Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Diskuze - RPSN, úroková sazba a koeficient navýšení aneb jak

19.04.2006 16:52

Pujcit si na televizi, na dovolenou a pod. nekdo nemusi, protoze ma rezervy nebo ma dost vysoky prijem a je schopen si v relativne kratke dobe na to nasetrit. Ale kdyz ma nekdo nizsi prijem, tak to setreni by mu trvalo hodne dlouho.
Nemohu souhlasit s tim, ze mne u "rozumnych pujcšek" sankcni uroky vubec nezajimaji. I kdyz si clovek pujci sebeodpovedneji, nemuze predem znat co vsechno se muze prihodit. Staci delsi nemocenska nebo jina nepredvitalena udalost a vase rodinne finance to vyrazne pociti. Zacnou naskakovat sankcni uroky, za par mesicu mate z puvodniho dluhu o hodne vetsi dluh. Pro poskytovatele je to vyhodne, kde by dnes dokazal takhle vyrazne a v podstate bez rizika zhodnotit penize?
Nez stacite zareagovat a nalezt vhodne reseni muze se klidne stat, ze jste vynechali nekolik splatek. Mene solidni firmy k vam posilaji exekutora velice rychle. Maji to osetrene jiz ve smlouve (napr. arbitrazni dolozka), nebo vam velice rychle zabavi a prodaji veci, kterymi za pujcku rucite. Muzete si byt jisti, ze nebudou dlouho cekat, aby to prodali za co nejvic. Svoje penize chteji zpatky rychle, takze to prodaji rychle i kdyz hluboko pod cenou. Nahradit takhle "ztracenou" vec je hodne drahe. Tohle je z realneho zivota, na Olomoucku.
Souhlasim spise s pani Behalkovou, ze RPSN neni velice vhodnym ukazatelem vyhodnosti pujcek. Vzorec je silene komplikovany a pro bezneho uzivatele neprakticky. I kdyz pouzijete kalkulacku na internetovych strankach COI, nevite co vsechno poskytovatel pujcky do vzorce zahrnul a co ne. Mel by vam to na pozadani rict. Ale mnohe banky a dalsi pujcovatele vam ani nedaji k prostudovani text smlouvy nez to podepisete. Tim mene vam prozradi zpusob vypoctu RPSN. U kratkodobych pujcek, kde je casova hodnota penez miziva, je celkova cena, kterou za pujcku zaplatite mnohem dulezitejsi. Je hlavne srozumitelnejsi.
Zajisteni (pojisteni) pujcky je dobra vec, ale plati jen pro nemoc delsi nez 60, casteji vsak az 90 dni, ztratu zamestnani z duvodu reorganizace, invaliditu, umrti. To ze se vam do cesty priplete nejaka nepredvidana udalost (rodinna udalost radostna nebo velice smutna, nahla nutnost opravy nebo vymeny nakladnejsiho spotrebice a pod.) vam nikdo nepojisti. To si musite spocitat svym zdravym rozumem.
Zkuste si spocitat index narocnosti lyzarskeho svahu, urcite neco takoveho existuje. Ale rozumny clovek se podiva, zvazi svoje sily, celkovou kondicku, zkusenosti, momentalni stav, pocasi, nejaky ty silence na svahu - podle toho se rozhodne zda a jak tam bude lyzovat. Zadny magicky ukazatel to za nej nespravi.

Zobrazit komentovanou zprávu (Kateřina 13.04.2006 18:35)

25.04.2006 00:48

Myslím, že článek nezmiňuje úrok u úvěrů stavebních spořitelen.Týká se to hlavně překlenovacích úvěrů, kdy klient platí rádoby nízký úrok,ale z celé cílové částky.To znamená i z naspořených peněz, které na účet u stavební spořitelny naspořil, či vložil. RPSN se výrazně zvyšuje s výší cílové částky.U nízkých cílových částek ovlivňuje celkový přeplatek z úroků státní příspěvek na peníze vložené klientem.U vysokých cílových částek, které nyní spořitelny propagují je navýšení za úroky výrazně vyšší.Vliv na zaplacené peníze má také tzv. přidělení řádného úvěru,které u některých spořitelen je do měsíce a u jiných trvé měsíců šest.

09.06.2006 13:04

který z úvěrů současných poskytovatelů je nej výhodnější?

06.11.2006 12:53, Jura

Milý pane,
Nesouhlasím s Vámi, že je přeci nesmysl si brát půjčku, tak abych jí třeba spaltil za rok. Já například jsem v jednání v práci jestli skončím nebo ne. Chci se pojistit, protože studuji, abych ještě v případě vyhazovu dostudoval a nemusel se zapracovávat v nové práce (kdo studoval při zaměstnání ví o čem mluvím).. Pokud mně nevyhodí (reorganizace) tak bych půjčku prostě vrátil v opačném případě čerpal ....To dá rozum ...

Zobrazit komentovanou zprávu (Kit 15.04.2006 12:38)

07.03.2007 09:35, ninja

Pokud Vas zavazek pujcitel podstoupil (prodal) 3. osobe, mel by Vas o tom informovat.

Zobrazit komentovanou zprávu ( 12.04.2006 17:52)

18.04.2008 22:19, David

Chci si vzít úvěr cca 200000kč na auto,poraďte mi prosím jaká je asi nejlepší volba,myslím tím kde si půjčit nejvýhodněji.Jsem schopen do roka auto splatit.Díky.
Prosím pište mi na mail d.vrbka@centrum.cz

25.04.2008 09:32, Karel Mráček

Dobrý den, mohl by mi někdo poradit kde si nejlépe vzít úvěr na automobil. Plánuji si vzít 100000kč a doba spláccení 3 roky. U české spoř. bch v této variantě přeplatil 21tisíc. Je to někde výhodnější? Děkuji moc z odpověd.
mail: ken.ken@tiscali.cz

28.04.2008 12:37, Jouda z Brd

Zkus Citibank, nemusis ani do banky, prijedou k tobe domu. Jo a zaplatit muzes kdykoliv bez poplatku, takze vyhodnejsi je si vzit penize na 60 mesicu a pak po 3 letech zaplatis zbytek. Zavolej si 844 555 666 a dohodni se.

Zobrazit komentovanou zprávu (Karel Mráček 25.04.2008 09:32)

25.01.2011 16:46, Libor

Nejlepší je využít nezávislého finančního poradce. Který vám vše zjistí a zároveň i zajistí, to nejlepší co je pro vás.

16.11.2011 19:39, Jan Hudeček

V případě že nemůže někdo do banky, pak rozhodně doporučuji navštívit stránky věnující se prověřeným nebankovním půjčkám, jako například http://www.nebankovni-pujcka-h...

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Šárka Grossová
podnikatelka

Jannis Samaras
podnikatel

Šárka Grossová
ÚSPĚŠNOST
49,69 %

z 1 300 duelů
Jannis Samaras
ÚSPĚŠNOST
55,93 %

z 1 525 duelů

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2012

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.