Diskuze - Není poradce jako poradce II.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 459 komentářů)

16. 8. 2005 12:46 | Speedy

ad 1) já se nezlobím, ale na hrubý pytel patří hrubá záplata :-))
ad 2) že oni byli "jen" prodejci a ne prý tzv. poradci? Co tím chcete vlastně říct? Na omluvu? Ano, dovedu si představit, že takový příkladně typický, lidský český "hovádko", co mu nešla po poutích a na zvoncích u dveří už kosmetika, tak se vrhnul na prodej prý finančních produktů :-)) Jistě, provize tady asi daleko vyšší, nic se ve skladě přitom nekazí (ted,y než "to" případně celý jednou praskne) a blbost, tady po českých luzích a hájích, přitom jen kvete: "Tak proč si zištně nevomočit, třeba i na úkor peněženek příbuzných nebo sousedů v ulici, když takový Franta může taky, že?" A takovýmu Frantoj to už hodně dlouho prochází.... A bude procházet a "mě" jistě taky. Protože vždycinky můžu s Vámi pane Ferdinande říct: "Já to jen prodával, pod obal jsem se ani nekoukal. Protože mě zajímaly vždy jen a jen mé peníze z provizí a také argumenty, jak svý blízký kolem sebe napálit." :-))
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 8. 2005 10:53 | Ferdinand

1) Nezlobte se, ale to je mimořádně hloupé srovnání. 2) Jsem přesvědčen, že ti lidé opravdu nevěděli. Oni totiž z většiny nebyli (ani dnes nejsou) poradci, ale prodejci, v tom je obrovský rozdíl. Zajímalo je pouze to, pomocí jakých argumentů produkt prodat, a ne co to je komanditní společnost atd. Jinak by do to přece sami nelezli. Tím ale pochopitelně nechci říct, že nenesou žaádný díl viny, to určitě ne.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 8. 2005 10:21 | Speedy

...tak podle Vás, třeba ti co vodili lidi do plynu, tak byli chudáci pěšáci, kteří dělali jen to, čemu byli naučeni? Tedy nebyli sami schopni poznat, co dělají? A vinu "v tomto případě opravdu nese někdo jiný"?
A, prosím, napsal jsem to bez ohledu na právě Vámi použitý nick: o to více však nevěřícně, tj. nad Vaším názorem, kroutím hlavou!
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 8. 2005 9:04 | Sára

Zdravím Vás,víte,je strašně lehké odsoudit člověka,kterého neznáte osobně a víte pouze to,že pracuje v OVB.Znám zaměstnance OVB a i když samotné instituci sama nevěřím,prosím,neodsuzujte je.Věří své práci,přizpůsobují jí všechen svůj čas i energii.To,co se stalo je smutné,velmi neprofesionální,ale je to záležitost vedení společnosti.Ne pěšáků,jakými jsou finanční poradci.Dělají jen to,čemu byli naučeni a vinu v tomto případě opravdu nese někdo jiný!Chápu Vás,klienty OVB,ve vašem rozčilení,ale zároveň si dokáži představit v jaké situaci jsou nyní poradci.Jsou opravdu závislí na provizi a ve chvíli,kdy přijdou o své klienty,jim zbydou jen oči pro pláč.Protože věřte,i oni do svého počátečního podnikání investovali nemalou částku.Prosím,neodsuzujte dříve než pochopíte o co tady ve skutečnosti jde..A není to záležitost znalostí finanční matematiky!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 8. 2005 22:37

ohánět se znalostmi finanční matematiky je opravdu směšné, selským rozumem si člověk spočítá lecos z "finanční matematiky" jenom neví že to tam patří! Předpokládám že studium vám zabralo tak týden i to je možná hodně. A o těch certifikátech bych taky pomlčel, kdo je kontroluje? OVB, že. to je jako kdybch si namalovl diplom. jděte nabídnout své znalosti např.: banky, spořitelny atd... řekněte jim že umíte finanční matematiku máte certifikát z OVB a půjdete ven že si nestačíte ani posadit do židle u personální asistentky! Když už se vzděláváte dělejte to rozumným spůsobem. Nejsem jinak zaujatý proti společnosti OVB nebo proti jiným poradenským společnostem. Rozhodně zaplnují jistou díru mezi finančními institucemi a klientem, ale někteří poradci hold nemají ani ponětí o tom co říkají a dělají! Vše mají dopředu zaškatulkováno a radí to co říká jejich vedení. Asi se někomu líbí mít na vizitce pozice: finanční poradce, realita je zde skutečně jiná. Společnosti by měli nabírat poradce z hlubokými znalostmi ekonomie a financí a né někoho kdo se naučí finanční matematiku a udělá si certifikát OVB poté co se rozhodne být finančním poradcem.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 8. 2005 2:20

ok, souhlasím. Nevím jak je tato diskuse stará, ale uniqa je lepší než ČP a to několikanásobně
+30
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 5. 2005 13:22 | "zklamany" investor

No, ja mel v te dobe (jaro 2000) "poraden" jednim maklerem indexovy certifikat slozeny z mobilnich operatoru, vyrobcu mobilu a IT firem. Me to udelalo -70% a stezovat si mohu tak nanejvys na sebe, vybral jsem si to sam ;-) V roce 2000 nikdo nevedel, kam trh pujde a jestli jeste dot com nepoleti dal nahoru... Z meho dnesniho pohledu muj byvaly makler udelal chybu, ze pri propadu cca o 20% pod nakup pozici v tomto certifikatu neukoncil...
Pokud Vam nekdo poradil podilove fondy a tusim u Pioneeru se v portfoliu hodne dot comu vyskytovalo, utrpel jste nicmene podstatne nizsi "porazku" nez ja.
Ja si v te dobe vybiral mezi indexovym certifikatem a akciovym podilovym fondem od Zürich investment a i akciovy podilovy fond by v te dobe prodelaval, ale ne tolik a ted uz bych byl davno na svych...
Navic si myslim, ze u podilovych fondu se pomalu ani neda mluvit o vytahovani provizi z rodiny - samozdrejme podle objemu penez ;-) Videl bych to spis jako tresnicku na dortu celeho poradenstvi ;-)
Nevim, jak bych se sam zachoval, kdyby mi nekdo v te dobe nabidl akciovy podilovy fond. Asi bych taky koupil, vzdyt se jedna o dlouhodobejsi investici...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 5. 2005 15:33 | AST

1. Břídili se píše s Y na konci (břídily), a to i v případě, že jde o muže. 2. Já jsem měl tu smůlu, že jsem narazil na Vaši málo kompetentní kolegyni, která se navíc po krachu .com [dot kom] akcií už pro jistotu neozvala (asi aby nemusela řešit ztráty, svými doporučeními vyvolané, anebo usoudila, že už z naší rodiny další provize nevytáhne). Jak ale poznat ty dobré, když není praktická metoda výběru? Samozřejmě jsem byl obeznámen s možností její výměny, ale než člověk ohodnotí, ztratí další statisíce a jak dlouho to může ustát? S pozdravem "zklamaný" zákazník
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 5. 2005 9:22 | janula

nic v zlom, ale na webe toho najdete dost a dost a zvysok je otazkou vlastnej aktivity....tvrdenie, ze niekto iny bude za mna rozhodovat o mojich peniazoch je minimalne rovnako nezodpovedne...ak potom clovek dopadne ako s fondami Pioneer alebo investicie HELVAG, tak potom co poviete...sorry, mal som zle informacie?? a klient si moze hlavu trieskat, ze keby si dal tu namahu a popozeral portfolio a nastudoval nieco, tak by tam v zivote nevlozil ani korunu?? clovek vzdy na trhoch bude zarabat a stracat, ale ked preraba, mal by vediet v com urobil chybu a v com sa moze poucit, vtedy mu to da zmysel...ale takto jedine co si povie, ze vymeni poradcu, co nie je riesenie, pretoze situacia sa moze lahko opakuje v bledoruzovom
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 5. 2005 7:33 | Speedy

...trapné...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 5. 2005 0:00

ked budete mat detailne informacie aspon o desatine spoločnosti, ktore posobia na financnom trhu tak budete moct tvrdit, ze mate aspon zakladny prehlad. Pokial taketo informacie nemate (co nemate ak nemate zdroj informacii), tak Vase tvrdenie, ze sa o svoje peniaze postarate sam je dost kratkozrake. Radsej si najdite poriadneho poradcu z velkej spolocnost ... teda jedine z OVB. Viem, ze nie kazdy poradca OVB je 100% vyhra, ale taketo kydanie na moju pracu sa ma ako cloveka, ktory sa snazi radit svojim klientom zodpovedne dost dotyka.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 5. 2005 0:14 | Ingr

Spolupracuji s OVB a na rozdíl od mnoha jiných břídilů bez určení společnosti a způsobu práce znám finanční matematiku a informuji klienta naprosto detaině o všech podrobnostech a detailech navrhovaných řešení. Pochopitelně mám všechny předepsané zkoušky a certifikace. OVB je příležitost pro ty kteří nejsou líní a dokáží držet krok s pracovitými a spolehlivými spolupracovníky. Že se občas zjeví někdo, kdo do tohoto byznysu nepatří není specialitou OVB. Narazil jsem na spoustu hloupých řešení se zaměřením na osobní profit "poradce" už snad u všech společností. Máte zájem o ty tragikomické příběhy? Přátelé raději se sami vzdělávejte. Zdá se mi, že hloupých a neúspěšných je dost i v této názorové smršti.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 5. 2005 21:43 | Vladan

No, dva roky dal, kde ty clanky jsou? Ty o dalsich "poradenskych" firmach ;-) Taky bych si pocetl ;-)
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 5. 2005 19:47 | Vladan

Panove, nevim, jestli to jeste nekdy nekdo bude cist, ale kdyz jsem se sem prokousal i ja ;-) Mozna se to v predesle diskusi resilo, mozna i uvidim... Ale...
Jak to tedy dopadlo s HELVAGem. p. Šafránek psal neco o tom, ze se uvidí nejdříve v roce 2005. To je tusim bolistka, co tak pali pana JUDr. "Harpagona". Jak se k tomu do dnesni doby zachovala OVB?
Ja do toho moc nevidim, jen co clovek trochu pochopi z diskuse, ale snad cas je jako obvykle, nejlepsi radce ;-)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 5. 2005 20:59

Dobrý večer, odpověď je jednoduchá- je to velká firma. Pokud vám lidé něco neodpustí, je to zcela jistě úspěch! A jak se říká, úspěch není náhoda. Ten kdo je na špici, tam je vidět ve chvílích, kdy má úspěch i ve chvílích, kdy je zle. Vždy se mluví jen o známých, slavných, bohatých a úspěšných. Nereagoval jsem na tyto otázky, protože se věnuji skoro pořád činnosti u OVB, tím žiju. Teď mám chvíli čas a tohle se dovídám, že lidé nemluví vůbec fér. Ale to je tak se vším- když jde paní do kadeřnictví a dobře jí ostříhají, řekne to 1-2 kamarádkám. Pokud jí ale zkazí celý účes, bude to vědět za chvíli dvacet sousedek, kolegyň v práci a náhodných kolemjdoucích!
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 5. 2005 20:50

Dobrý den, jestli si toto přečtete po tak dlouhé době, bude to dobře. Prošel jsem si tyto různé názory a řeknu- OVB je obrovská společnost, najdete tam experty, stejně jako břídili. Jsem přes dva roky činný v OVB a jsem nadmíru spokojen. Svojí práci miluju! Jsem na ředitelství, kde jsem ochoten za 99% lidí dát ruku do ohně, pokud se týká jejich solidnosti. Nesouhlasím s tím, že konzultant OVB není nezávislý- správné není ani apriori říci, že je nezávislý. On může být nezávislý- záleží jen na něm, na jeho morálce a profesní cti. Mí klienti mi důvěřují, podle principu finančního lékaře- neumím si představit, že by se můj klient chtěl nad řešením, jež mu připravím, rozmýšlet.. jistě, pokud by chtěl, není problém, ale mí klienti s naprostou samozřejmostí podepisují vše, na čen se dohodneme. Stejně jako věří svému praktivkému lékaři, věří i mě- copak by někoho z vás napadlo pilulky od lékaře dát na rozbor a řešit s nekompetentním sousedem jejich vhodnost pro váš zdravotní neduh. Od svého doktora očekávám profesionalitu- ať ji klienti očekávají i od svých konzultantů v oblasti financí. Pokud kompetentnost, profesionalitu a otevřenost nedostanou, nechť jdou dál- jeden z důvodů, proč si OVB bere doporučení, je zejména to, že si může své klienty stejně jako spolupracovníky vybírat. Mí klienti mi běžně dávají mnoho doporučení a nikdy jsem s tím ani neměl problém, protože mé služby chtějí dopřát svému okolí. To je pro mě závazek. Pokud jakýkoli konzultant z OVB, AWD a dalších společností na fin.trhu nepochopil, že toto je běh na dlouhou trať a tedy je třeba běžet rovně, poctivě a transparentně, neboť toto je hlavní investice, která se každému podnikateli vrátí, nechť odejde a nekazí nám hru. A ještě jedna věc- mám respekt i vůči konkurenci v branži, nakonec nám jde o společnou vizi a soutěž, kde lepší vyhrává. Tento trh nemůže patřit jednomu, nicméně vím, že bude patřit tomu, kdo to myslí v duchu férové soutěže. OVB má výsledky, jakými se podle mých informací nemůže pyšnit žádná se společností tohoto druhu. Bude to tak i nadále? To záleži hlavně na vás, dámy páni z konkurence, zda to umíte stejně dobře nebo lépe než my! Já do toho jdu na 150%.... adieu
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 4. 2005 10:10

Ty si největší hlupák :) v životě asi nic moc viď...žádnej úspěch a tak!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 11. 2004 10:09 | Antonín

Nemějte obavy, vše co se týká OVB čtu a díky za zajímavý názor. av antonin.vlk@tiscali.cz
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 11. 2004 22:17

nevím jestli to bude ještě někdo číst, púrotože se dívám na psolední příspěvek a je dost fousatý. Nemyslím si , že bych byl málo školen, myslím, že je to od skupiny různé, bude to chvíli trvat než se dodělá jednotný vzdělávací systém který mám epo celé Evropě! K těm menším sítím? k čemu je vzdělávají když jim dají jeden produkt? K tomu Helvagu, výběr máte až za pět let, tak nepomlouvejte dokud nebude po splatnosti. Jednak nevím jak jste informován o co vůbec šlo, a bohužel některé věci neovlivní ani vedení OVB - pád akcií, to, že někdo chce proprat peníze apodobně. A navíc OVB platí pro klienty právníky v případě helvagu a myslíte, že by to udělali i ty menší skupiny? děkuji a odpověď prosím do emailu. S pozdravem Angel bratovanov, OVB
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 10. 2004 14:04

Vážení přátelé. Se zájmem jsem pročetl některé příspěvky a velmi mne zarazila zkutečnost,že jsem zde nenašel řešení zájmů klienta.Proto si myslím,že že všichni nebo málo rádoby nezávislých poradců jsou velmi závislí. Finanční plán poradce z OVB je fraška, navíc velmi neprofesionální. Vždyť každý klient by měl nejprve od profesionála obdržet jakousi optimalizaci jeho finančních toků.A teprve potom jakousi nabídku. Neměl by zohledňovat právě klientovy potřebz a cíle??? Rád pomohu Jan Daniel
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Josef Jeleček

podnikatel, Tedom

Marek Dospiva

podnikatel, Penta

Josef Jeleček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Marek Dospiva
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services