Diskuze - Finanční plánování podle ZFP akademie II.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 730 komentářů)

15. 9. 2009 19:37 | Jiří

Velice zajímavé. Já pořád nechápu o čem se stále na internetu debatuje. ZFP je MLM, je to zprostředkovatelská společnost a samotný zakladatel tvrdí, že se společnost s poradenstvím zabývá velice okrajově. ZFP nemá nástroje pro kvalitní servis a konkurenční společnosti v tomhle směru jsou mnohem kvalitnější.ZFP nemá ani dostatek produktů. Klientům se neustále nabízejí stanovené produkty, kterých není mnoho. Uzavírají se kombinace, které nejsou tak výhodné jak se prezentuje. Navíc je velká pravděpodobnost snížení státní dotace, už je to opět na stole. ZFP je jako zprostředkovatelská společnost dobrá, ale jako poradenská společnost nestojí zanic. Pokud chce klient rychle něco uzavřít, je vhodná ZFP. Pokud chce klient kvalitní servis od odborníka, který na základě hloubové finanční analýzy teprve hledá u renomovaných společností vhodné produkty pro daný případ, bude se muset klient obrátit na společnost, která takovou službu umožňuje. Taková ta samochvála a odsouvání negativit do pozadí, nikdy ničemu nepomůže. K čemu jsem se opravdu musel smát bylo, jak si udělali stránky kde jakože klienti píší, jak jsou spokojení a jak je ZFP nejlepší. Bohužel klienti, kteří spokojení nejsou těm se příspěvky mažou, fuj. Takže, ať si každý myslí to svoje, já jako finanční poradce, který se touto činnosti zabývám 5let, si kombinaci ani Vaše produkty nikdy neuzavřu, je to pro mě nezajímavá nabídka a využívám mnohem lepší možnosti.
Jestli chcete porovnat, tak zde máme spoustu prostoru. Dokažte jací jste poradci. Pořád se jenom plácá do větru, ale žádný důkaz.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 9. 2009 16:29 | jiří Podešva

Vidím, že tak jak v každé diskuzi, jsou i zde samí kovaní odborníci v oblasti. Gratuluju všem co si spoří ať už přes ZFP nebo přes jiné společnosti. Vy, co si nespoříte, nezoufejte - stát se postará... Jen o jedno Vás prosím, buďte natolik soudní a pochopte, že tato oblast tak jako každá jiná je o lidech, ne o firmách. Těmi bezduchými žvásty kazíte jméno všem kvalitním lidem v ZFP i v jiných společnostech. Chápu, že pomlouvání je v ČR národní sport, ale mějte aspoň odvahu se podepsat... Za iniciály se dokáže schovat každý.
P.S. Po dlouhé době jsem zase navštívil nějakou diskuzi... Kdyby lidé vynaložili stejné úsilí co vynakládají na pomluvy, na něco užitečného, měli bychom se všichni dobře. Ovšem...každý svého štěstí strůjcem. Neobtěžujte se reagovat, určitě budu mít na práci užitečnější věci, než se hádat o nesmyslech. Podešva Jiří
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 8. 2009 16:20 | Vít Kuttelwascher

Vážený pane Novotný, děkuji, že jste schopen uvést druhy programů a navrhované úložky na Vámi citovaném příkladu "nevhodného počínání zprostředkovatele ZFP akademie". Dovoluji si připomenout, že každá rozvaha spojená s návrhem na tvorbu finančního plánu rodiny se zaobírá především zjištěním potřeb klienta, ani nevíte, že něco podobného u nás v ZFPA provádíme naprosto běžně, že to je výchozí krok. A teprve následně dojde k předložení návrhu a realizace řešení uvedeného plánu. Také byste měl přiznat, že Vám není vůbec jasné důvody počínání při volbách spojených s uvedenou rozvahou. Co o nás vlastně víte? Řekl bych, že opravdu málo. Doporučuji nejdříve navštívit náš Základní seminář, pak byste totiž tyhle laciné populistické žvásty nikdy ani neřekl, natož napsal. Berte to jako výchovný políček, nic jiného si nezasloužíte. Kuttelwascher
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 8. 2009 0:20 | motýl

"http://www.vitejdoma.cz/rodin a/finance.8/zfp-akademie-vyhod na-investice.5015.html"
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 8. 2009 16:03

Nevím o co tobě jde,ale rozebírat s tebou něco o čem nic nevíš je strašně složité.Jen používáš pár anglických výrazů a myslíš si,že jsi IN,ale bohužel jsi těžce OUT!!!K ničemu se konkrétně nevyjádříš a jen meleš,ale jen a jen obecně!!!Protože na víc nemáš!!!Jestli se mýlím,zkus svou nespokojenost,nebo skepsi více popsat,protože z tvých nadávek nejde nic konkrétního vyčíst a to ani mezi řádky!!!Tvými anglickými výrazy mě neoslníš a myslím,že ne i spoustu dalších lidí a nejen ZFPáků!!!
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 7. 2009 17:18 | fakt trdlo

Jste opravdu trdlo. Smlouvu o obchodním zastoupení mít musíte,protože do ní píšete číslo účtu a bez ní by Vám nikdo žádné provize nevyplatil, protože by nevěděl kam. To, že jste si jí nepročetla je jen vaše chyba. U všech smluv je většinou 2 roky storno lhůta. Bylo by pěkné uzavřít si smlouvu, nechat si vyplatit provize a pak jí hned zrušit a provize si nechat. Takto to ovšem nikde nefunguje. Chyba je i ve vaší komunikaci, pokud smlouvu nemáte není nic jednoduššího než zažádat o kopii. Ale možná je jednodušší házet špínu na internetu na jiné........
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 6. 2009 21:51 | trdlo

Tak jsem asi taky ZFP naletěla. V únoru jsem absolvovala seminář, dopředu jsem si říkala, že si jen vyslechnu informace a rozhodně nebudu nic uzavírat, doufala jsem, že budu po semináři alespoň trochu vzdělanější v oblasti financí, protože to je oblast, v které se bohužel moc nevyznám a měla jsem pocit, že je dobré se v této oblasti trochu vzdělat. Spoléhala jsem na svůj selský rozum a nečekala, že bych se dala k něčemu přemluvit. Jenže jak to bývá, nedlouho po semináři už jsem uzavírala svoji kombinaci na částku, kterou mi doporučil sponzor. Trochu se mi nelíbilo, že kromě stavebního spoření uzavírám vše u Aegonu, který jsem vůbec neznala, ale když jsem se zeptala, zda bych mohla produkty uzavřít i u jiných společností, tak mi bylo vysvětleno, že Aegon je absolutně nejvýhodnější a nejlepší. Až později jsem se na internetu dočetla, proč ZFP Aegon tak vehementně doporučuje. Po krátké době bohužel nastala situace, kdy jsem zjistila, že budu mít nižší příjem než dosud a proto jsem požádala sponzora, jestli bychom mohli měsíční úložné částky ponížit. Stalo se tak a vše vypadalo v pořádku. Nedávno mi však přišel dopis ze ZFP, kde mě žádají, abych vrátila částku 2100 Kč z důvodů storna pojistných smluv. Pojistné smlouvy jsem v žádném případě nestornovala, pouze jsem ponížila měsíční úložné položky, které samozřejmě platím. Vrácení provize bych samozřejmě pochopila, ale vadí mě na tom, že mě můj sponzor vůbec neupozornil, že něco budu vracet. Navíc lhůta na zaplacení po obdržení dopisu mi připadá celkem krátká a při nezaplacení do konce měsíce vyhrožují předáním advokátní kanceláři a úhradou veškerých poplatků s tím spojených. Běda kdybych byla touhle dobou na dovolené a lhůtu prošvihla. Navíc se v dopise odkazují na nějakou Smlouvu o obchodním zastoupení, ale ať hledám, jak hledám, tak ze semináře jsem si ji rozhodně nedonesla. Donesla jsem si pouze Evidenční list, na kterém se na smlouvu odkazují, ale jsem si jistá, že tu jsem nikdy neviděla. Tímto u mě ZFP definitivně skončilo,hodlám zrušit i další dva produkty, nechám si jen stavební a penzijní. Doufám, že mě alespoň budou pravdivě informovat, co mě to ještě bude stát. Vím, že to je jenom moje hloupost, měla jsem být rozvážnější a nenechat si vymýt mozek, ale na druhou stranu to je docela dobré životní zkušenost. Pro příště už na takovou opičárnu nenaletím.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 5. 2009 15:24 | Hey

Stačí se podívat. kolik lidí ze ZFP si převedlo penzijní připojištění do Aegonu. stačí se podívat co ZFP spáchala na Slovensku a ještě se soudila. Chcete jít do ZFP, tak to jste si vybral správný čas:-) Přeji spoustu úspěchů.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 2. 2009 22:27 | Miachail Chodorov

Tyz je zblbly. Takového blbínka jak si ty to je třeba kopat do řiti celý den. Protože v hlavě máš nasrané a vylil by se hnus. Magore
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 5. 2009 12:36 | K4my

nejvíce PP má proto, protože ještě stále je PP produktem, který mnoho lidí nemá, a alespoň na tu stovku to každý uzavře. Osobně pozvolna uvažuji, že bych to u ZFP zkusil, ale zatím jsem doposud uzavíral jen PP..... tak kde je podle tebe problém??? trošičku objektivity by neuškodilo.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 5. 2009 15:40 | Hey

ZFP nechápe ani penzijní fondy, jinak by nedělali to co dělají. Proto budou změny, který tenhle bordel má zastavit, ale myslím si, že ani ty změny nezastaví nekalou činnost jednotlivců v ZFP. Aegon, bude mít nejvyšší budoucí náklady. To, že připisuje procenta ze svého nic neznamená. Navíc pokud to dopadne jako na Slovensku, tak se penzijní fondy budou divit. Proč si myslíte, že má ZFP největší produkci v PP? Protože dokážou všechno jenom převádět. Docela by mě zajímalo, kolik převodu mají na kontě za rok 2008.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 5. 2009 14:21 | Jitule

Zfp učí programům, ale taky vás naučí který přesně si založit. Běda když budete chtít životku třeba od Spořky. V Aegonu mají podíl na akciích, takže vás s argumentem, že tam je to nejvýhodnější převedou tam. Že všechny Penzijní fondy fungují stejně, jen se různě střídají na žebříčku nejlepšího zhodnocení vám neřeknou. Tady na prostějovsku je jich jak toulavejch koček, asi je na škodu mít spoustu známých, každej měsíc mi někdo volá, že má pro mě SKVĚLÉ INFORMACE. Pár takových jsem si vyslechla, ale nachytáte je na hruškách, když se na něco zeptáte. Nikdo z nich nečeká, že o tom něco víte.. Teď jim říkám jo jasně stavte se... a pak jim ve dveřích řeknu, že o ZFP PORADENSTVí nemám zájem a že jim přeju příjemnou cestu. Je hezky, tak co at se projedou.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 4. 2009 12:49 | Hey

Učit lidi rozumět programům, které podporuje stát není špatné, ale pomalu vše ostatní co ZFP dělá špatné je“ Navíc, zatím stát podporuje produkty, ale otázka je, jak dlouho je podporovat bude??? Zatím se podmínky jenom zhoršily. Vydělávat na téhle argumentací a zároveň si s toho dělat byznys se mi zdá hloupé.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 4. 2009 10:18 | Mila

Učit lidi rozumet soc.programum, které podporuje stat, je špatně ? To snad ne, asi je něco špatně, ale určitě ne ze strany ZFP ! M.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 4. 2009 10:13 | Mila

Učit lidi rozumet soc.programum, které podporuje stat, je špatně ? To snad ne, asi je něco špatně, ale určitě ne ze strany ZFP ! M.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 4. 2009 23:11 | Konzul

Etický kodex????? Když se dívám kolem sebe, tak mám pocit, že Etický kodex neexistuje. Jinak to co napsal Lukáš je pravda, tak proč se ohánět nějakým etickým kodexem? Definuj mi etický kodex a potom se podívej na určité společnosti, které působí v ČR a definuj si to znovu, dojde ti, že etickým kodexem se řídí opravdu málo poradců. Kdybychom měli poukazovat a zároveň rušit společnosti, které se nedrží etickým kodexem, zjistili bychom, že by spoustu společností, které dnes působí v ČR, vlastně tady nemají co dělat. Hned by se lépe dýchalo. Broker Trust = svoboda,odbornost za lepší provize, proč to tedy nevyužít? Co je na tom neetického? Je pravda neetická? Pro mnoho poradců asi těžká otázka.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 3. 2009 9:46 | petpol

Lukáši ze svým brokertrustem se nemusíš vnucovat na všech diskuzních fórech. Já vím, lidi se loví těžce. Pliváním na jinou společnost a vyzdvihováním té své děláš broketrustu pěknou ostudu. Etický kodex je pro broketrust věc neznáma.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 3. 2009 17:42 | Paja

U mě taky dneska byli.Nechali tu nějaký cár papíru tak brouzdám po internetu co je to pro mě za neznámou společnost to ZFP.Slušně jsem je vyhodil a vůbec toho nelituju.Všem přeju co nejmíň takových vyloženě otravných návštěv.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 3. 2009 10:14

Tak jo,já jsem to říkal jasně.Dodělej si základku.Já jsem zblblý a ty jsi zchytralý.Jen,ale na konec.Já nemůžu mít v hlavě nasrané jak říkáš ,neabsolvoval jsem jedinou minutu základního semináře u ZFPa Ty to zřejmě absolvuješ každou sobotu takže odtud tolik rozumu.Chytráku.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 2. 2009 18:04 | Lukáš

Já mám dost zkušeností se ZFP, a myslím si že co se týká MLM, tak velice dobře postaveno, co se týká poradenství, tam už to trošku vázne, protože individuální řešení poradenství trošku vázne.Samozřejmě pro zkušené poradce je pak alternativou věnovat se tomu, ale s odborným zázemím a za mnohem lepších provizí.TO je pak úplně jiný druh práce.Samozřejmě i výplaty a podmínky..Pokud to někoho bude zajímat ať se podívá na stránky www.brokertrust.cz Je tam také kontakt na mne.Jsem ochoten to probrat osobně a sám pozná,co to je nepracovat pro nadřízené, ale pro klienty a za lepší (mnohem) provize.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Zahradník

ekonom

Daniel Köppl

mediální expert

Petr Zahradník
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Daniel Köppl
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services