Výpočet čisté mzdy 2012
Ještě doporučujeme:
Přihlásit odběr komentářů
Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!
Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.
ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.
12.06.2006 08:53, Eric
Hodnocení: +1
12.06.2006 10:00, jezevec
A spořit - spořit do slanmíku.
Ani kačku, nazdar.
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Eric 12.06.2006 08:53)
12.06.2006 10:25, Jarmila
Nejsem apriori proti úvěrům. Někdy jsou třeba. Ale je třeba s nimi zacházet velmi, ale velmi opatrně. Teda pokud nejsem asociál, jehož děti vyrůstají v dětském domově a já spím pod mostem, kde mám pod kamenem igelitku s veškerým majetkem. Ten ať si půjčí, kolik mu libo a kolik mu věřitelé dovolí. Jejich blbost, když to nedostanou zpátky.
12.06.2006 14:30, VLASTIZRADCE
Hodnocení: +2
13.06.2006 09:34, Sam
Na bydlení je hypotéka skvělá věc. Vzal bych si ji, i kdybych měl vše v hotovosti. Peníze mohou mezitím vydělávat jinde.
Nesmyslné je brát si úvěr na spotřební zboží. Plazmová televize časem ztrácí na ceně fyzicky i morálně. Za rok nemá hodnotu ani poloviny nákupní ceny. Diskutabilní je pračka, lednička, sporák, protože bez nich se žije hůř, než bez televize. Bílé zboží je však relativně levné a v případě nutnosti se dá koupit na nějakou kreditku, kterou můžu splatit bezúročně do termínu nebo s úroky na několik málo splátek. Obvykle to vychází levněji, než splátkový prodej.
Pokud by mi vítr utrhl kus střechy, tak nebudu čekat, až mi pojišťovna vyplatí plnění nebo až si na to vydělám. Prostě si na to ještě tentýž den někde půjčím, než mi voda způsobí ještě víc škody. Nezodpovědností by bylo nechat si zničit obydlí jen proto, že se nechci zadlužit.
15.06.2006 11:16, Reditel
Jediná rada: splátky musí být vždy nižší než kolik vám po nich zbyde na účtu
15.06.2006 11:41, Jana
Pokud jde o telefon, nikdy bych si nekoupila žádný za deset tisíc, pokud bych na tom byla tak špatně, že bych neměla deset tisíc v hotovosti... A měsíční cena za použití mobilu 400-500 Kč - pro mě hrůza - žádná přidaná hodnota - to si radši koupím mobil za dva tácy a každý měsíc si místo toho zajdu jednou měsíčně na dobrou večeři do restaurace. Ale to je otázka priorit...
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Reditel 15.06.2006 11:16)