Výhody, které pro firmu získáte díky systému Money ERP

PR text | 28. 2. 2024
Enterprise Resource Planning (ERP) systémy představují významný nástroj pro moderní podnikání. Nejenže zvyšují efektivitu a zlepšují workflow, ale také nabízejí významné úspory nákladů.
Výhody, které pro firmu získáte díky systému Money ERP

Zdroj: freepik.com

Správně implementovaný ERP systém může pomoci vaší firmě ušetřit peníze a ovlivnit dosažení úspěchu a bezproblémového fungování. Digitalizace a automatizace je v dnešní době nutností pro velké i střední firmy. 

ERP systémy pomáhají na různých odděleních firmy. Ocení ho účetní, obchodníci, manažeři, pracovníci skladu i nákupčí. Systém umožní propojit fungování oddělení do centrálního řízení, čímž získáte pohled na jejich výkon. Zároveň budou mít zaměstnanci důležité informace na jednom místě se snadným přístupem. Jejich reakce budou rychlejší a plánování efektivnější. 

Automatizace podnikových procesů

Automatizace je základním kamenem úspory nákladů ERP systémů. Od účetnictví po správu zákaznických vztahů, ERP systémy redukují potřebu manuální práce, což snižuje chybovost a zvyšuje produktivitu. Například automatizace fakturačního procesu může výrazně snížit čas potřebný pro správu pohledávek.

„Automatizace znamená zjednodušení práce a procesů v rámci jedné firmy. Tyto procesy jsou přitom různé v závislosti na jejím zaměření. Hlavní výhoda automatizace je však v tom, že v rámci firmy výrazně šetří mzdové náklady a usnadňuje práci v back-office.” říká Roman Kalamen, obchodní manažer firmy Seyfor Slovensko a.s. specializující se na systém Money ERP.

Optimalizace skladových zásob a přehledné sklady

ERP systémy pomáhají předcházet přebytečným zásobám a zajišťují, že materiál je k dispozici přesně kdy je potřeba, což minimalizuje náklady na skladování a ztráty z prodlení ve výrobě. Zaměstnanci skladu díky systému mohou ušetřit mnoho času. Systém jim přesně řekne, kde co najdou, a zároveň urychlí příjem a výdej zboží. 

Propojení s externími systémy a vyhodnocování dat

Propojení s externími systémy ocení například e-shopy, lékárenské či hotelové systémy. Snadno tak přenesete informace například ze skladových karet nebo informace o objednávkách či reklamacích. Díky propojení oceníte i možnost analyzovat data v reálném čase. ERP systémy umožňují zobrazit manažerské i účetní pohledy. 

„ERP systém za vás hlídá nejrůznější ukazatele. Máte pod kontrolou ziskovost, výši skladu, statistiky o výkonu vašich oddělení i jednotlivých zaměstnanců. To jsou cenné podklady pro management, který na základě těchto vždy aktuálních analýz, může jednodušeji dělat strategická rozhodnutí.” říká obchodní manažerka Petra Pípalová z Money ERP.

Více o výhodách implementace Money ERP zjistíte v tomto článku.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Partners Financial Services