nebo prostřednictvím @cognivia na síti LinkedIn.

Dotazy médií laskavě směřujte na:

Stephanie Alvarez

Marketingová ředitelka společnosti Cognivia

Stephanie.alvarez@cognivia.com

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/2082754/Cognivia_Logo.jpg

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Další tiskové zprávy

Úrokové sazby klesají jen o půl procentního bodu. Centrální banka je obezřetná. Určitě před námi stojí rizika

Úrokové sazby klesají jen o půl procentního bodu. Centrální banka je obezřetná. Určitě před námi stojí rizika

Praha 2. května 2024 (PROTEXT) - Bankovní rada ČNB na dnešním zasedání rozhodla snížit úrokové sazby o půl procentního bodu. Dvoutýdenní repo sazba tak poklesla z 5,75 na 5,25 %. To... celý článek

Otevřený dopis UNODARu předsedovi Ústavního soudu JUDr. Baxovi

Otevřený dopis UNODARu předsedovi Ústavního soudu JUDr. Baxovi

Praha 2. května 2024 (PROTEXT) - Porušování základních práv Ústavním soudemVážený pane předsedo Ústavního soudu České republiky,obracím se na Vás s přímočarou upřímností jako... celý článek

Jarní sezóna čerstvosti a bylinek startuje v Hale 22! Přijďte si pro to nejlepší, co farmáři nabízejí

Jarní sezóna čerstvosti a bylinek startuje v Hale 22! Přijďte si pro to nejlepší, co farmáři nabízejí

Praha 2. května 2024 (PROTEXT) - Už jste si někdy povzdechli nad tím, proč nemáme v České republice trhy, jaké znáte ze zahraničí? Takové ty poctivé celoroční trhy v halách, kde kupujete... celý článek

Investice do vlastní nemovitosti je jistotou. Nahlédněte za oponu top’rezidence Pomezí na Praze 5

Investice do vlastní nemovitosti je jistotou. Nahlédněte za oponu top’rezidence Pomezí na Praze 5

Pořízení nemovitosti pro rodinné bydlení vždy představuje náročné rozhodnutí. Vybrat tu správnou lokalitu a ideální dispozici domácnosti mnohdy stojí nekonečné hodiny času a přemýšlení.... celý článek

Binance oznámila rozšíření automatizovaných nástrojů pro obchodní strategie a spuštění Spot Copy Trading

Binance oznámila rozšíření automatizovaných nástrojů pro obchodní strategie a spuštění Spot Copy Trading

Dubaj 2. května 2024 (PROTEXT) - Binance, přední blockchainový ekosystém a největší kryptoměnová směnárna dle objemu obchodování, oznámila spuštění nového nástroje pro obchodování strategií,... celý článek

Partners Financial Services