Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 218 komentářů)

27. 2. 2012 15:32 | Saodat

12.11.2011 17:37, Jana Dobry den Jano Mam stejnou zkusenost s MP. Mi take nechteji vratit 10.000, -kdyz jsem nepodpsala preklenovaci uver. Pamatuji ze poradce Adam Misl rikal ze MP musi vratit penize. S pozdravem, Saodat Kasimova e-mail. adat20012004@yahoo.com
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 12. 2011 13:56 | Vita

Na pobockach to jsou amateri, neco slibuji a pak se nic nedeje. Mame nasporeno 40% z cil.castky, sporeni vice jak 2 roky a body pres 55 a dopis ze mame narok o radny uver nedosel, cekal jsem na nej pul roku a nic, az ted kdyz jsem se ozval tak prej mam narok, ale budu muset cekat 4 mesice, to mame zhruba 10 mesicu a oni si disponuji s mejma nasporenejma penezma. Stavim, dum nedodelan jen diky tomu ze nam poradce rikal cekejte na dopis od banky, jsem velice zklamany a koho uvidim jak jde do modre pyramidy ihned ho pred touto spolecnosti budu varovat a to si rikaji ZE JSOU BANKA ROKU - JE TO PODPLACENA FALESNA REKLAMA
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 11. 2011 20:51 | Magda

Moje dnešní zkušenost na centrále v Praze. Mám překlenovací úvěr ve výši 2,4 mil., na účet SP spořím od r.2006, fix končí za 7 měsíců. Předem říkám, že mám vzornou platební morálku a MPSS už na mě "vydělala" přes 400 tisíc. Považuji se proto za solidního zákazníka, kterého už by nemuseli chtít maximálně ždímat. Další cifry budu uvádět hrubě, za slovo mě prosím nechytejte. Takže mám teď k dispozici 1 mil. z jiných prostředků a samozřejmě první snaha vede k MPSS o získání řádného úvěru. Co jsem se dnes od poradce dozvěděla mi vyloženě trhá žíly:
Sdělil mi, že bez sankcí můžu prostředky uložit na spořicí účet. UAAA, věřili byste tomu?! můžu jim bez sankcí svěřit celý milion! Na chvíli jsem oněměla a pak v klidu povídám - nemyslíte, že je to pro mě značně nevýhodné platit úrok z celého úvěru, mám-li k dispozici více než polovinu prostředků k jeho splacení okamžitě? Zajímá mě přidělení řádného úvěru a to nejlépe ihned - kdy to bude pokud milion na spořicí účet vložím? Došlo k 10 min pokusu o simulaci v NB. Trpělivě čekám. Poradce zahlásí r. 2013. Vykulím oči a představím si 200 zbytečných úrokových tisíc za 2 roky navíc.
Další pokus o to, že mi to nevyhovuje: víte co, máte partnerskou KB, pojďme se podívat, za mi můžete nabídnout produkt k refinancování za lepších podmínek, třeba i hypotéku. Poradce polohlasem smrtelně vážně praví - a to mě dnes bude budit ze sna: Víte, my nemůžeme odvádět klienty z MPSS do KB!
Já na to žertuji: A uvědomujete si, že se vám v tom případě po konci vázací doby odvedu sama? Následovala přednáška o sankcích.... Ke konci poradce blekotá - nooo víte to záleží na úhlu pohledu, u hypotéky nemáte žádnou jistinu bla bla. Přeruším ho - nemám jistinu, ale ať počítám jak počítám, ušetřím 160 tisíc jenom v prvních dvou letech, protože vy mi nenabízíte nic lepšího. Poslední výrok mě dorazil: "no víte, s novými klienty jsme schopní se dostat běžně pod 4%" (můj úrok z překlenováku je 4,29%) - bezva informace, kterou sdělíte stávajícímu klientovi do očí co?
Nejsou všichni poradci takoví, ale je zjevné, že ten dnešní buď neumí nic anebo mu podmínky MPSS skutečně nic nedovolují a k tomu má tu drzost mi říci, že být solidním dlouholetým klientem se nevyplatí.
MPSS nikdy víc, vážení, já ten úvěr budu refinancovat příští rok z principu :)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 11. 2011 0:15 | Katarína

Dejte si hlavně pozor na překlenováky. Když by jste náhodou museli předčasně splatit, dají vám maximální penále t.j.2%do konce fixu. Vůbec jim na klientovi nezáleží, ani v dnešní době. Po třech letech splácení jenom úroků, když neklesl dluh ani o korunu, nám k tomu napařili 84 000,- penále. Vyčíslení dluhu, když podáte žádost začátkem měsíce, jim trvá dva týdny, akorát tak dlouho, aby se nestihl do konce měsíce vybavit úvěr pro kupujíciho a muselo se žádat znova a samožřejmě očekávají další měsíční splátku, tak proč by se snažili. Pěkně mne štvou,v té Pyramidě.Myslela jsem, že nový byt koupíme znova úvěrem z Modré pyramidy, jedině tak by jsme to možná měli bez penále, ale při představě, že dalších šest let budeme splácet jen úroky, a dluh zůstane stejný, tak to radši to penále. Stavební spořitelna Modrá pyramida nikdy více.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 11. 2011 17:37 | Jana

Mohu se jen pridat. Chtela jsme si ulehcit zivot pri koupi bytu, ze si dopredu necham zaridit predschvaleni hypoteky. Nabidka od Modre pyramidy se mi zdala vyhodna. Splatky kdykoliv behem doby hypoteky,fixace na prvnich 6 let a poslednich 10 let.Byla jsem na schuzkach nekolikrat konkretne s p. Gretzlovou, cenrala Praha Jindrisska. Pri kazde schuzce jsem se dozvedela neco noveho (to me mozna melo varovat), vyptavala jsem se na x veci, stale dokola.A proc si musim uzavrit nove staveb.sporeni...bylo mi receno, ze je to jen na cerpani uveru a ze je to slozite vysvetlovat. No po 3 schuzce jsem zazadala o predschvaleni uveru.Na ucet jsem jim musela poslat 1O.OOO,-, nicmene jake bylo prekvapeni, kdyz mi prisla postou smlouva!!!Jednalo se o preklenovaci uver o kterem pri zadne schuzce napadlo ani slovo, i kdyz jsem se stale ptala, zda se jedna o radnou hypoteku. P. Gretzlova mi neustale tvrdila, ze ano. Na radny uver bych mela narok az po 18 letech splaceni!!Zadala jsem splatnost 28 let.Po porade s financ. poradcem mi bylo receno v zadnem pripade nepodepisovat, coz jsem sama vedela. Zazadala jsem o zruseni jak smlouvy, tak staveb. sporeni, ktere mam momentalne na 1.850.000,-, 10000,- mi nechteji vratit, ac jsem jeste smlouvu o preklenovacim uveru nepodepsala. Nemate nekdo stejnou zkusenost? Mam si nechat snizit cilovou castku? Bylo mi receno od 2 instituci, ze po me zadne penize nemely chtit, ze to popira smlouvu, kde je to tak i napsano a ze maji penize vratit. Budu to muset resit pres pravnika. Neuveritelne jednani. Jakmile p. Gretzlova zjistila, ze jsem zazadala o zruseni, jsem od ni mela zajimavy telefonat, ze co se jako deje a kdyz jsem ji to rekla, ze je to pekny podvod, tak mi neustale tvrdila, proc baziruji na slove "preklenovaci" !!! Mit ji po ruce, tak asi nevim. Rekla jsem ji, ze kdyby mi tuto informaci podala ihned, ze jsem si mohla usetrit cas muj i jeji a hlavne starosti. Sama nepoprela, ze mi tuto skutecnost zapomnela oznamit!! Radim, pokud nechcete mit problemy, tak MP nevolte. Nalzou Vam cokoliv, jen aby meli penize z Vas pro sebe.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 7. 2011 12:16 | Jakub Mach

Vypověděl jsem před třemi měsíci smlouvu o stavebním spoření u MP, 1.7. měly být na účtě peníze. Nejsou. Prý jak si to interně přeposílali, tak mi to dají až k 1.8. Tož jsem paní vysvětlil, že mě jejich interní problémy nezajímají a že očekávám nápravu do měsíce nebo to budu považovat za bezdůvodné obohacení na úrocích a nedodržení smlouvy a podstoupím právníkovi. Že se nedá věřit ničemu a nikomu jsem se už naučil, ale že i banka prdí na to co je stvrzeno smlouvou ...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 3. 2011 12:20 | Tom

Dobrý den,no chtěl jsem vložit na MB asi 200tis.Ale,když to tady čtu,tak ani halíř.)))
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 3. 2011 18:30

Souhlasím. MP je nejhorší instituce u nás! Ocenění, které dostávají, si nechávají vyrobit pro svoje potěšení:)aby neměli prázdné police a měli co klientům šoupnout pod čumák! Otřesná zkušenost ! Lhaní, průtahy s čerpáním je "standartní" praxe této společnosti, to je zlomek nepříjemností ! Mrzí mě, že jsem si nepozjišťovala víc informací dříve! Ale jak píše skoro každý z Vás, finanční poradce nasliboval hory doly, peníze do max. měsíce! Zlatý oči,teď nebere mobil. A bodejť by jich neměli tolik, vždyť to "hloupí" klienti zaplatí! MP, NIKDY VÍC !!!!! Vyhněte se MP obloukem !!!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 1. 2011 14:21 | Tomáš

Bohužel mám také pouze plno negativních zkušeností. Lhaní, zdržování a absolutní neochota něco řešit rychle. Nyní už mám úvěr kompletně předčasně splacen a jediné co mi zbývá je zrušit stávající stavební spoření což udělám s chutí. Modrou pyramidu skutečně nikdy víc. A pokud už spoření u MP máte tak jednejte výhradně s centrálou v Praze. Je to jediná cesta jak se alespoň nějak dočkat nějakého pokroku v jednáních. Pobočky jsou dle mých skušeností dobré akorát na uzavření smlouvy, zřízení modré kreditní karty, všelijakých pojištění - důchodových, cestovních a toho z čeho mají provizi.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 11. 2010 18:53 | nikdy více

A ještě vzletné přání... Přeji modré pyramidě ať zkrachuje. A všem podvedeným přeji sílu, aby se nenechali dále okrádat. Spoléhejte jen sami na sebe a vyhledejte si všechny informace a promyslete pečlivě všechny důsledky.
A pro ty, kteří by snad uvažovali o MPSS: V platném cenníku modré pyramidy je napsaáno: 1 500kč poplatek za změnu ve smlouvě. To znamená - každá změna týkající se pojištění.... údajů, atd... se nechá pěkně zaplatit:)) Takže si naplánujte živout bezezměn na těch x let dopředu, aby se vám to neprodražilo nad rámec té simulace, kterou vám ti podvodníci mávají u nosu.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 11. 2010 18:46 | to modré pyramidě neřeknu:)

Systém odměňování bankovních poradkyň modré pyramidy - je bohužel takový, že vám budou bez s kurpulí lhát a navezou vás do něčeho, co jste vůbec nechtěli, jen aby vydělali tisícovku navíc.... Na odpovědi z centrály čekačka minimálně měsíc... a to víte, že problémů bude celá řada... to znamená, že Vás to bude stát peníze... Poradkyň se na nic neptat, akorád zjišťují co nevíte, aby vás mohli lépe nachytat... když na něco příde - hrají si na blbečky, jakože nic neví...atd...a nakonec vše obrátí proti vám... Že jste včas nekomunikovali, že jste něco podali pozdě.... My jsme se dozvěděli, že jsme na paní byli sprostí.... Jsme již naprosto zoufalí a budeme refinancovat.... ale líbit si to nenecháme.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 9. 2010 9:01 | Iva

Minulý týden jsme vypověděli "dětskou" smlouvu a nyní jsme dostali překvapující dopis, že přestože jsme výpověď podepsali oba rodiče, musíme dát žádost k opatrovnickému soudu, který to musí posvětit. Takže možná za rok (při rychlosti našich soudů) budeme mít peníze k dispozici. A ještě dodatek: při výpovědi nás milá pracovnice pobočky v Hradci Králové ani slůvkem neupozornila na toto "opatření" MP.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 9. 2010 19:43 | Milan

Dobrý den.Bohužel souhlasím i já mám velmi negativní zkušenosti s Modrou pyramidou. Pracovnice na pobočce mi s naprostým klidem předala zcela lživé údaje o stavu mého účtu a možnosti čerpání úvěru.To nám hodně zkomplikovalo plánovanou rekonstrukci.Druhá pracovnice mi nebyla vůbec schopná vysvětlit jak funguje bodové hodnoce, byť tato informace má být součástí všeobecných podmínek.Pokud chcete korektní a pravdivé informace doporučuji pouze komunikace s centrálou a to pouze písemně! A pokud se rozmýšlíte o výběru stavební spořitelně pak doporučuji - Modrá pyramida opravdu NE !
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 8. 2010 13:07 | Hanka

Dobrý den všem! Naprosto souhlasím a ztotožnuji se se všemi negativními zkušenostmi, protože to, jakým způsobem jedná se svými klienty MP, to se jen tak nevidí! V dnešní finanční době, kdy by všechny podobné instituce měly být za své klienty vděční, MP dělá vše pro to, aby byl klient nespokojený (a to píši ve slušné formě). Nejdříve je vše v pořádku, po zaplacení všech možných poplatků jde vše jako po másle. Ale naprostá tragédie začíná ve chvíli, kdy jim pošlete k proplacení 1. fakturu! A to ještě podotýkám, že nám vše zařizuje naše finanční poradkyně, úžasná paní, bez které si vůbec nedokažu představit jednání přímo s MP. Sama prohlásila, že po takovéto zkušenosti s naším úvěrem, již nikomu MP nikdy nedoporučí! Při každém proplácení faktury byl neuvěřitelný problém! Neustále nám podle nich něco chybělo k doplnění, na emaily v pobočce nikdo nereagoval, bylo naprosto nemožné se k někomu dovolat! Házeli si vyřizování našeho úvěru mezi sebou jako horký brambor, takže jsme ani nevěděli, s kým vlastně máme jednat. Pokud jsme na obálku dopisu s fakturou nenapsali č. smlouvy, vůbec se neobtěžovali nějak se jím zabývat či snad otevřít a vyřídit! Je jim úplně jedno, že jejich klient musí ty peníze od nich předat 3. osobě za stavební práce a má na to nějaký termín! Mohla bych takhle psát donekonečna, protože MP má otřesné jednání a jak tak čtu od vás ostatních, velice jsem se spletla, pokud jsem si myslela, že prostě jen zrovna my máme smůlu a narazili jsme v pobočce na nějaké pitomce, kterým je vše jedno. Prosím vás všechny, kteří tyhle řádky budou číst a uvažují o MP, vyhněte se jim obloukem, ať mají sebelepší úrokovou sazbu! Je to peklo!!!
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 8. 2010 9:40 | Milena Mokrá

Dobrý den. Děkuji všem za komentáře chceme stavět a napadla mě MP a nyní díky vašim komentářům se jí velkým obloukem vyhnu. Je to děs co s lidmi dělají je mi na zvracení. Ještě všem moc děkuji a tyto zprávy budu šířit dál.S pozdravem a všem přeji mnoho dalších sil a nervů,ale pak budete sedět ve svém novém domečků a vše přejde.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 6. 2010 18:38 | Jitka

Příšerné jednání. Jen sliby a sliby. Nejhorší stavební spořitelna. Pouze výmluvy na centrálu v Hradci Králové a v Praze. Neustálé protahování. Pobočka v Mnichově Hradišti velice nespolehlivá. Už nikdy víc cokoliv s Modrou pyramidou.
+32
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 6. 2010 0:13 | Marekkk

Souhlasim s názory na Modrou pyramidu. Je to dementní instituce. Dluží mýmu kamarádovi peníze - on dluží peníze mě - a ty neuvěřitelný průtahy? To bych z toho zvracel. Je vůbec nezajímá, že já peníze neseru na počkání a mam spoustu placení a že bez těch peněz na kteý čekam, že se z toho asi zbláznim.... JIm je to absolutně šumák... Něchápu, jak mohli získat nějaký ocenění, šmejdi. Mam kvůli Modrý pyramidě jenom starosti a problémy. Tenhle problém se táhne několik měsíců, teď, když mam od nich v ruce papír: Příkaz k úhradě se splatností 31.5.2010 jsem myslel, že je vše na dobré cestě, ale jak se zdá, čas plyne jako voda a peníze nikde, takže mi nezbývá než čekat, čekat a čekat. Nebo? Máte někdo radu, která by mi pomohla? Předem děkuji.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 5. 2010 20:04 | Markoss

Dobrý den,Modrá pyramida mi dluží peníze (přes 100tisíc) a už minimálně 2 měsíce tvrdí, že peníze poslaly, ale mě se žádné peníze na účtu neukázali. Teď, po cca 2 měsících, mam v ruce PŘÍKAZ K ÚHRADĚ vystavený 18.5.2010 s dobou splatností 31.5.2010. Chci se zeptat:1. Jaká je lhůta, kdy mi musí být připsány peníze na účet 2. Co dělat v případě, že peníze připsány nebudou v dané lhůtě. Předem děkuji.
-
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 5. 2010 20:04 | Markoss

Dobrý den,Modrá pyramida mi dluží peníze (přes 100tisíc) a už minimálně 2 měsíce tvrdí, že peníze poslaly, ale mě se žádné peníze na účtu neukázali. Teď, po cca 2 měsících, mam v ruce PŘÍKAZ K ÚHRADĚ vystavený 18.5.2010 s dobou splatností 31.5.2010. Chci se zeptat:1. Jaká je lhůta, kdy mi musí být připsány peníze na účet 2. Co dělat v případě, že peníze připsány nebudou v dané lhůtě. Předem děkuji.
-
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 4. 2010 12:27 | Libora

Souhlasim a Modrou Pyramidu nikdy vice. Pri stavbe domu nam nadelali takove problemy, ze by tomu snad nikdo neveril. Po dostaveni desky nam sdelili, at si penize na stavbu domu sezeneme kde chceme, ale ze dalsi plneni nam bude poskytnuto az bude stavba pod strechou,,asi se mylim, kdyz si myslim, ze hypouver na stavbu domu by mel byt na stavbu domu. Absolutni nekompetentnost jednotlivych pracovniku, zakaznik neexistuje, nikdo nic nevi. Smlouvy s chybami ve vypoctech, penize odeslane na nepravny ucet, penize vubec neodeslane, vyhrozovani pokutami pokud nedodame dokumenty, ktere jiz maji atd.,,Nez neco podepisete, radeji si to sami prepocitejte,,lituju dne, kdy jsme si hypouver vybrali jako zpusob financovani!! Opravdu si poradne rozmyslete, jestli spoluprace stoji za to,,po uzavreni smlouvy si totiz muzete stezovat jak chcete a nikoho to nepali,,
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Michal Jirák

podnikatel, Miton

Martin Stropnický

umělec a politik

Michal Jirák
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Martin Stropnický
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services