Diskuze - Finanční plánování podle TriMan

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 41 komentářů)

23. 9. 2009 8:31 | Tomáš Matoušek

Jsem spokojeným klientem společnosti Triman už 6 let, postupně jsem koupil Finanční analýzu, Plán financování bydlení i Průběžnou péči. Vše je řešeno velmi profesionálně a na úrovni. Ušetřilo mi to spoustu nákladů a starostí. Možná by trimanu vytknul pouze to, že v rámci průběžné péče a 3 osobních schůzek ročně, klinta sami nekontaktují a nepřinutí k ní. Člověk musí sám kontaktovat a přijít. většinou přijde sám, ale až něco potřebuje.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 7. 2007 11:12

Vždyť to je náš pan L. Konečný........
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 7. 2007 21:30 | Jiří Bednář

Ač si vážím Vašeho příspěvku v této diskuzi, rád bych Vám sdělil, že takový způsob vytvoření osobního portfolia akcií by byl pro uklízečku přinejmenším méně efektivní (díky transakčním nákladům) a také daleko rizikovější (diverzifikace) než investice do globálních akciových podílových fondů. Navíc podle mnoha názorů renomovaných akciových analytiků není možné posoudit, zda daný akciový titul zařadit do svého portfolia.
+23
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 10. 2004 12:07

Nerad bych nekoho urazil, nemohu si pomoci, ale mam pocit, ze panove "Eric" a "Alles easy , null problemo" nevedi moc o cem mluvi a pritom pouzivaji dost ostra slova... Nemohu pochopit jak muze nekdo srovnavat naprosto neobjektivni bankovni poradenstvi s nezavislym poradenstvim, ktere poskytuji (kvalitni) financni poradci. Take si nedovedu predstavit, ze by vam tzv. "financni poradce" v bance sestavil portfolio, ktere obsahuje produkty i konkurencnnich spolecnosti... Takovy clovek by v bance asi dlouho zamestnany nebyl, ne? A priznavam, ze prat lidem, kteri se sveri do sluzeb fin. poradce aby prisli o veskery svuj majetek mi prijde jako nazor vysloveny 15 lettym ditetem, bez urazky... Nemyslim si, ze zamestnany - vydelavajici - clovek ma moznost monitorovat kazdodenne se vyvyjejici fin. trh a vybirat z nej to nejlepsi pro sebe. A toto je presne napln cinnosti analytickych center. Ted uz jen zalezi vybrat si kvalitni fin. poradenskou spolecnost, ktera ma zazemi, tradici atd. Vedeli jste, ze dokonce v nekterych zemich jsou rady fin. poradce zavazujici a pokud se jimi clovek nechce ridit musi podepsar "revers"...? A Anglii je vyuziti fin. poradcu naprosto beznou zalezitosti, v Nemecku take. Lide si pouze musi uvedomit, ze poradce bez prislusnych podpisu klienta stejne nemuze nic zalozit, investovat - zneuzit. Jde jen o minimalni vlozenou duveru ze strany klienta, kdyz poradci sveruje jiste informace tykajici se jeho fin. situace. Kdyz jdete zalekarem take si musite udelat prohlidku, byt jste nemocny a je vam to neprijemne, ale je to nutnost pro naslednou lecbu - sestaveni porfolia. L.W.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 8. 2004 13:53 | Jirka Z.

Po precteni clanku jsem dospel k nazoru ze drtiva vetsina financnich poradenskych firem pracuji na obdobnem principu nalezeni klienta a zpusobu "odmen" za plan. V podstate vyhledavani klientu funguje nekde plne, jinde z vetsi casti na doporuceni od klientu. Co se tyce odmen tak si nektere firmy uctuji urcity obnos za vypracovani planu, ale jak jsem pochopil tak posleze inkasuji i za zprostredkovane smlouvy (samozrejme je na vuli klienta zda-li si snima smlouvu uzavre ci pujde primo na pobocku konkretni banky ci pojistovny). V podstate se mi "libi" jak se jednotlive skupiny poradenskych firem distancuji od jinych skupin, ale jinak pracuji na stejnym principu (chapu to jako konkurencni boj o co nejvetsi podil na trhu). Akorat ze to kazda jinak zabali a poda, ale to vic jak kvalite firmy vypovida o kvalite lidi. Pokud se v necem pletu (v popisu hledani klientu ci plateb za poradenstvi) tak me opravte.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 8. 2004 16:32 | Kája Mařík

...má jich právě tolik, nakolik se enelyticky právě cítí! A nevidí důvod příliš měnit slovník - ty objeviteli.
Takový chudatschek Anonym se však musí spokojit jen se smrádkem svým vlastním, holt, nemá ani na to si vymyslet svůj nick. Žel, šířící a dobře uleželý puch vlastní duševní bídy bývá potom u Anonyma nepřehlédnutelný. Dobře odvětrané žumpě takové nebezpečí ale nehrozí.
+39
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 8. 2004 15:36

Kolíku ze žumpy, kolik máš přezdívek? ((( enelýza????? ))) Kolda von Žampach? CSrypáček? Kája Mařík? --------- ?
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 8. 2004 15:30 | Fredy

Poslední zpráva pro Koldu.
Nechte těch konstrukcí a různých dedukcí a věštění a obviňování a špinění. Raději si otevřete další pivko, bude vám líp. Na svých názorech nic neměním. Ani na tom, že finanční instituce se chovají jako finanční žraloci, nebo-li jako lovci vašich peněz. Proto jim také žádné peníze nesvěřuji. Něco jiného je, když od nich mohu čerpat, za výhodných podmínek, investiční úvěr. Opakuji za velice výhodných podmínek. A že je to zrovna Česká spořitelna, je mi celkem šuma fuk. Je mi líto, že zrovna tahle banka vám nepadla do oka. Je mi také srdečně jedno, že obíháte jednu banku za druhou, abyste náhodou nepřišel o nějaký „výhodný produkt“ a ještě k tomu navádíte ostatní.
Onen Sysel má celkem pravdu. Tahle diskuse mezi námi je opravdu o ničem. Proto pro vás již dál nehodlám ztrácet čas.
Článek byl o placeném finančním poradenství. Pro každého je to svobodná volba. Kdysi dávno jsem k tomuto napsal, že není ani tak důležité, zda je nějaké poradenství placené, či neplacené. Důležitá jsou jiná kritéria. Například poctivost a serióznost finančního poradce a jeho svědomí. Obojí se dá dělat dobře, ale i špatně. Jak to poznat? Možná cesta je v tom, že se lidé budou více zajímat o své peníze. A to nejen o ty, které dostanou na účet od svého zaměstnavatele, ale i o ty, které musí, spolu s firmou odevzdat státu.
+19
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 8. 2004 14:55 | Kája Mařík

Ale vždyť o to právě, Sysle, jde, tedy jde o rozhodnutí: investiční instrumenty a vlastní nebo cizí správa? A teď jde řeč o tom, jestli mi to vše zajistí právě investiční enelýza, třeba ta za 3.700,- Kč od TriMan, jako příklad. Je přitom jasný, že u většího klienta bude enelýza za 37.000,- Kč :-) Navíc, tak nějak se opomíjí v diskusi i hledisko času, tedy změna vstupních parametrů: to si budu nechávat dělat finanční enelýzu za 3.700,- Kč pomalu každý měsíc? Nebo se už, konečně, naučím něco enelýzovat také sám pro sebe?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 8. 2004 14:46 | Jan Kolda von Žampach ( řečený Pancíř )

...už máte opravdu, řeknu to na rovinu, asi úplně vypitej mozek: zarejt si totiž právě do mě a potom se vsadit o flašku, že nebudu na Vaše útoky reagovat! A to jsem si myslel, že jakási opravdu dobrá duše, o něco více nahoře, Váš zde prezentovaný chaos mysli taktně, přímo diplomaticky ukončila. Spletl jsem se, žel a jak vidím.
Vždyť Vy tady plácáte svý varování a cosi dalšího o finančních žralocích, sám ale, právě od jednoho takového žraloka, čerpáte prachy na svý obžerství a chlast, chlubíte se tím, a, především, peníze takové už jistě velmi zmatené paní Šimkové ( viz dole ), co je do České spořitelny občansky uvědoměle nosí, Vám najednou nesmrdí! Cha, chááá. To chcete být opravdu věrohodný? A že podnikáte poctivě a v naší republice? Už jste někdy viděl tady banku, která by Vám, u Vás na věčnou oplátku, půjčila peníze, kdybyste jí tvrdil opak? Svatá prostoto...., co se to tady snažíte říkat veřejnosti za nesmysly?
To si opravdu ještě raději dejte jednu nebo raději dvě, tři láhve, že, pro okolí a pro mne to bude, alespoň na chvíli, lepší. A moji malou, jistě zcela nevýznamnou entitu příště ze své fantazie laskavě vynechte, o ni přece v diskusi nejde ani náhodou.
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 8. 2004 13:54 | Sysel

Tak jsem si přečetl článek a diskusi a nezlobte se, ani autor článku a diskutující už vůbec ne nerozlišujete velikost finančního majetku, o který se jedná. Když budu chtít ročně investovat 10 tis. Kč, tak asi jsem jiný klient než ten, který chce investovat 100 tis. Kč nebo 1 mil. Kč a navíc mohu mít peníze v investičních instrumentech typu akcie, podílové listy, atd. a mohu nebo nemusím chtít jejich správu. Diskuse o 3700,- Kč za investiční analýzu je mimo mísu. Závěr: Téma je dobré, článek tak tak, diskuse jalová.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 8. 2004 13:37 | Fredy

Člověče, prohrál jsem na vás láhev dobrého vína. Vsadil jsem se, že už nebudete reagovat.
Patrně máte asi nějaké osobní zkušenosti, co se týče stájí s bílými koňmi. Bohudík, to je věc, která se mě netýká. Vždy jsem podnikal poctivě a hodlám v tom pokračovat nadále i v naší republice. Cítím z vás velký pesimizmus. Možnou příčinou může být mladická nerozvážnost až naivita, podpořena životem v rudé minulosti, hektickými začátky dravého kapitalismu, následným zklamáním a pak obviňováním všeho a všech. Za vaše problémy si můžete sám.
Na závěr vám dám radu. Ač nejsem poradcem, tak přesto bude zadarmo. Zkuste být více pozitivním, nemračte se a na všechny kolem sebe se usmívejte. Uvidíte ten obrat. Veselá mysl dělá zázraky. Nebo, jak říkáme mi sportovci "ve zdravé bance (třeba ČS) zdravý úvěr" :-)
+35
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 8. 2004 13:11 | Jan Kolda von Žampach ( řečený Pancíř )

...hm, a co především ta neschopná naivita České spořitelny a především klientů, co tam, právě do České spořitelny, nosí ještě více naivně svý těžce vydělaný peníze?
A Vy to potom, s nějakou bujnou bandou a pěkně předtím protažený přes úvěr, tahle prochlastáváte a prožíráte? No, tak takový "poradenství" by si asi leckdo další dal také říct. To máte asi pravdu. Krom ale mne!
PS Jen ti bílí koníčci musí být ale na sebe móóóc a móóóc opatrní: buďte ale klidný, první, kam Vás přijdou hledat, bude právě ten zatopený lom, chalupu jste si tedy vybral opravdu dobře, ještě ten sud pro dešťovou vodu mějte vždy připravený i s deklem :-))))
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 8. 2004 12:25 | Fredy

Na víkendy si vůbec nestěžuji. Tento jsem prožil ve společnosti rodiny a přátel na chalupě. Něco málo jsme pojedli z grilovaných specialit, něco málo popili dobrého vína z mé vinotéky a hlavně jsme se dobře bavili. Když nám bylo horko, tak jsme se svlažili v koupacím jezírku a když už ani to nepomohlo, tak jsme ponořili svá těla do hlubin blízkého zatopeného lomu. Aby to mělo i nějaký zdravotní ráz, tak jsme něco ujeli i na kolech. Takové odpolední až večerní malé turné po některých sousedech, hlavně z důvodu ochutnávky jejich vín.
Z jistých důvodů potřebuji být připojen k internetu i o víkendů a tak občas zabrousím i na stránky tohoto serveru. Proto mé vstupy. Běžně o víkendu nepracuji, kromě pár výjimek. Tento víkend jsme trochu "obchodovali" s nemovitostmi a tak jsme se dostali i na "finanční rady" rádoby rádců. Byl jsem dost překvapen naivitou mých přátel. Jako by je školil poradce Kolda aus Žampach :-)
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 8. 2004 18:18 | Fredy

Omlouvám se, ale vaše plky, nesmyslné konstrukce a podezřívání mě už nebaví. Až budete mít něco zajímavého, tak se ozvěte. Jinak mě můžete ve svých atacích vynechat.
Z vašich nejasných a zavádějících poznámek, kde se snažíte útočit na každého, kdo se vám ozve, je patrné velké životní zklamání. Jak už jsem psal minule, je mi vás líto, ale to je asi tak všechno co ode mě můžete očekávat.
Jo a mimochodem, jen tak mimo soutěž, osobně považuji Českou spořitelnu za slušnou banku. Slušnou proto, že mi, jako jedna z mála, vyšla vstříc mým nemalým úvěrovým nárokům. Jsem s jejich službami spokojen. Třeba vás to potěší :-)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 8. 2004 15:33

Jenom blbec (řečený Pancíř) by se nezajímal o legislativu, upravující jeho profesi. A jenom blbec (řečený Pancíř) může problematiku legislativy oznančovat za "investiční problém v oboru".
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 8. 2004 10:52 | Jan Kolda von Žampach ( řečený Pancíř )

ad 1) Vlastní peníze a případné služby kolem nich jsou ale velmi ZVLÁŠTNÍ komodita, paní Šimková! Tam, žel, neplatí to panem Fredym výše propagované "svěřte se odborníkům", i když, samozřejmě, z takových 5% procent výjimka potvrzuje pravidlo. Jde totiž potom o to mít štěstí: právě na tu výjimku, na ty odborníky, ha, ha, ha. Nebo mít také z 95% smůlu. Co je pravděpodobnější? Tou světlou výjimkou může být porada od někoho z rodiny, od životem a zkušenostmi poznamenaného známého, poradce či zprostředkovatele. Ale i od opravdu kvalifikovaného poradce z banky, nezavrhujme banku ex ante. Jistě, nejvěrohodnější obvykle bývají a svojí motivací jsou nejbezpečnější první dva mnou uvedené případy.
ad 2) Neřešte a nestarejte se o "lidi", řeště zcela oprávněně a snad i sobecky jen a jen sebe. Vždyť svůj nadprůměrný výnos chcete přece získat právě na úkor těchto "lidí" a naopak, oni chtějí penízky získat na Vás. Mějte to neustále na paměti! A u vlastních peněz bezezbytku platí, pro investování a spekulace, to známé "bez práce nejsou koláče." Případný a velmi rizikový výnos si totiž musíte sama a jen sama odpracovat: vzděláním, zkušenostmi a paradoxně i ztrátami. Pokud nejste ochotná toto vše podstoupit, musíte se spoléhat na "loterii odborníků", viz moje poznámka ad 1. Nebo, pokud chcete mít především jistotu, jste občansky uvědomělá a chodíte pravidelně volit, svěřte své peníze právě prý renomované velké bance na měsíční nebo čtvrtletní revolvingový vklad a s částí, jako velké dobrodružství, skrze banku investujte do fondu peněžního trhu. Nerad to říkám, ale je to tak. Sám jsem, ostatně kdysi a před lety, podobně začínal. Raději do počátku ta banka, než údajně tzv. nezávislí poradci a zprostředkovatelé! Jen prosím doporučuji vyhnout se, nyní, službám finanční skupiny České spořitelny!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 8. 2004 8:15 | Hana Šimková

Jen pár poznámeček. 1.Názor banky Vám poradí zadarmo je podle mě zcela scestný - banky Vám vždy poradí ve svůj prospěch, aby ony z toho měli provize. Neviděla jsem ještě bankovního úředníka který Vás pošle do banky naproti, protože má lepší a lacinější služby. Vždy jim za rady zaplatíme. 2. Jak můžete po lidech chtít aby četli odbornější investiční knihy a rozhodovali se kam investovat, když je nečtou ani sami poradci. Z vlastní zkušenosti vím, že na dotaz o investičních produktech je mi povětšinou odpovídáno velkým ALE nebo mlčením a často i výmluvami.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 8. 2004 8:01

Pánové, pánové, podle data vašich příspěvků soudím, že jste měli dlouhý víkend. A přitom bylo docela krásně. Namísto toho, abyste se tady vybíjeli v nesmyslných diskusích jste měli vyrazit někam do přírody, to je přímo balzám na nervy. Stres se dá také dobře vybít sportem a hned je člověku líp (na těle i na duši). Tak hlavu vzhůru do nového týdne, sluníčko svítí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 8. 2004 21:06 | Jan Kolda von Žampach ( řečený Pancíř )

...no vidíte, a mě je, na rozdíl od Vás, líto zase člověka, který zaplatí 3.700,- Kč za hovadinu jménem finanční enelýza, nic víc, nic míň.
A pochybný panáčky, co právě takový ksindl přímo propagují tím, že sami jsou v tomto směru prý neschopní a rádi za to proto zaplatí (jako jste své přiznání a propagaci udělal jednozančně právě Vy), tak ty si rád opravdu rozeberu. A poupravím jim fasádu svým rytířským dřevcem. To já se zase tedy vůbec neomlouvám.
PS Vaše pochybné prý podnikatelské problémy? Tak ty mě už vůbec nezajímají! Na vkladech v České spořitelně nemám naštěstí vůbec nic. A jestli spořitelna půjčí hned každému z ulice, to je její věc. Do té míry, dokud jí zase stát z mých daní nebude zase zachraňovat, že. Třeba právě kvůli Vám a Vaší přiznané neschopnosti: sednete hned každému na lep.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Stránka 1/3

Předchozí

1

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Daniel Beneš

manažer

Aleš Řebíček

exministr a podnikatel, Slavia Praha

Daniel Beneš
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Aleš Řebíček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services