Diskuze - Finanční plánování podle Broker Consulting II.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 12 komentářů)

20. 10. 2009 12:50 | k.eight.a

Tato problematika je velmi složitá. Myslel jsem si, že když mám o tyto věci zájem tak mě jen tak někdo neoblbne, ale je vidět, že vše je podstatně složitější a tak se člověk může jen málokdy spolehnout, že jeho finančí plán je právě ten pravý.
Mě by jen zajímalo zda je zde nějaká výhoda zařízení si jednotlivých položek finančního plánu sám u jednotlivých finančních institucí a zprostředkováním od nezávislého finančního poradce? Já jsem se domníval, že provizi vždy někdo dostane a klient nic ušetřit nemůže, je to tak?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 6. 2009 18:30 | Silvie

Finančních poradcu je jak mravenců,ale jak vybrat toho správného a vědět že jim navržený plán je ten pravý?????Již jsem se v minulosti dost spálila.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 4. 2007 23:42 | ike

Protože daň v nejvyšším pásmu klesne z 32% na 15%, vrátí se vám zpátky díky možnosti odečíst zaplacené úroky od základu daně nikoliv třetina zaplacených úroků jako doposud, ale jen necelá šestina. Toto měl asi autor předchozího příspěvku na mysli. A stejné to je tuším s IŽP a PP (kdyžtak mě někdo opraví). Zjednodušen ě: Pokud splácíte několikátý rok 2mega hypotéku a stát vám každý rok na jaře vrací 20000, tak za rok 2008 to bude už jen necelých 10000. Tudíž pokud máte průměrný plat a hypotéku, na reformě zcela určitě proděláte. Ale víc mě pálí plánované zrušení osvobození výnosů z cenných papírů a podílových fondů od daně, pokud jsou drženy déle než půl roku :-(
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 4. 2007 12:31 | Milan

Naprosto souhlasim s tim, ze dat presne cislo jak to bude za 30 let je nemozne, financni trh se, jak jiste vsichni vime, vyviji a je treba reagovat na jeho zmeny... Bohuzel pro vetsinu ''poradcu'' je okamzita vetsi provize blizsi nez vetsi castka rozlozena do vice let pri aktivni praci s klientem ( timto se nevyjadruji k poradci ktery figuruje v clanku, je to mineno obecne). Co se tyka tucnych provizi z investice do fondu, zatim jsem se setkal pouze s provizemi radove v desetikorunach z kazdeho vkladu, ale muzu se mylit ...
-46
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 4. 2007 23:40 | poradce

spíš to byla narážka na to, že se během schůzky neobjevila manželka klienta. :-)
+25
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 4. 2007 15:11 | ja

http://www.ods.cz/docs/dokumenty/reforma_verejnych_financi.pps
+60
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 4. 2007 14:24

".....ze prijdou o ulevy na danich za uroky z hypoteky atd. ??............" Muzete mi vysvetlit, co tím myslíte?
+48
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 4. 2007 12:42 | Chains

Ano, 8% p.a. je skutecne mozny, dokonce vyssi, ale to prispevatel, na ktereho reagujete, nerozporoval, on se opravnene divil tomu, ze je nekdo schopen pocitat s tim, ze se toho prumeru 8 % bude dosahovat 24 let. Pokud prijde medevdi trh jako v roce 2000, bude to nas modelovy stradatel dohanet spousty a spousty let. Ono vubec tyhle projekce na 10, 20 nebo dokonce 30 let jsou vestenim z kristalove koule. Co asi delaji ti, kdo si loni, predloni nechali nakreslit tyhle krasne grafy a nyni se dozvidaji, ze prijdou o ulevy na danich za uroky z hypoteky atd. ?? Kdyby me nekdo kreslil, jak uzasne se bude mit, kdyz budu 30 let posilat tisicikorunu do jim zvoleneho fondu (za tucnou provizi), budu to brat jen jako hezkou pohadku.
+69
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 4. 2007 11:52

"Toto byl test, což znamená, že obchod se nekonal." To znamena, ze poradce nepredpokladal, ze by si dle jeho navrhu nekdo nabizene produkty koupil? :-)
-6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 4. 2007 10:56 | ja

Omlouvam se za prispevek mimo tema, ale chtel bych videt nejaky pro klienta vyhodny leasing auta. Bud mate nulovy leasing, ale pak dostanete minimalne 15 % slevu na auto, kdyz ho nevyuzijete. Anebo mate naopak na leasing dokonce slevu, ale naoplatku aspon 10% urok, supernevyhodne pojisteni (ktere nemuzete po dobu leasingu zmenit) a nekolik let nespite v predstave, ze se s autem neco stane.
A na to euro jsem opravdu zapomnel - v dobe prijeti eura jsem byl cca pul roku v zemi, ktera ho prijimala. A i kdyz nas politici ze vsech zemi ubezpecuji o tom, ze k zadnemu zdrazeni nedoslo, tak realita byla zcela odlisna.
S tim zbytecnym penzijkem samozrejme souhlas. Klient bude za tri roky potrebovat penize, aby nemusel platit drahe uvery a pritom je hnan do dlouhodobych investic. A to vse jen proto, aby byly vysoke cilove/pojistne/investovane a z toho vysoke provize :-(
+50
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 4. 2007 10:27 | poradce

Máte krásný příspěvek, ale vaše dojmy jsou úplně v jiné dimenzy. Toto byl test, což znamená, že obchod se nekonal. Pokus si myslíte, že poradce Vám doporučí produkt, za který nedostane zaplaceno jste naivní. Leasing a nebo úvěr obecně je z investičního pohledu zajimavější než okamžitá platba vozidla (z pohledu klienta!!!). Pokud jde o hypotéku doporučil bych spíše rezervu 20%z HÚ, 30% je zbytečné. S inflací musí počítat každý, jen jste zapomněl na příjmutí eura. Zahraniční fondy v dolarech a nebo eurech jsou spíše ztrátové než ziskové. Pokud se divíte ročnímu zhodnocení 8% p.a. můžu Vás ujistit, že může být i vyšší, ale i nižší. Penzijní fond se mi zdá pro tak mladé klienty zbytečný. 100Kč hospitalizace může být krutá realita.
+28
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 4. 2007 9:02 | ja

Clanek je dlouhy na to, abych si pamatoval az do konce, co me zaujalo, takze pisi postupne dojmy: 1) Pracovni neschopnost a hospitalizaci pojistit jen na 100 Kc denne? To je preklep nebo blby vtip u pojisteni, ktere stoji 28 tisic Kc rocne? 2) Predpokladane rocni zhodnoceni 8 % po dobu 24-26 let. To bylo naposledy dosazeno kdy a kde? 3) "Manzelka" byla u prezentace pritomna? Zajimal by me totiz nazor manzelky, ktera se podili na prijmech rodinneho rozpoctu temer z poloviny, ale navrzene pojisteni tomu zdaleka neodpovida. 4) Ojeta fabia bude mit za dalsi tri roky cenu 150 tisic?! 5) 30% akontace na leasing auta i na hypoteku? Zatim jsem se setkal s tim, ze leasingy na auta jsou pro nepodnikatele extremne nevyhodne. Nebylo by lepsi zaplatit auto cele a mit jen jednu pujcku - hypoteku? 6) Kdyz vidim ty uzasne statisicove a milionove castky pri odchodu do duchodu za cca 30 let, tak me napada otazka. Zminil se "poradce" o tom, ze existuje nejaka inflace, pad meny, znarodneni,... a ty penize nebudou mit za 30 let stejnou hodnotu jako dnes? 7) Ma "poradce" neco z toho, ze vlozite penize do fondu? U kapitalovych zivotnich pojisteni, penzijnich pripojisteni, stavebniho sporeni je znama lakava provize pro dealera. Ale existuje neco takoveho i u podilovych fondu?
+39
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Vladimír Pikora

ekonom

Martin Roman

manažer, ČEZ

Vladimír Pikora
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Martin Roman
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services