Diskuze - Kdo platí opravy v bytě?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 63 komentářů)

8. 3. 2006 9:15 | KarelM

Priklad s pani Novakovou urcite neni ze zivota. V praxi to najemcezaridi tak, ze porouchana karma se nevymeni, ale opravi (i kdyby se mely vymenit vsechny soucasti, ktere karmu delaji karmou). Timpadem to neni vymena, ale oprava. A tu jakozto drobnou opravu hradi najemnik. Tim nerikam, ze najemce dela neco spatne nebo necestne. On se pouze pohybuje v ramci danych pravidel.
-9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 3. 2006 8:54 | Krecek

Preji pani Novakove uspesne vyreseni situace! Tak je to spravne, nedat se a bojovat za sva prava! Je potreba donutit toho kapitalistu, kteremu pani Novakova plati najem jiste aspon celych 150 korun mesicne, aby ji tu karmu vymenil! Je to prece jeho byt, tak to musi zaridit a zaplatit, o tom neni sporu. Jeho blbost, ze ten byt kupoval, ted za to bude platit. Je to strasne, co si vsechno ti majitele bytu nedovoli - a to je na nej pani Novakova dokonce tak hodna, ze ho ani nenuti, aby ji tam zametal a nosil ji snidani do postele.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 3. 2006 8:52 | Jiří Pácal

S příkladem na závěr o výměně plynové karmy paní Novákové máte zcela jistě pravdu, hořkou. Mohu Vás však ubezpečit, že toto každý nájemce pod regulací velmi dobře ví a asi není nutné to zvlášť připomínat. Určitě to tak má být, ale pouze v případě, že je nájem sjednám svobodně a v takové výši, aby na tyto výměny a opravy z nájmu bylo. Jinak je to obyčejné parazitování a odporuje to Listině zákl. práv a svobod, ale i zdravému rozumu. Bohužel majitel domu musí takových to výměn, oprav apod. provádět mnoho ( k tomu i revize plynu, elektro, hromosvodu, komínů, výtahů, údržbu chodníku, správu a účetnictví, protihasič, opatření, nově energet. audit, ...). A to vše z nájemného , které pro ČR dělá v průměru cca 18Kč/m2.měsíc. Max. je v Praze 37Kč/m2. Z vlastních zkušeností si dovolím prohlásit, že jsem si zcela jist, že toto nájemné nepostačuje na péči dobrého hospodáře dle povinností daných zákonem, vyhláškami a normamy. Pro umořování případné investice do byt. domu pod regulací už vůbec ne. Pokud náhodou z úst nějakého politika či političky slyšíte něco jiného, zcela jistě vám lžou. Mnoho majitelů na to nemá peníze, tak se o dům řádně nemohou starat, stejně jako to nedělali ti socialisti předtím ( oni na to totiž taky neměli, protože dali národu levné bydlení a potraviny). Bytový fond chátrá. A k tomu nám na jeho opravy a modernizace naši "úspěšní" vyjednavači zařídili zvýšení DPH o 14% a opomenuli to dosti nahlas národu sdělit. Místo toho zamlžují jen o cenách nových bytů a domů a tvrdí, že to vyřeší přes směšnou definici sociálního bydlením.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Stránka 4/4

4

Následující

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Karel Svoboda

ekonom, prezident APS ČR

Lubomír Stoklásek

podnikatel, Agrostroj Pelhřimov

Karel Svoboda
ÚSPĚŠNOST
66,67 %

z 3 duelů
×
Lubomír Stoklásek
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 4 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services