Diskuze - Finanční plánování podle TriMan

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 41 komentářů)

1. 8. 2004 4:34 | Martin Gardavský

Docela by mě zajímalo: zda poradce ve své analýze nabídnul nějaký cenný papír fondu kolektivního investování; zda jediný profit společnosti TriMan bude oněch 3700; zda nedostane společnost TriMan provizi pokud si zákazník některý z analýzou doporučený finanční produkt vybere a pokud ano zda na to byl klient upozorněn. Bude v pokračování článku odpověď na tyto otázky?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 8. 2004 2:38 | 12345

Byl jsem odsouzen , kupovati si za euro americké akcie a asi se z toho nikdy v zivote nedostanu. Asi zádný clovek z USA nemá akcie z Cech a asi jenom málo lidí ze západní Evropy má akcie z Cech. Cizinci se jich bojí a nesezenou potrebné fundamentální údaje k ceským firmám. Zisky ceské pojistovny jsou tajemstvím. Ceské akcie jsem nikdy nemel a nikdy mít nebudu , já se jich bojím stejne , jako akcií ruských. A potom , asi vsechny velké 8 ceské akcie patrí nejakému západnímu koncernu. Pojistovna i sporitelna i Morris a snad i dalsích 5 velkých ceských závodú má nekde na západe matku. Nebo ne ??? A kdyz nechci akcie od západní matky , nechci ani od ceské dcery. Ony ceské akcie asi rostly jen proto , ze byly spadlé a dostaly se tedy jenom zpátku na ceny jako pred 7 lety , nebo né ??? Ale mám i dve akcie ze severní Evropy. Kdyz je dolar levný , jsou americké akcie taky. Jestli bude za 10 let dolar drazsí , dostane se pri prodeji us.akcií více euro. Ale neverím , ze za 10 let bude dolar jeste slabsí. Citigroup , AIG , United Technologies a Home Depot nejsou akcie na hodiny ani na týdny , ale na alespon 10 let.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 7. 2004 23:20 | Jirka

Nu, milý Jene Ámosi, nic proti akciím. Jen si říkám, o kolik procent se zvýšil kurz Vašeho portfolia za poslední 4 roky? Kurz dolaru ke koruně za tu dobu ztratil skoro 40% a náš domácí index PX-50 se za stejnou dobu dostal na dvojnásobek. Stouply Vaše akcie za ty čtyři roky alespoň o 160%? Pokud ne, dřete se zbytečně plavbou proti proudu. A řeka má být ještě dlouho dravá.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 7. 2004 22:07 | Jan Kolda von Žampach ( řečený Pancíř )

Diagnóza? Abych trochu kontroval, viz poněkud přízračné symptomy obou panáčků v diskusi ke článku "Pojišťovací poradce, nebo pošťák?" na http://www.penize.cz/info/zpravy/nazory.asp?IDP=1&NewsID=3073.
Tedy: uvažuje někdo ze čtenářů o životním kapitálovém, nebo dokonce, cha, chááá, životním investičním pojištění? Na 30 nebo 50 let? No tak, to si, určitě před tím raději přečtěte oba pány na výše uvedené adrese. Co jsou vlastně zač a co jsou pro ně ty opravdu hlavní "investiční" problémy v oboru a na co vydávají především své úsilí, ha, ha, ha, přeloženo v souhrnu a do obecné češtiny: jak obsadit ten "svůj" distribuční kanál a naopak znevěrohodnit ty ostatní! Nic víc. A už aby si, honem, mohli také říkat hejlům o těch 3,7 litru za enelýzu, jako TriMan.
Jo, a v kontextu už proběhlé diskuse u tohoto článku navíc budou chtít patřičně titulovat, prý "Pane Dochtore..." :-)))))
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 7. 2004 9:53 | Jan Kolda von Žampach ( řečený Pancíř )

Pán bude asi dobrý táborový řečník! A, jak jinak, pěkný demagog. Cituji z jeho jednoznačné rekace v přímé(!) souvislosti na téma komerční(!) finanční(!) poradenství(!), kdy právě jaksi "náhodou" vylezlo na světlo Boží, že enelýzu za 3.700,- Kč možno pořídit též zdarma a hned v první bance za rohem: ... 2. Co si myslím, že umím, ale moc tak jistý si nejsem, tak si nechám poradit od odborníků(!). 3. Co neumím a neznám, tak svěřím těm, o kterých jsem přesvědčen, že to umí a znají. A samozřejmě jim za to zaplatím(!). Je to obchod. Mé vědomí a nevědomí něco stojí. Už bychom měli skončit s tím, že si vše uděláme sami, jako za komunistů. Kutilství si nechme pro volné chvíle a pro potěchu. Tvořit(?!) nechme ty, kteří se tím živí(!). ... Pán tedy, a asi i zcela záměrně, hi, hi, hi, ve svém původním "návodu" východisko praktických zkušeností, na 99% těch vždy nějak postižených, opomenul! To, co až pod tlakem okolností dodává, má však, cha, chááá, jednu velkou chybu: i "praktické" zkušenosti těch druhých se v čase mění! Příklad? Jen ať si pán Fredy zajde za "čerstvým" pasažérem od skajlajnu: co asi tak, za přímo nebeské reference, uslyší? A už tam hned poběží taky? Za odborníky? Nebo pán už pro skajlajn apod. dokonce dělá? Joj, ty konce...
PS Já nehovořím o jediných správných cestách. Hovořím o tom, co je zajímavé zkusit, proč ne, když je to zdarma. Na rozdíl od finanční enelýzy za 3.700,- Kč do TriMan! A udělat si svůj vlastní názor na věc a odolat.
Máte pravdu, Českou spořitelnu jsem zde nezmínil: ale řeč je opravdu na trochu jiné téma. Pokud by Vás to ale uklidnilo, tak musím konstatovat, že s finanční skupinou České spořitelny mám dosud ty nejhorší zkušenosti, opravdu mne vyučila: obloukem se jí nejlépe vyhnout a nedotknout se jí ani klackem! Krom jedné výjimky: dát jí, když nastane příležitost, pořádným kyjem (byť jen virtuálním a třeba zde na serveru) po palici. To si opravdu zalouží...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 7. 2004 5:59 | Fredy

Ještě nedávno bych od vás, v každé druhé větě, četl o těch "lumpech" od ČS. Jak vidím, tak situace se změnila. Že by vás nějaký ten finanční žralok podplatil? Nebo vám ČS konečně zaplatila držhubné? A nebo, nedej bože, vám pohrozila žalobou? Ostatně je to vaše věc a je mi to šumafuk.
Můžete mi prozradit, kde vám co podsouvám? Kde vám co nutím? Psal jsem pouze o sobě. A je to moje věc, jak postupuji. A přitom ještě dodávám, že o finance jde pouze okrajově. Mým businessem je trochu něco jiného, než finančně radit. A jestli považujete za jedině správnou cestu pendlovat od jednoho finančního žraloka ke druhému, tak je mi vás líto. Ostatně zatím z vás nic moudřejšího stejně nevypadlo.
Když chci postavit dům s určitou technologií (třeba nízkoenergetický), tak se nechodím ptát stavebních firem, ani dodavatelů izolací, topení, klimatizace apod., ani projektantů, ale těch, kteří v tom již bydlí. Od nich se z praxe dozvím to nejpodstatnější. Na základě jejich kladných a hlavně záporných zkušeností se pak mohu obracet na různé dodavatele, projektanty a stavitele. Obdobně mohu postupovat i v jiných oblastech.
Nechápu vaši radu obcházet finanční žraloky a tím se poučit i z druhé strany. Které druhé strany? Z pohledu druhého, třetího ... žraloka? Když pošlete neználka pendlovat z jedné banky do druhé, tak se vsaďte, že mu všude vnutí "dobrou" kapitálovou životní pojistku. On si pak doma s pomocí letáčků a rodinných příslušníků bude vybírat tu nejlepší? A co když vůbec žádnou KŽP nepotřebuje? Jako, že ve většině případů tomu tak je. Kdo mu tohle sladké tajemství prozradí? Vážený Koldo, ač se pasujete do role mistra, tak jste teprve na začátku a máte před sebou ještě dlouhou cestu, než něco pochopíte. Na závěr vám dám jednu radu (zadarmo, jako ti žraloci). Zkuste být trochu více pozitivní, negativizmus a pesimismus z vás jen srší.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 7. 2004 3:08 | Jan Ámos

Chce to jenom , milé deti , otevríti konto na kupování zahranicních akcií za maximálne 300 korun poplatek a dáti na nej kazdorocne nekolik desítek tisíc korun a bráti ty akcie , co jsou levné , od podnikú které kazdorocne zvysují zisk , coz podporuje stálý zájem o akcie , coz je nutné pro rúst kurzu akcií. Kdo múze dát rocne 30.000 tisíc korun na fond nebo sporení , múze to dát rocne i na americkou akcii , i kdyby byl clovek uklízecka. Dnes jsou levné akcie pod spravedlivou cenou tyto ::: spravedlivá vnitrní cena akcie $ ....levný kurz akcie 1.8.2004 $ Altria .........102 ....................47 dolarú AIG .............86 ....................70 Citigroup .......76 ....................44 General Motors .125 ....................42 Home Depot ......42 ....................33 Hewlett-Packard .26 ....................20 J.P. Morgan .....72 ....................55 McDonalds .......32 ....................27 Pfizer ..........39 ....................32 United Tech. 104 ....................94 Trochu moudrosti nám poví , ze akcii Altria skodí zaloby pro rakovinu z cigaret u soudú , General Motors akcii skodí levnejsí auta z Japonska , Hewlett-Packard akcii skodí konkurence jiných výrobcú computerú www.google.com >>>>> +akcie +moudrosti
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 7. 2004 2:42 | Ois ízy !

Verte tomu , milé deti : Neni nad to , císti inteligentní knihy o akciích , jako Buffettology , 350 stran za 10 euro. Uz v 9. tríde ZDS by melo být o akciích a burze. Jestli si nekdo ale vsechno zjednodusí na nudný fond nebo nudné pojistení a sporení , tak na to nepotrebuje vúbec platit 3000 korun poradci , to poradí banka a sporitelna a investicní fondová spolecnost stejne a zdarma. Zatímco kdo chce vydelat více , nebo od 20 let do 65 let zbohatnout , na akcie si clovek musí nastudovat fundamentální analýzu sám : www.google.com >>>> +"fundamentální analýza" +akcie Ani Citibank neví nic o své akcii Citigroup Ani C.Pojistovna neví nic o své akcii C.Pojistovna fundament si clovek musí zkontrolovat sám Jestli ale chce nekdo nekomu platit , tak hledat nekde seminár pro dlouhodobé investování do kvalitních akcií : www.google.com >>>> +"kvalitní akcie"
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 7. 2004 0:26 | Ivan Špirakus

Pane Šafránku, nechte Koldu z Žumpy na pokoji, s ním nemá vůbec cenu diskutovat. Abych mu přidal diagnózy (když o ně tak stojí), tak mám pocit, že se buď těmi svými útoky na nás se....ě uspokojuje anebo je normální cvok, jinak to snad není možné..... (z horka to není, takhle vyvádí i když je zima)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 7. 2004 23:50 | Jan Kolda von Žampach ( řečený Pancíř )

...jak vidno, panáček v sobě "lékaře" nezapře :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 7. 2004 23:46 | Jan Kolda von Žampach ( řečený Pancíř )

Já se tady musím pána nahoře ( je také z Podbrd jako ti ostatní, úúúúúúú?) rozhodně zastat, uvedl přece: nebude platit 3000 korun poplatek za poradenství, když mu poradí banka zadarmo. A nikde přece nenapsal, že tyto bankovní "rady" také zrealizuje a navíc, pokud opravdu náhodou ano, že jen u jedné banky! Co mu to tady podsunujete? Panáčci zvonkaři si asi z rozčilení rozkousali brýle, že přijdou o kšeft, když banka poradí zdarma?
Musím říci z vlastní zkušenosti, že nápad pána není špatný. Je zajímavé porovnat výsledky třeba z více bank, jak jsem to kdysi zkusil i já. To když se mi vnucovali ti jejich bankovní osobní poradci. Jde přece o to, poučit se i z druhé strany, ale odolat, mít svůj názor a trvat si na svém. Stejně jsem si nakonec poradil sám.
A pěkně vypráskat ven od sebe každýho, jako příklad nějakýho Fredyho, když mě podsouvá, že neumím a neznám nakládat sám se svými prašulemi, a ať jsem přesvědčen, že právě on to s nimi umí a zná. Vždyť má novou kravatu a ani mu nesmrdí tolik od huby. Tak to mě vždycky už úplně odváže a pouštím ven z boudy psa. A pak ti takoví věrozvěstové, třeba Petrové, to je už přímo nějaká úchylka: vnucují se, že jsou prý lékaři mé peněženky, tedy vlastně vůbec jako lékaři, i společenským postavením a znalostmi, ale na kalhotech mají zezadu díru. To, jak už je také předtím a odkudsi vždy nemilosrdně vypakovali. Jen ať si hlásají to své zvonkařské evangelium: já sáhám a v tomto případě bez rozmyšlení po mé oblíbené společnici - brokovnici pumpě...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 7. 2004 18:53 | Fredy

Jo a ještě by bylo třeba zdůraznit, že většina, těch "jedno-bankovních" lidí považuje W.Buffetta za "vynálezce bufetů". Na druhé straně je nutné dodat, že všichni tihle finanční samouci jsou vítanou potravou pro finanční žraloky. Jak to řešit? Mám na to jednoduchý postup. U všeho je třeba znát svoji cenu.
1. Co umím a znám sám, tak s tím neotravuji druhé. 2. Co si myslím, že umím, ale moc tak jistý si nejsem, tak si nechám poradit od odborníků. 3. Co neumím a neznám, tak svěřím těm, o kterých jsem přesvědčen, že to umí a znají. A samozřejmě jim za to zaplatím. Je to obchod. Mé vědomí a nevědomí něco stojí.
Už bychom měli skončit s tím, že si vše uděláme sami, jako za komunistů. Kutilství si nechme pro volné chvíle a pro potěchu. Tvořit nechme ty, kteří se tím živí.
PS: „Výroba“ dětí je samozřejmě výjimkou :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 7. 2004 18:15 | Petr Šafránek

Tak tady nepomůže už ani ten studený ručník....
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 7. 2004 17:47 | Jan Kolda von Žampach ( řečený Pancíř )

Tak pán Šafránek dělá medikamentální enelýzu šrajtoflí dokonce za 20 litrů, né za 10? No tak to se, panáčkovi, móc omlouvám :-))))
A nemá také náhodou problém, kdo mu ji má nakonec podepisovat? I s recepty? Nebo ten problém s podepisováním má pán Špirakus? Hm, :-( jen už nevím, který z nich je ten jako přivázanej a kterej jako přihrble skloněnej: že to je úplně jiný článek a bohatá diskuse k němu? Vůbec nevadí. Na TriMan a podobných krásně vidíme, kde a jak to s chudáky hejly stejně končí! Ve smyslu, prosím, přiléhavé charakteristiky pána Erica někde dole...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 7. 2004 16:33 | NoName

Hmm, vysvětlete někomu, kdo celej život dělá sekretářku (sestřičku, technika, stavbyvedoucího, atd...), že jenom "stací precíst nekolik inteligentních knih o akciích , o strategii Warrena Buffetta a o ceských i zahranicních financních podvodech , spáchaných bankama a pojistovnama na chudém cloveku" a říci jem, že poté se o svoje finance mohou starat sami... Heh :o)
BTW - všechny peníze v jedné finanční skupině?? (viz Vaše "kdyz mu poradí banka zadarmo") Nejlépe celá rodina i s příbuzenstvem do osmého kolene, ne?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 7. 2004 16:21 | Petr Šafránek

Nechtělo by to v těch vedrech studený ručník na hlavu (nebo alespoň studené pivko do hlavy)?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 7. 2004 9:47 | Jan Kolda von Žampach ( řečený Pancíř )

Proč, propánajána, bohužel? Naopak, bohudík! Zaplaťpánbunastokrát!!! Tady se rády očerňují různý úsměvný multylevly třeba s voňafkami a v podstatě úplně nevinný letadýlka: s těmi hejly na palubě, co stejně potřebují, ať tak či onak, pustit jednorázově nějaký ten chlup z peněženky - jako svý preventyvní očkování, snad někdy propříště, hi, hi, hi.... A na druhou stranu, se zcela vážnou tváří, se k takovému opravdu z principu ksindlu pod jménem tzv. finanční plánování (to jméno TriMan není vůbec důležité) napíše srovnání se službou lékaře, a hned na prvním místě! No to je neuvěřitelné!!!
Pane Šafránku, rada: tak příště prokládejte svá další přemítání (nejen zde, ale i v dalších diskusích u jiných článků, co mám tu čest číst) hojně navíc latinskými a starořeckými výrazy. Hlavně, aby Vám vůbec nikdo nerozuměl, Vy sám sobě také nemusíte vůbec rozumět, dokonce to snad bude i lepší: říct si potom o 10 litrů za enelýzu budete moci asi s přehledem, kam se bude hrabat TriMan. Jen aby Vám, takový agilní pan Špirakus, nevypálil rybník, pozor proto na něj! Cha, cháááá.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 7. 2004 9:27 | Roman

Chválím redakci Peníze, za podobný typ článků. Jen víc, jen do nich. Žádné obecné drmolení. Do terénu! Tak se má dělat žurnalistika.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 7. 2004 8:43 | Petr Šafránek

Zaujalo mne toto tvrzení: "Dále nás informoval, že společnost TriMan sama nikdy potenciální klienty aktivně nekontaktuje, například z různých koupených databází, ale na své klienty "čeká". Ovšem s jedinou výjimkou – když dostane od svého klienta doporučení a kontakt na jeho známého." Přitom: 1) Když TriMan zpracová analýzu zdarma, žádá, tuším, 8 kontaktů. V daném případě se jedná o vynucené kontakty, a tudíž podle mého názoru o aktivní vyhledávání klientů. 2) Dovolím si vyslovit názor, že aktivní zájem o placené poradenství je ze strany klientů tak minimální, že bez aktivního vyhledávání klientů by společnost musela zkrachovat - zvláště když si k tomu přidám zkušenost autora s pokusem TriMan kontaktovat.
Myslím tedy, že toto prohlášení je poněkud neupřímné. Doba, kdy lidé tuto službu budou vyhledávat stejně jako lékaře, daňového poradce či advokáta, tady bohužel není a dost dlouho ještě nebude.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 7. 2004 6:35 | Eric

Chcete mi říci, že když si myslím, že neumím zacházet se svými penězi, tak neznámému člověku doslova vybleju o své situaci (nejen o své) první poslední a ještě mu za to zaplatím...????? Pak se dozvím, že mám napchat peníze úplně jinam, než jsem si dosud myslel? Třeba do nějakého výborného pseudofondu namísto do teploučkého výhodného slamníčku..? Řekl bych, že jakýsi obskurní finanční plán je jen ubohou náplastí na komplexní ztrátu soukromí i osobních dat... A tohle je schopen někdo doopravdy udělat???? Zvlášť někdo, kdo má peníze???? Takový člověk si zaslouží trest smrti nebo alespoň úplnou a definitivní ztrátu majetku. Zírám...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jannis Samaras

podnikatel, Kofola

Vladimír Dlouhý

exministr a ekonom

Jannis Samaras
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Vladimír Dlouhý
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services