Celooptická prémiová výpočetní síť F5.5G propojující všudypřítomnou inteligenci

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 18. 4. 2024
Celooptická prémiová výpočetní síť F5.5G propojující všudypřítomnou inteligenci

Zdroj: Protext

Šen-čen (Čína) 18. dubna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Při příležitosti 21. summitu analytiků společnosti Huawei se konalo fórum s názvem „Budování plně optické sítě F5.5G a nástup inteligentní éry UBB 10 Gb/s", kde zástupci odvětví hovořili o využívání optických technologií F5.5G k rozvoji inteligence v domácnostech i průmyslu. Bob Chen, prezident divize optických produktů Huawei, na tomto fóru rovněž řekl: „Abychom v příštích 10 letech mohli přejít do inteligentní éry, je třeba vybudovat vysoce kvalitní výpočetní nosnou síť, konkrétně plně optickou prémiovou výpočetní síť F5.5G, která trvale a okamžitě zajistí 99,9999% dostupnost výpočetního výkonu s latencí 1 ms. Díky přístupu o rychlosti 10 Gb/s, který bude k dispozici odkudkoli, zpřístupňuje síť výpočetní výkon bez ohledu na místo a propojuje všudypřítomnou inteligenci, což jí dává prostor v různých odvětvích."

Technologie, jako jsou základní modely AI, se rychle integrují do různých oborů. V éře inteligentních výpočetních datových center se navíc urychluje vývoj vícevrstvé a distribuované architektury, která dříve bývala centralizovaná, což přináší nové výzvy a požadavky na sítě.

Plně optická prémiová výpočetní síť F5.5G je nepochybně tím nejlepším nositelem výpočetního výkonu. Skládá se ze tří částí:

Zaprvé páteřní výpočetní síť 3D-mesh. Díky architektuře 3D-mesh, ultra vysoké šířce pásma 400G/800G a 99,9999% dostupnosti dosahuje síť neblokujícího propojení a bezeztrátové spolupráce mezi inteligentními výpočetními datovými centry a efektivně propojuje výpočetní zdroje operátorů, průmyslových odvětví, datových center a internetu.

Zadruhé jednookruhová metropolitní počítačová síť. Plně propojená metropolitní páteřní síť umožňuje nejkratší cestu mezi inteligentními výpočetními datovými centry, čímž se latenci propojení snižuje na 1 ms. OTN to edge navíc provádí plně optické přepínání, přenos služeb po jedné cestě a přístup k výpočetní technice při přístupu k síti, čímž splňuje požadavky jednotlivců, domácností a podniků na přístup k výpočetní technice do 1 ms.

Zatřetí inteligentní přístupová síť s 10 Gb/s. S 50G PON do domu a 10G FTTR do místnosti vznikají ultraširokopásmové rozvody o 10 Gb/s. Inteligentní identifikace přístupových služeb, inteligentní hard slicing a propojení s upstream OTN hard pipes navíc poskytují lokalizované prostředí pro služby vyžadující vysoký výpočetní výkon, jako jsou cloud PC a cloud rendering.

Vzniká taktéž inteligentní platforma pro správu a řízení, která umožňuje efektivní provoz a údržbu složitých sítí, podporuje rychlý přístup k výpočetnímu výkonu a zajišťuje jeho stálost.

Byli přizváni zástupci odvětví, aby přednesli projevy, kterými podpoří spolupráci napříč odvětvím. Generální ředitel WBBA Martin Creaner prognózuje: „Celosvětový podíl předplatitelů gigabitových širokopásmových služeb dosáhne do roku 2028 více než 44 %. Náš obor musí spolupracovat na odbourání nerovností v rozvoji širokopásmové infrastruktury v různých regionech a zároveň překonat úzké hrdlo OTN, aby uživatelé mohli tuto technologii využívat naplno. S příchodem éry umělé inteligence by se naše odvětví mělo začít připravovat i na 10gigabitovou společnost."

Gao Hongfu, zástupce výkonného ředitele Optical Network Alliance (ONA), uvedl: „Se zavedením standardů F5.5G se při výstavbě kampusů bude používat wi-fi 7, aby se urychlila modernizace na 10 Gb/s. U kampusových sítí se nelze vyhnout zavedení optických vláken a odklonu od mědi."

Všichni účastníci fóra se vyslovili pro úzkou spolupráci napříč odvětvím, pokud jde o aplikaci a prohloubení zkušeností podle konkrétních scénářů, aby bylo možné využít příležitost k rozvoji optického průmyslu F5.5G a zároveň zahájit inteligentní éru UBB 10 Gb/s.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2389873/Bob_Chen_President_Huawei_Optical_Business_Product_Line.jpg 

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2389874/Martin_Creaner_Director_General_WBBA.jpg 

KONTAKT: Qin Wang, wangqin63@huawei-partners.com

 

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Další tiskové zprávy

Nový park v Mostě přilákal první návštěvníky

Nový park v Mostě přilákal první návštěvníky

Most 1. května 2024 (PROTEXT) - Veřejný prostor v centru města Most získal novou dominantu. Mostecký primátor Marek Hrvol a ředitel nadace Karel Komárek Family Foundation (KKFF) Luboš... celý článek

Fialo, STAČILO!, znělo Ostravou

Fialo, STAČILO!, znělo Ostravou

Ostrava 1. května 2024 (PROTEXT) - Jediná relevantní opoziční koalice STAČILO! zahájila ostrou část kampaně pro volby do Evropského parlamentu v Ostravě.Na mítinku se svými projevy... celý článek

Rok sušických rozhleden startuje

Rok sušických rozhleden startuje

Sušice (Klatovsko) 1. května 2024 (PROTEXT) - Město Sušice známé jako Brána Šumavy, oslavuje letos významné výročí - 90 let od slavnostního otevření rozhledny Svatobor, jedné z nejvýznamnějších... celý článek

Přehlídka inovací ukázkou rostoucího vlivu

Přehlídka inovací ukázkou rostoucího vlivu

Peking 1. května 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Zpráva deníku China Daily:Konference ZGC Forum 2024 v Pekingu přinesla širokou škálu nejnovějších technologických inovací.Akce probíhala... celý článek

Linka bezpečí: Sociální sítě a duševní zdraví mohou být v symbióze

Linka bezpečí: Sociální sítě a duševní zdraví mohou být v symbióze

Praha 1. května 2024 (PROTEXT) - Sociální sítě edukují, detabuizují, inspirují, slouží k navazování kontaktů, archivaci vzpomínek, k podnikání a samozřejmě k zábavě. Zní vám to skvěle?... celý článek

Partners Financial Services