Diskuze - Budování majetku aneb finanční plán pro fajnšmekry

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 31 komentářů)

16. 11. 2005 13:48 | José Antonio

Já kupuju akcie jen ONLINE pres Citibank a to zatim ta ceská a slovenská citibank neumí. Vcera jistí slavní analytici , analysti doporucili "prodat" akcie Volkswagen , tedy je za nekolik dní koupim. Nebot : radno je delati s týdenním zpozdením opak toho co talmudisti doporucují. Oni hlásí rust zisku EPS 2005 , rust 2006 , rust 2007 , to je jasné : proto je nutno koupit. Oni ale doporucují "prodat = SELL" , nebot nejaká instituce chce levne masivne VW akcie nakoupit a zaplatili analytiky , aby srazili kurz trochu dolu.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 11. 2005 20:19 | Franta

Zajímavé. Přes koho ty akcie kupuješ? Můžeš mi doporučit nějakou slušnou brokerskou společnost? Díky Franta
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 11. 2005 19:04 | Vesničan

Spořit celý život nebo dávat pravidelně do fondů malé částky asi není to pravé, aby se člověk zajistil na důchod... Rozhodl jsem se situaci vyřešit radikálně a před třemi roky pustil celou naspořenou částku do akcií. Samozřejmě jsem měl podporu v dobrém zaměstnání a využívám i stavební spoření a životní pojištění, ale u akcií jsem si řekl buď pohodlí nebo makat až do smrti. Zatím to vypadá na pohodlí - s pomocí úvěrů mám padesátinásobek vkladu. Znám ovšem i takové fajnšmekry, kteří byli daleko úspěšnější, a znám i pár lidí, kteří riskovali příliš a dnes jsou na tom podobně, jako když začínali, mnozí to však nevzdávají.
Doba takových možností v ČR asi pomalu končí, ale v okolí existují země, kde ještě bude možné tento scénář zopakovat. Akcie doporučuji všem, kteří mají nějaké volné peníze a nebojí se rizika. A pokud si někdo nevěří, může to zkusit nanečisto a úplně zadarmo v nějaké demoverzi, kterou nabízejí různí zprostředkovatelé burzovních obchodů na svých webech.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 11. 2005 14:30 | Jose Antonio

Dividendy namisto pripojisteni : Akcie starych solidnich bank z USA a Britanie mohou jen prumerne +200% za 10 let rusti a nevyplati se je nikdy prodavat , ve velkem krachu ani nespadnou. Kdyby ale rostly +400% za 10 let , pak pri velkem krachu spadnou jen na polovinu. Jestli mi namisto duchodoveho pripojisteni roku 2014 poslou tyto banky dividendy 6.000 euro , je to jakoby 2. duchod mesicne 500 euro. Od roku 2014 do roku 2024 mohou ty akcie zas dlasich +200% rusti ( nebo aspon +100% ) a pak bych mel 2024 prumerne 1.500 euro mesicne dividendy ( nebo aspon 1.000 euro mesicne ). A zadny duchod neni schopen se za 10 let zdvojnasobit nebo ztrojnasobit. A ty akcie a dividendy muze nekdo po mne zdedit a nemusi pak vubec pracovat. Muj druhy duchod = dividendy mi budou posilat asi tyto banky USA + Britanie : C , BAC , WFC + BCS , RBS , HBOS. Pravdepodobne by se libily mnohe z tech akcii i Warrenu Buffettovi , nejake z nich on taky ma ve svem Berkshire Hathaway holdingu. Uz ty bankovni akcie kupuji 2. rokem a roku 2006 budou moje dividendy 2.000 euro. Dalsim prikupovanim akcii az do roku 2014 a mirnym rustem kurzu ty dividendy 6.000 euro roku 2014 snadno dosahnu. Od roku 2014 uz nebudu prikupovat ani pracovat , pak se ty akcie pomalu mohou mnozit uz jen splitem 2x asi kazdych 5 az 7 let.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 11. 2005 14:27 | Jirka

Hezky řečeno! Také si myslím, že člověk, který zatím pouze spořil, by neměl skočit do takové strategie rovnýma nohama, ale postupně si zvykat na riskantnější složky. Třeba s malým objemem. Jinak hrozí, že případnou okamžitou ztrátu psychicky neunese a prodá v nejméně vhodnou dobu. A samozřejmě je nutné všechny části strategie dobře pochopit. Rovnání omylů způsobuje zbytečné ztráty. Teď začínám název článku chápat jako ochranný prvek. Ti nezkušení si řeknou: "Pro fajnšmekry? Tak to není nic pro mne." Ale zase je škoda, že si to třeba ani nepřečtou. Jejich škoda.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 11. 2005 13:12 | Jamako

Diky za odpoved. Pro vysvetleni, o vyuziti pak prave delsi dobu premyslim, tak me zajimal nazor cloveka "od fochu" :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 11. 2005 12:41 | Zachrdla - TriMan

Přiznám se, že o využití páky v osobních financích jsem do této doby zatím vůbec neuvažoval. V tomto směru byl pro mne seriál velmi podnětný. Nyní si ale musím vše ještě jednou pročíst, sám si probrat všechny argumenty pro a proti a nakonec si k tomu zaujmout i svůj vlastní názor. Takže „silné kafe“ bylo myšleno spíše jako můj stávající psychologický postoj, než jako nějaký argumentačně podložený nesouhlas.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 11. 2005 12:04 | Jamako

Proc myslite, ze je paka v osobnich financich silne kafe?
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 11. 2005 11:22 | Zachrdla - TriMan

Ne, nepřipadáte mi jako blázen, jste fajnšmekr. Já ale pracuji v oblasti finančního poradenství pro řadovou klientelu a z tohoto pohledu jsem seriál i hodnotil. Myslím, že je dobré, aby finanční poradci tyto teorie znali, ale do praxe aby je uváděli velmi uvážlivě. Z pohledu běžného občana či řadového poradce by tyto úvahy měly být chápány jako směr, kterým by se uspořádání osobních financí mohlo v budoucnu ubírat. Tím samozřejmě nepopírám, že někteří fajnšmekři tyto „přehlídkové modely“ v současnosti již i nosí, není to ale zatím trend. Sám mám také své finance uspořádány poněkud rizikověji (i když „páka“ v osobních financích je i na mě poněkud „silné kafe“). Pěkný den i Vám.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 11. 2005 10:46 | Sam

Dobry den,
pane kolego asi Vam budu pripada jako blazen, ale ja podobny plan pouzivam v praxi. Myslim si ze to neni az tak dalece vzdalene od reality a da se to pouzit akorat opravdu musite si dat pozor co delate a s cim manipulujete. Ale jinak jste to popsal hezky, muze to tak hodne lidem pripadat ze je to prehlidka financniho planu jako model pro pristi sezonu, ktery je pekny, ale jen pro info.
Mejte se krasne
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 11. 2005 9:29 | Zachrdla - TriMan

Je to poslední díl, takže je na místě bilancovat a hodnotit. Osobně se domnívám, že seriál významně přispěl k prohloubení teorie osobních financí i k posunu při vnímání investičního rizika. Takto je třeba tento seriál chápat (jako teoretický příspěvek), nikoli jako návod pro denní praxi. A v tom vidím právě jeho velký přínos. Napadá mě srovnání s módními přehlídkami předních oděvních návrhářů. Jejich modely jsou také v běžném životě nenositelné, určují ale trendy a směr dalšího vývoje. Děkuji proto autorovi za seriál, i redakci za prostor pro takový typ článků. A když jsem u těch přirovnání, tak ještě jedno: je dobře, že kromě „Novy“ existuje mezi finančními servery i „ČT2“.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Martin Kasa

podnikatel a investor, Ticketon.cz

Vladimír Dlouhý

exministr a ekonom

Martin Kasa
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Vladimír Dlouhý
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services