Diskuze - Není poradce jako poradce II.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 459 komentářů)

7. 3. 2006 9:31 | milana

Vážený pane redaktore, pracuji 12 let jako finanční poradce a mohu Vám říci pouze toto: nikoho nenepadne, že by mu daňový poradce nebo advokát. Poradil zadarmo. Přitom např. žádný advokát Vám nikdy eporadí úplně ve všech oblastech práva. Naúčtuje si vysokou částku, ale pouze když se trefíte do jeho specializace. Finanční trh je nejméně tak rozsáhlý jako právní, ale s poptávkou je to naprosto odlišné. Klient požaduje vyřešení naprosto obecné problematiky, ale platit se mu za tuto službu nechce. Těžko říci, čí je to vina, ale 90% klientů ještě očekává dárek a o placené službě slyšet nechce. Těžko bude finančně oradenská služba konkurovat obdobné nabídce např. banky, která má vysoké zisky ze svých dalších činností, za které jí platit musíte a ani se vás na to nezeptá. Jistě vám u takové banky nepřipadá divné, že vám nabídne ve většině oblastí pouze 1 produkt, svůj nebo své dceřiné pojišťovny, penzijního fondu, investiční společnosti. Při správě vašeho portfolia si přijde na nemalé poplatky. Nic z toho nezávislá finančně poradenská společnost dělat nemůže. Za málo peněz je všude málo muziky. Dokud nebude možné prodávat kvalitní službu za odpovídající ceny, tak pouze z provizí to, co požadujete, nikdo nemůže zajistit. Odborníci v jakémkoliv oboru musí být dobře zaplaceni, jinak utíkají jinam. Ještě k té vaší pojistce, ktrá je v určité části lepší než u konkurence. Většina pojišťoven takové pojistky nabízí v rámci balíčků, kde něco je špičkové a něco naprostý propadák. Chcete-li mít zajištění na úrovni, nemůžete chtít v jedné oblasti špičku a nebrat ten balast. Proto finanční poradce, který nevytváří pojistné plány a nemůže do struktury nabídky plně pojišťovně zasahovat, vybírá klientovi optimální variantu. Nikoliv však z kompletní nabídky na trhu, viz začátek mého příspěvku. S pozdravem ing. Milana Fialová
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 12. 2005 23:11 | Harp.

Je to zvláštní, že při testování poradenských firem se skoro vždy narazí na "naprosté idioty" a "amatéry" mezi poradci, což potom ti praví, ti "profesionálové" z dotčených firem na netu vysvětlují. :o) Nechal bych si třeba taky poradit, ale na koho s velkou pravděpodobností narazím ... ? :o))
-7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 12. 2005 21:10 | Mato

zo slovenska pozdravujem..... Len by som chcel podotknut na to ,ze to musel byt naprosty idiot a amater ten vas poradca ovb....mali ste si poziadat o nejakeho ineho poradcu ovb....Tento clen Ovb akorat spini meno celej spolocnosti Ovb,vzhladom k vasemu opisaniu celej situacie...samozrejme ak si nejake info naviac nevymyslel sam autor????to je otazka??
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 10. 2005 17:28 | Martyko

To je ubohe tvrzeni
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 10. 2005 23:35

A stejne tak zacinajiciho cloveka v OVB nenechaji samostatne udelat portfolio. Vzdycky ho vytvari jeho vedouci a taky zacinajici clovek v OVB nedela poradenstvi. Tak v cem je rozdil??????? Takze nechapu, kde berete tu jistotu, ze zacatecnikovi jde hlavne o provizi?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 10. 2005 22:56

A stejne tak zacinajiciho cloveka v OVB nenechaji samostatne udelat portfolio. Vzdycky ho vytvari jeho vedouci a taky zacinajici clovek v OVB nedela poradenstvi. Tak v cem je rozdil??????? Takze nechapu, kde berete tu jistotu, ze zacatecnikovi jde hlavne o provizi?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 9. 2005 18:29

u firmy ovb jsem as 3 mesice a to co tady popisujujete je spatne odvedena prace jednoho financniho poradce.timto zpusobem nemuzete srovnavat vsechny pracovniky,mnoho veci jak popisujete delame jinak.ucime se jak neco treba nedelat ,to co delal prave treba pan Novak
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 8. 2005 22:20 | kami

Jednej veci naozaj nerozumiem, prečo by mal niekto od OVB žiadať o prácu v banke alebo sporiteľni? Viete že je to práve naopak? Mnoho (aj vedúcich) zamestnancov finančných inštitúcií je klientami OVB, pretože z toho profitujú skrátka. To že každý poradca je iný je úplne samozrejmé, ten kto na to nemá, toho trh odstráni veľmi rýchlo. Je mi ľúto ak práve na takéhoto človeka natrafíte, no robiť si podľa toho kompextý obraz o firme je choré. Či je treba ekonomické vzdelanie? Znalosti z ekonomickej teórie sú dobrým základom, hoci gro je prax a tá je diametrálne odlišná od tých viet čo sa biflujú študenti ekonómie. je to ako prečítať si teoriu ako pilotovať lietadlo a potom sadnúť do kokpitu a letieť :O))
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 8. 2005 13:15 | Pavel

Vážení, někde níže v diskuzi je přispěvek, který myslím vystihuje podstatu věci. Certifikáty, zkoušky, atd. nejsou zde to nejdůležitější, snad to má druhotný efekt, pokud by to hlídal někdo nezávislý v eliminaci různých paskvilů, ale podstatou je obchod, podstatou je získat kvalitní lidi a to je ten problém. Ekonom není obchodík a obráceně až na vyjímky to platí. A veřejnost? Dobrý obchodník prodá i produkt poslední společnosti a klient má super pocit co nemá. Znáte snad připad majitele Trabantu, že by řekl to jsem si ale pořídil shet. nikdy. V tomhle je to podobné, obecná znalost lidí velmi malá. Tady skutečně nejde o OVB tady jde o fakt že k této praxi se staví finanční společnosti velmo podobně a ani nemohou jinak. Je to o lidech. Dělal jsem obchodního ředitele u jedné stavební spořitelny a postavit team lidí (dobrých) je skoro nemožné, buď jsou to žoviální obchodníci a to máte spíše štěstí a nebo je to odborník ekonom a za chvíli uteče, protože zjistí že musí lhát, musí neřikat co by chtěl, prostě tu ekonomii si může strčit za klobouk, o ni nikdo nestojí, lidé chtéjí nějaký produkt na své zajištění, hlavně aby moc nestál, protože už to má franta a říká se že ty důchody budou mizerné. Co dodat, mějte se pěkně.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 8. 2005 21:03 | Speedy

... aha, aha, tak tady chcete zjevit ostatním svůj vrcholný objev, že nějaký hochštapler s diplomem je lepší než ten bez diplomu? :-))
Také cituji:"... V této práci je mnoho učení, logiky, legislativy a dalších a dalších věcí, které s prodejem produktů nesouvisí." Přitom už dříve se ale na vesnici přece říkalo: "Nejpitomější sedlák a má nejlepší brambory," a proto si dovoluji tvrdit, že takových 90 až 95% obchodních případů, než přes nějakého tzv. prodejce či tzv. poradce v ošoupaným sáčku a z obskurní společnosti by bylo pro klienta jednoznačně vždy lepší vyřídit si věc rovnou někde v bance. A poradit se. V trochu slušnější bance. Neboť slibovaná přidaná hodnota, jaksi navíc a skrze ten první případ (tj. prodejci a poradci), je nakonec jen chiméra zcela neúměrná riziku. V tom konečném výsledku a za několik let, prosím. Těch zbylých 5 až 10% obchodních případů? Myslíte, že konečně napíšu slovo poradce nebo zprostředkovatel? Tedy správně myšleno nějaký obvykle hochštapler? Ani náhodou: to jsou právě ty spekulativní obchodní případy, s kterými neporadí ani v bance ani u hochštaplera. V bance od toho dají, z profesionálního hlediska, jistě správně ruce pryč rovnou. Hochštapler bez skrupulí podstrčí klientovi cokoli, když už ho má před sebou, a shrábne provize, ale neporadí. Tady si už musí totiž každý studovat a poradit sám! Jinak ať si raději za ty svý volný prašule koupí třeba prase na rožeň, pozve široký příbuzný a známý, a také třeba platí týden tam u nich doma za celou hospodu. Alespoň ten estetický zážitek z toho bude mít dotyčný určitě lepší a bude si tento svůj "obchodní případ" hodně, hodně dlouho pamatovat :-))
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 8. 2005 20:36 | Speedy

... tak si je važte, zatím jste tu vůbec nic neřekl!
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 8. 2005 19:19

pro Marka: Vcelku by mne zajímalo, u ktré společnosti pracujete. Protože vzhledem k tomu, co jsem si právě přečetla, mám tím na mysli Váš názor, mám pocit, že Vaše informace jsou zcela zkreslené a ovlivněné médii. Jak si můžete být jistý, že zodpovědnost je nyní na pracovnících OVB? (Z Vašich slov to vyznělo, jako kdyby se museli zpovídat jen ti "nejnižší" poradci.)
-96
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 8. 2005 19:15

pro Speedyho: Já sice nejsem Ferdinand, ale nějaký přehled o této práci taky mám. Možná by to občas chtělo trochu přemýšlet. Kdysi někdo prohlásil, myslím, že G.B.SHAW, že slova se nepočítají, ale váží!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 8. 2005 19:09

A jste si skutečně jistý, že všechny lze házet do jedoho pytle prodejců?! Jak se díváte na otázky z jiné problematiky - taky to vše řešíte povšechně? Věřte mi, že jsou tam lidé, kteří musí složit spoustu zkoušek, aby dostali certifikace a krom jiného, s prodejem toho, či onoho produktu to nemá nic společného. Protože tím se skutečné finance nikdy nezískají. V této práci je mnoho učení, logiky, legislativy a dalších a dalších věcí, které s prodejem produktů nesouvisí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 8. 2005 16:28 | Vladan

Poradenstvi je jako kazdy obchod totiz porad vice prace s lidmi nez prace s cisly.
Smutne je, kdyz se nekazici se produkty najednou kazi, v autech neco odchazi a nemelo by, nejaka ne uplne jista investice nevyjde. To je proste smula, ktera se da s vetsi a nebo mensi mirou zkusenosti a informaci predvidat nebo predpokladat, ale bohuzel uz se stalo.
OVB se zrejme bude snazit zachovat si svoji "znacku" co nejcistsi a jelikoz zadny financni poradce z nebe nespadl ani se nevyloupl po studiu nejake VŠ (ekonomky totiz nejsou o prodeji - praxi, ale jen o cislech - teorii ,a znam hoodne ekonomu, kteri si vubec se svymi financemi PRAKTICKY rady nevi - neznaji totiz trh a prodej), zrejme jsou Ti schopnejsi a praxi vyskoleni financni poradci ve strukture OVB spise nahore nez dole. V tom pripade neni az tak velka ztrata zatim odsunout problem od horni casti retezce nekam hoodne dolu az k vlastnimu poradci - "pesakovi" a zakaznikovi, byt poradci v te dobe mohli dostavat mylne informace, podle kterych byt v dobre vire zakaznikum blbe poradili... Stejne to ted odskacou hlavne zacinajici a ne vlastni prodejci z roku cca 2000, kteri jsou uz bud hoodne vysoko v OVB a nebo hoodne daleko od OVB a tim padem neni co resit. Skandal se precka a jede se dal.
Abych to uz ukoncil, osobne mi pripada forma prodeje produktu spolecnostmi OVB jeste akceptovatelna, snazici se dostat k zakaznikum, kteri by sluzbu opravdu vyuzili. Na rozdil od nedavno se nam do rodiny vkvartyrovanemu prodejci matraci fy. MACHALA, majicimu marketing prodeje zalozen na telefonicke soutezi, naslednem nalakani na vyhru spojenou s usporadanim party. To Vam teda byla party :-)
Howgh ;-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 8. 2005 16:27 | Vladan

Asi je zbytecne omilat to same porad dokola, ale.
Po skusenostech s prodejem ruznych veci, mam takovy dojem, ze jakykoliv obchod obecne vzdy byl a bude o nabidce a poptavce (to se prece tyka hlavne i ceny akcii). Ruzne financni skupiny maji ruzne "zbozi", ktere se snazi prodat zakaznikum, to je prece normalni obchod. Mnohdy je to zbozi pro kupujici mnohem lepsi nez slamnik a nebo terminovany ucet a jakekkoliv poradenstvi ve smyslu presunuti penez, stracejicich inflaci hodnotu, nekam aspon na 3% uroceny ucet p.a. bych bral jako pozitivum pro klienta, ktery by penize jinak spotreboval a nebo mel v prasatku...
Zkratka ke kazdemu zbozi se muze najit kupujici, az se divim, kdyz se tak nekdy prochazim na soucasnych "akcich", poutich a trznicich, co vse se da prodat a s prodejem ceho se nekdo vubec uzivi...
Hodne lidi chodi do prace ne proto, ze je to bavi, ale aby si prece vydelali penize na zivobyti, slozenky, jidlo atd atd...
Financni poradenstvi je dle me ze 3/4 PRODEJ financnich produktu, jen zbytek tvori odbornost. Zajimalo by me, exituje-li tu vubec nejaka "nezavisla" skupina poradcu, kteri maji navic absolutni prehled. Osobne si myslim, ze je to prakticky nemozne a v beznem zivote jde stejne jen o vhodnou nabidku v dany cas na spravnem miste. Rozhodujici je poptavka zakaznika, pomer vykon/cena, jeho skusenosti a usudek a tim padem ochota a chut na nabidku pristoupit. Vzdyt dobrych veci a shitu tady kolem sebe mame habadej a nikdo kvuli tomu uz Vietnamce z nasich trzist nezene a nerozepisuje se o tom v "nekonecnych diskusich". Ani nerika, ze si vsichni musime koupit bavoraky, protoze jsou podle nekoho nejlepsi. Lidi dal jezdi v ruznych autech a rad bych tedy poznal nejakeho nezavisleho a nestranneho poradce v pripade koupe auta :-)) Haha
Tak jako je kazdy z nas, navic kazdouch chvili psychicky, jiny, neexistuje ani idealni produkt pro nas vsechny. To uz jsme tu meli za komunistu a taky se to vsem nelibilo :-))) Ani akcie, ani pojistky, zalezi na konkretnim cloveku, co vlastne po poradci chce, jaky poradce u nej "diagnostikuje" postoj k riziku a co tedy jeste skousne a co uz je pro nej Out, byt by mu to vydelalo vic...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 8. 2005 15:10 | Ferdinand

Oceňuji váš pozoruhodný dramatický talent:) Ale proberte se, to s neupřímností nemá nic společného. Já přece neříkám, že takoví lidé nejsou (nebo nebyli). Ale odmítám, že by takto uvažovala většina! O co jde podle vás v této diskusi, je druhá věc. A připouštím, že v tom můžete mít velký kus pravdy. Ale jen kus!
+33
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 8. 2005 14:39 | Speedy

Kde je poptávka, tam je přece vždy i nabídka. Pokud je poptávka po (pseudo) finančním produktu, který "prý" zhodnotí peníze o řád rychleji a "prý" o řád více než je okamžitý standard, po produktu, který je distribuován kdo ví kým (a kdo ví jak) a přitom to kupujícímu vůbec ale vůbec nevadí, ten kupující je naopak velice rád, jak "chytře" a třeba proti sousedovi v činžáku "nakoupil," tak to je a bude stále boj s větrnými mlýny. Vždy se takový "produkt" najde, vždy se najde tzv. "prodejce" bez svědomí, najde se ten, kdo "prodejce" na špinavou práci k tomu šikovně "uvrtá," a najde se i ten lačný "kupec": zábavné pak je, jak se každý nakonec snažit zbavit té své osobní odpovědnosti, jak si sype popel na hlavu a nakonec i připustí, že je nebo byl hlupák :-)) Když ta jedna skládačka najednou spadne.
Proč tolik neupřímnosti? Proč? Ferdinande? Když stejně, nakonec a pokud se podívám do zdejší diskuse, tu jde jen o to, aby prodejce (nebo poradce, hi, hi, hi) nemusel vracet už jednou vyplacené provize, ty asi vracet nebude, a aby se vyhnul trestnímu stíhání podaném klientem, a to se asi vyhne, a aby ze svého klientovi, kterého šikovně uvrtal, stejně nic jako klientovu ztrátu nehradil? A žádnou ztrátu také s velkou pravděpodobností hradit nikdy nebude? Ano, tady jde jen o to, jak se co nejdříve otřepat: najít co nejrychleji další šolich a vyrazit, s převlíknutým kabátem a jiným make upem do ulic... a křídou si označit ty dveře, kde se raději tak 3 až 5 let neukazovat... jedinci se silným žaludkem se však vypraví, hned druhý den, i tam :-)) Tak už si to tady na rovinu přiznejte...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 8. 2005 13:31 | Marek

Nejsem poradcem OVB, pracuji v jiné společnosti. S podivem sleduji kauzu Helvag. Myslím, že vůbec nejhorší známkou pro OVB je, jak se chová ke svým lidem (pracovníkům) a klientům v celé této kauze. Není fér "hodit" zodpovědnost na své pracovníky a distancovat se od toho. Není fér hodit zodpovědnost na své klienty, že to bylo jejich rozhodnutí a distancovat se od toho. Jelikož v této branži pracuji, docela si dokáži představit, jaké to musí být, když firma (OVB), pro kterou ty pracovníci dělají, hodí tyto lidi "přes palubu". Myslím, že tímto chováním si OVB celkem slušně podřízla větev v důvěryhodnosti vůči svým pracovníkům. To samé v arogantním přístupu vůči svým klientům. Marek
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 8. 2005 12:57 | Ferdinand

Předtím jsem jasně napsal, že je nechci zbavovat viny. A k tomu, co píšete vy: prakticky stejnou logiku můžete použít pro klienty, tzn. je to jen jejich chyba, šli do toho doborovolně. Nebudu příliš reagovat na vaše podivné věty typu "proč se nevomočit...". To považuju za paranoidní a podobný přístup připouštím u zanedbatelné menšiny. Nechci nikoho urazit, ale spousta těch lidí byla opravdu hloupá, ve smyslu že vůbec netušili, jaké to může přinést následky a co za tím vším je. Jim to nedocházelo! A tím se dostáváme podle mě k jádru věci: měli by mít takoví lidé vůbec možnost podobné produkty někomu nabízet?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jiřina Hajduková

podnikatelka, Komas

Jitka Hurábová

podnikatelka, LD Seating

Jiřina Hajduková
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jitka Hurábová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services