Kurz sdr (XDR)

Kurz sdr (XDR) střed

ČNB
30,227 Kč/XDR0,43 %

SDR (XDR) - základní údaje

Název státuMMF
Název měnySDR
ISO kód měnyXDR
Dělení měny
Množství ke Kč1
SDR znamená "Special Drawing Rights" neboli Speciální práva čerpání. Jedná se o mezinárodní rezervní aktiva vytvořená Mezinárodním měnovým fondem (MMF) s cílem podpořit stabilitu mezinárodních směnných kurzů a poskytovat zemím členským MMF další formu rezervních aktiv vedle tradičních měn, jako je americký dolar nebo euro. Jsou tvořena vážením několika hlavních světových měn, včetně amerického dolaru, eura, japonského jenu, britské libry a čínského jüanu. Hodnota se pravidelně přepočítává na základě těchto složek a podle určeného kurzu.

Přepočet měn – měnová kalkulačka online

Graf kurzu sdr podle kurzovního lístku ČNB

Další mezinárodní měny

  • Co znamená zkratka SDR?

    Zkratka SDR znamená "Special Drawing Rights". Tato zkratka se používá celosvětově k označení těchto speciálních práv čerpání v rámci mezinárodního finančního systému. Speciální práva čerpání (SDR) jsou mezinárodní rezervní aktiva, která vytvořil Mezinárodní měnový fond (MMF) a slouží jako zvláštní aktivum pro země členy MMF. SDR mají hodnotu založenou na určitém koši hlavních světových měn, a to americkém dolaru, euru, japonském jenu, britské libře a čínském jüanu.

Související články na téma měny, sdr

Eura na dovolenou se vyplatí pořídit v těchto dnech

16. 4. 2010 | Petr Kučera | 4 komentáře

Eura na dovolenou se vyplatí pořídit v těchto dnech

Česká měna je teď nejsilnější od loňského září, alespoň co se týče kurzu k euru. Devizový kurz České národní banky se pohybuje blízko hranice 25 korun za euro a je tedy o více než korunu níž než v polovině února.

Finanční páka: jak na ni

4. 1. 2010 | Petr Urban | 1 komentářů

Finanční páka: jak na ni

Mnoho začátečníků se často ptá, jakou míru finanční páky by měli používat. Jak je to v tradingu obvyklé, na takovou otázku neexistuje jednoduchá odpověď. Máme však několik zásad, které byste měli respektovat anebo o nich alespoň vědět.

Mystérium drahého zlata: strach z inflace, kterou nyní nikdo nečeká

13. 10. 2009 | Jan Stuchlík | 9 komentářů

Mystérium drahého zlata: strach z inflace, kterou nyní nikdo nečeká

Ceny zlata přeskočily tisíc dolarů za unci a budou růst dál. Investoři se prý bojí inflace po opadnutí recese. Jenže řada ekonomů a centrálních bankéřů v dohledné době raketový růst cen nečeká.

Roboti na trhu aneb jak za vás bude obchodovat počítač

5. 10. 2009 | Ondřej Hartman | 8 komentářů

Roboti na trhu aneb jak za vás bude obchodovat počítač

Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Prostě za něj vše udělá robot. Není to až tak nereálné, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Jak by měl vypadat obchodní deník tradera

10. 8. 2009 | Ondřej Hartman | 1 komentářů

Jak by měl vypadat obchodní deník tradera

Za úspěchem obchodníků na finančních trzích je kvalitní obchodní systém. Ten lze vyhodnocovat a vylepšovat na základě vedení obchodního deníku. Jeho sestavování sice bývá nudné, ale jeho informace jsou o to užitečnější.

Kdo se snaží být chytřejší než trh, většinou prodělá

7. 8. 2009 | Jan Stuchlík | 11 komentářů

Kdo se snaží být chytřejší než trh, většinou prodělá

Osmdesát procent malých obchodníků na měnových trzích prodělává. Snaží se přechytračit trh, místo aby se drželi jednoduchých pravidel a postupů, říká Ondřej Hartman, obchodník s měnami a zakladatel serveru FXstreet.cz.

Růst akcií? Jen naivní nadšení.

7. 8. 2009 | B.I.G. Expert

Růst akcií? Jen naivní nadšení.

Recese sice končí, ale čím dál víc údajů naznačuje, že po ní příjde stagnace. Nedávný rychlý růst akciových trhů tak může poměrně rychle vyprchat, až investoři zjistí, že jejich optimismus byl až příliš velký.

Víte, čím budete platit na dovolené? Otestujte se.

16. 7. 2009 | redakce Peníze.CZ

Víte, čím budete platit na dovolené? Otestujte se.

Před každou zahraniční dovolenou zpravidla vede turistova cesta do banky či směnárny pro měnu, která se v dané zemi používá. I když někdy si i v exotických zemích vystačí jen s dolary či eury. Víte, jakými měnami se v oblíbených destinacích platí? Otestujte se.

Ze zlata se pro českého investora může stát past

18. 2. 2009 | Jan Stuchlík | 4 komentáře

Ze zlata se pro českého investora může stát past

Zlato je v očích investorů zase v kurzu. Jeho cena roste a měla by stoupat i v příštích měsících. Češi, kteří chtějí peníze investovat do žlutého kovu na delší dobu, by však měli odolat. V korunách je zlato předražené.

Konec ruského zázraku. Stačilo půl roku.

2. 1. 2009 | Jan Stuchlík | 10 komentářů

Konec ruského zázraku. Stačilo půl roku.

Na drahé ropě vybudovalo Rusko úctyhodný sedmiprocentní hospodářský růst. Teď ruskou ekonomiku poslaly zlevňující ropa spolu s finanční krizí do kolen. Rusové už přišli o čtvrtinu devizových rezerv. Příští rok možná utratí až dvě třetiny z peněz odložených na horší časy.

Kurzy měn - Doplňky pro web

Umístěte si na vaše stránky aktuální kurzy až 35 světových měn . Můžete si zvolit, které měny se na vašich stránkách mají zobrazovat. Aktualizace kurzů probíhá každé odpoledne, jakmile Česká národní banka (ČNB) vydá nový kurzovní lístek platný pro příští den.
HTML kód ke stažení zde.

Partners Financial Services