Úrokový půvab malých klientů

O tom, že půjčovat běžným občanům je zajímavý byznys, se pomalu začínají přesvědčovat české banky. Stále však nejsou schopny jim půjčit tolik, jako ještě před několika lety velkým firmám (které pak ale velkou část nevrátily). Průměrná velká česká banka tak "udá" prostřednictvím úvěrů méně než polovinu peněz, které do ní klienti uloží.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

21. 8. 2003 10:39

Souhlasím. Lidé jsou opravdu zmateni těmi reklamami o bezvadných spotřebitelských úvěrech a tak ani nevnímají ty vysoká procenta. Pro ně je důležité teď tu věc vlastnit a neohlížejí se na to za kolik. Takže naskakují do kolotoče - splatí jednu věc a už si berou úvěr na další.
A co říkáte úvěru který poskytoval Carrefour před vánocemi na nákup dárků a potravin ???
Nevím jestli ta akce ještě pořád běží a nebo to bylo čistě účelové /před vánocemi/.

Zobrazit celé vlákno

+32
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

21. 8. 2003 19:43, Chrocht

Uhodil jste hrebik na hlavicku. Idealem 21. stoleti neni svobodny obcan nybrz zadluzeny spotrebitel, takovy je totiz daleko snaz ovladatelny.

Zobrazit celé vlákno

-2
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 29 komentářů)

20. 8. 2003 11:59 | TGP

No jo, ale podle mne je zcela legitimní půjčit si od banky na rozjezd nového projektu, pokud mu věřím. Musím si samozřejmě být jist, že to bude fungovat a budu mít na zaplacení, ale klidně bych do toho šel. Copak je nějaká jiná možnost?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 8. 2003 11:41 | Eric

Nikdy jsem neviděl nejen jediný rozumný argument, ale ani pravdivý argument od pseudobank působících v ČR. Já mám pro slamník spoustu rozumných argumentů, kterými se rozhodně netajím. Na bilboard nemám - nekradu jako pseudobanky. Stále se bavíme o penězích a proto si stále myslím, že i mé názory na tento server patří. Vy, pane, jste nejen zcela otupělý pracovník banky, ale i vaše pseudologika je zcela uhnuta do bankami žádoucího prostoru. Jablka a hrušky, které zde mísíte dohromady jsou mi ovšem k smíchu. Já mám alespoň nějaký názor - vy mi říkáte abych neotravoval - máte ten socialismus pěkně pod kůží zalezlý. Kdy jste se naučil používat internet? Předevčírem? Opatrně si opřete čelo o desku pracovního stolu a spěte dál, protože když se vzbudíte, tak škodíte.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 8. 2003 11:40 | TL

Skoda ze autor do tabulky zobrazujici uvery obcanum a podnikum nedodal i uvery statu (tedy presneji statni dluhopisy). Mozna by potom bylo videt, proc banky nepujcuji podnikum a proc se pri stavajicich deficitech statniho rozpoctu situace nezlepsi.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 8. 2003 11:31 | svb

I pujcka se muze nekdy hodit. Pokud se snazite sve prispevky formulovat jako protivahu reklamam bank na pujcovani penez, vsimnete si prosim, ze banky sve reklamy nepisi do diskusnich for (ktera jsou k diskuzi, nikoliv k reklame). Chcete-li tedy dusledne dodrzet paradigma protivahy bankovnich PR informaci, pouzivejte stejne prostredky - billboardy, reklamu v TV apod. Zkracene receno - neotravujte s tim tady v diskusi, zkuste radeji vymyslet rozumne argumenty.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 8. 2003 11:06 | Eric

Hm, to taky není špatný nápad... Jiné názory ctím, ale v tomto případě je názor jiný než můj názorem nevlastním - implantátem zlotřilých PR rejdů a klamavé reklamy českých pseudobank a je tedy podporou jejich zákeřných rejdů. Moje příspěvky se snaží (alespoň nepatrně) vyvážit masívní propagandu zadlužování vedenou ve všech sdělovacích prostředcích. Vy jste jejich jasnou obětí, protože už jste zcela adoptoval názor, že půjčit si na věci je zcela normální. Spolkl jste i jejich trik - nediskutovat o tom ZDA si půjčit, ale diskutovat o zástupném pseudoproblému - JAK a KDE si půjčit. Ono je to jedno, protože si stejně půjčujete od téhož kartelu. Je to jako pít jed zelený nebo červený (někomu se červená líbí víc...) Je to tak, pane, ne moje peníze, ale VY jste v řiti, protože až začne jed působit není pomoci. Pokud jste moje podobenství nepochopil (je to možné), pak čtěte místo reklamních letáků bank i něco jiného...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 8. 2003 10:48 | David

Částečně s váma souhlasím, ale pokud člověk něco chce a to dost a nemá na to, tak si jde půjčit do banky. Myslím si, že spotřebitelský úvěr je tisíckrát lepší než ok karta, Aura, Yes atd. Ale jinak jsou banky standardní podnikatelský subjekt. A pokud je poptávka po produktech při těchto podmínkách taková, jaká je, proč by je banky měnily. Já je plně chápu. A pokud vy si nechcete půjčovat, tak si nepůjčujte a strkejte si peníze třeba do zadního otvoru, ale pochopte, že někdo má taky jiný názor.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 8. 2003 9:38 | Eric

A hele - potrefená husa z banky. Těm vašim milionům, kteří si půjčují to NEVYHOVUJE, ale protože díky vám podobným a bankovním kartelům nemají šanci zařídit se jinak, tak jim nic jiného nezbývá. České pseudobanky NEMAJÍ spokojené klienty - a pokud věříte tomu, že ano, pak jste i vy podlehl jejich propagandě - pokud ji sám nevytváříte. V obou případech je mi vás líto. Achich, samozřejmě, že mám osobní problém a ne jeden - toho si jistě všiml kdekdo, ale zatím se mě na to nikdo tak drze jako vy neptal. Co je vám do toho? Starejte se raději o své problémy, kterých máte jistě i vy dost - alespoň dle vašeho příspěvku soudě.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 8. 2003 9:26 | Petr

Pokud Vám úrokové sazby či jednání bank nevyhovuje, nepůčujte si, nikdo Vás k tomu nenutí. Proč ale voláte po potrestání bank, když milionům lidí, kteří si půjčují, situace zjevně vyhovuje? Nemáte nějaký osobní problém, který bylo by lépe řešit jinde než zde?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 8. 2003 8:31 | Eric

Spořit do slamníku a nepůjčovat si. Není nic, co bych potřeboval do takové míry, abych si na to musel půjčit od zločinných bank působících na českém území. Váš článek je jasným důkazem diskriminace běžného občana - jediného daňového plátce - úroková sazba je prakticky o 100% vyšší než sazby pro firmy. Je to lichva a diskriminace a zaslouží potrestat. banky na občanech úspěšně parazitují a to, že si toho všimly poměrně nedávno značí jen to jaký tupý hnus se tam vyskytuje na "manažerských" pozicích. Doufám, že při jejich nulových schopnostech, ale obrovské nadutosti budou brzy bez práce. Nic jiného si nezaslouží - pakáž.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jaroslav Vostatek

ekonom

Petr Nečas

politik

Jaroslav Vostatek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Petr Nečas
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services