Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Diskuze - Pojištění schopnosti splácet: vytáhne trn z paty,

27.01.2006 07:08, Martin

Mám hypotéku u ČS a k ní pojistku, tu jsem musel uzavřít. Nicméně je to pojistka u České Pojišťovny a mám takový pocit, že není nejlepší - jedná se o pojištění nesplacené části úvěru. Máte někdo lepší informace? Docela rád bych tuto pojistku minimalizoval...

27.01.2006 07:08

Oh, samozřejmě mám pocit, že není *nejlevnější*, nikoliv nejlepší :-)

Zobrazit komentovanou zprávu (Martin 27.01.2006 07:08)

27.01.2006 10:13, kamil

když najdete tu nejlevnější, tak si budte jistý, že až se něco stane, narazíte na řadu výluk a překážek. Rozhodně bych se neřídil cenou, ale poměrem výkon/cena.... Já mám s ČP jen nejlepší zkušenosti - mám taky hypotéku a zmíněnou pojistku.

Zobrazit komentovanou zprávu ( 27.01.2006 07:08)

28.01.2006 10:03, Michal

Poměr výkon/cena je právě u ČP velmi problematický. Stále ještě více slibují než skutečně činí. Např. problematická likvidace-stále to trvá měsíce a ne dny jak tvrdí. Problematický Dynamik, kde konstrukce poplatků je naprosto neprůhledná a stále to uzavírá dost lidí-bláznů, protože jsou informačně negramotní a vůbec tomu nerozumí a nechají se "oblbnout či ukecat",....

Zobrazit komentovanou zprávu (kamil 27.01.2006 10:13)

01.02.2006 23:44

V pojišťovnictví se pohybuji již nějaký ten pátek. Před pár lety měla Česká pojišťovna ZDRAVÍ produkt specializovaný na pojištění úvěrů (a oddělený od nemocenského pojištění), bohužel tento produkt byl zrušen bez náhrady. Nyní nabízí Česká pojišťovna ZDRAVÍ pouze "klasické" nemocenské pojištění - prostě po dobu nemocenské dostáváte sjednanou denní dávku. Do nemocenské dávky 300 Kč/den bez dokládání příjmů, od 300 Kč/den výše musí klient dokládat své příjmy - takže tato pojistka tak maximálně zajistí (hlavně u OSVČ) přežití pojištěného po dobu nemoci, ale již mu většinou nebude stačit pokrýt splátky úvěru.
Daleko lepší a komplexnější je relativně nový produkt Pojišťovny České spořitelny, který se jmenuje HYPOTÉKA, ale lze jim pojistit libovolnou půjčku. Co vše lze HYPOTÉKOU pojistit?
1/ V případě smrti dlužníka zaplatí pojišťovna věřiteli (bance atp.) celý zbytek dluhu. Toto pojištění musí být vždy sjednáno.
K tomuto základnímu pojištění lze zvolit:
2/ V případě plné invalidity dlužníka zaplatí pojišťovna věřiteli (bance atp.) celý zbytek dluhu.
3/ V případě velmi vážné choroby zaplatí pojišťovna věřiteli (bance atp.) celý zbytek dluhu.
4/ V případě pracovní neschopnosti hradí pojišťovna počínaje 29. kalendářním dnem nemocenské za dlužníka měsíční splátky dluhu.
U této pojistky je výhoda v tom, že není nijak vázána na banku či leasingovou společnost apod., každý dlužník si ji může sjednat dle vlastního uvážení a i kdykoliv v průběhu splácení dluhu. Touto pojistkou lze pojistit libovolný dluh, třeba i půjčku od soukromé osoby.

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ondřej Fryc
podnikatel

Helena Fibingerová
koulařka a podnikatelka

Ondřej Fryc
ÚSPĚŠNOST
53,76 %

z 1 263 duelů
Helena Fibingerová
ÚSPĚŠNOST
54,09 %

z 1 370 duelů

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2012

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.