Logo HYPO stavební spořitelna

HYPO stavební spořitelna

Instituce neexistuje nebo není na našich stránkách aktivní.

Kontakty

AdresaSenovážné nám. 27Praha 1110 00
Telefon222 878 111
Infolinka844 111 113
Fax222 878 322 , 222246550
E-mailhypos@hypos.cz
Web

Další informace

IČO61858251
Vznik23. 8. 1994
Kód banky8070

Informace uvedené na této stránce mají pouze orientační charakter. Ačkoliv bychom rádi, bohužel nejsme schopni ručit za jejich 100 % aktuálnost. Pro ověření, prosím, navštivte také domácí stránku daného subjektu. Děkujeme za pochopení.

Související články

Výpis článků s klíčovým slovem hypo stavební spořitelna

Reality show: Vybíráme peníze ze stavebka a penzijka. Poněkud dobrodružná cesta

5. 6. 2012 | Gabriel Pleska | 17 komentářů

Reality show: Vybíráme peníze ze stavebka a penzijka. Poněkud dobrodružná cesta

Ti, kdo sledují Reality show, už vědí, že „první byt je doma“. Co nevědí, je to, že druhý je na cestě. O tom ale až příště. Nyní se v rychlosti vrátíme placení za ten první. Pan Jiří a jeho paní se hlásí ve stavební spořitelně a penzijním fondu o své peníze...


HYPO stavební spořitelna - Zkušenosti

3. 4. 2006 20:56 | Tomas P.

Rád bych se zapojil do této diskuze. Ackoliv jsem si kdysi uzaviral stavebni sporeni,a tenkrat jsme zhodnotil jako nejlepsi Hypo,a dodnes s nimi nejaka velka jednani nemel, musim rici, ze uz prvotni kontakt mne zarazil. Nedavno mne zajimalo, kolik ze to mam aktualne nasporeno, zda si mohu vzit uver atd...po delsim usilovnem patrani jsem ziskal telefon na obchodniho zastupce. Cekal jsem nejaky osobni pohovor,kde by mi bylo vse vysvetleno. Nic takoveho se nestalo, misto toho mi byl zaslan nejaky formular ktery jsem vubec nevedel jak vyplnit a nedaval mi vubec vyznam co to jako melo byt a kdyz jsem do nej vse nejak sesmolil a odeslal), tak mi prislo zdeleni ze me ident. smlouvy pry obchodni zastupce nenasel...:-) docela mi hrklo,ale vse bylo opravdu jen neschopnosti Obch. zastupce...pak jsem myslenky na vlastni bydleni odlozil....Nyni se chystam koupit dum ci byt a jelikoz mi konci stavebko, chci z nej samozrejmne cast nemovitosti uhradit....docela se zacinam bat, co se zase bude dit v komunikaci s Hypo Sporitelnou! Vsem preji hezky den.
+84
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 3. 2006 21:16 | Marta

S Hypem jsme byli spokojeni. Nabízeli největší úroky 4% (dříve 5%). Ve starých smlouvách byla formulace 2% a při dodržení některých podmínek zpětné doúročení na 4% (5%). Ikdyž jsme všechny podmínky splnili, přesto úrok zpětně nepřepočetli na slibované 4% (5%). Sečetli jen úroky za celou dobu a vynásobili dvěma nebo 2,5. Což ovšem není zpětné přepočtení. Protože v tom případě by ony dopočítané 2 nebo 3% z prvního roku spoření ještě dalších 6 let úročili. Takto nás připravili na jedné smlouvě cca o 1500 Kč.
Když jsme podali reklamaci v jejich pobočce, nedočkali jsme se odpovědi. Další reklamaci jsme poslali doporučeně do sídla spořitelny. Odtud nám přišel zamítavý postoj, že úroky počítali dobře. Náš výpočet je vůbec nezajímal.
Nic méně jsme asi nebyli jediní, kdo si stěžoval, protože v nových smlouvách už nepsali "zpětné přepočtení na 4%", ale jen navýšení dosud připsaných úroků o 100%.
Navíc v průběhu smlouvy zvyšovali poplatky.
Také mi vadilo, že se u dveří střídali jstále noví dealeři, ikdyž jsme byli spokojeni s tím, který nám smlouvu uzavřel. Chodili i přesto, že jsme vyslovili přání, aby nás neobtěžovali.
+39
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 7. 2005 22:44 | Mk

Připojuji se k negativní reakci na HYPO.
Před časem jsem si brala úvěr na byt od Buřinky - byla jsem velmi spokojená, bez problémů mi ho vyřídili, za pro mě výhodných podmínek a to během třech týdnů. A především věděli o čem mluví. Mezi tím mně ale jedna dealerka uvrtala na HYPO. Pro svoji dobrou zkušenost s Burinkou, jsem uznala, že stavebko se opravdu hodí a tak jsem souholasila. Od začátku mám s nimi velké potíže, dealerům jde jen o to, jak klienta nejlépe obalamutit aby z něj vytáhli co nejvíc peněz a zároveň vás budou přesvědčovat o naprostých nesmyslech jako třeba abych si u nich uzavřela spoření a tím spořením splatila částku, kterou mam pujčenou v jiné stavební spořitelně, protože ta jejich nabízí o půl procenta výhodnější úrok. Jednou, protože jsem paní, se kterou jsem spoření uzavírala nedůvěřovala, jsem poslala dotaz na jednu internetovou stránku hyppa. Bohužel jsem se podepsala, výsledek byl, že za týden mi volala moje poradkyně, a vynadala mi, že se ji snažím obcházet a propříště mám jít s dotazem jen a pouze za ní. Bylo mi to sděleno takovým tonem, že jsem si připadala jako rukojmí a nikoliv klien, který je vlastně živí. Dnes jsem se, po třech letech pravidelného spoření byla ptát na podmínky úvěru, uz je tam sice jiná paní ale mám takový dojem, že mi povídala zase pěkné nesmysly.
+46
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 1. 2005 20:07

No, vazeni, jak to tady ctu, nekterym z vas vubec nezavidim. Na koupi domku v minulem roce jsme pouzili meziuver Topkredit od CMSS - zajisteno nemovitosti, urok 4,8% a meziuver Wustenrot, zajisteno 2 ruciteli, urok 4,8%. Poradce jsme meli ze Zlina a komunikace a nasledne vyrizovani jak s nimi, tak s uverovymi pracovniky primo v centrale byla vynikajici. Kdyby snad nekdo chtel, napiste mi na mail a dam kontakt.
+32
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 1. 2005 18:58

Nebojte: od 1.4.2005 se upravuji podminky pro poskytovani uveru, zvedaji se castky pro zajisteni a prideleni volbou zustava!!!
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 1. 2005 18:53 | Hajek P.

Zadal jsem si o uver v HYPO, pracovnici uveroveho odd. jsou celkem OK, snazi se to vysvetlit, kdyz uz to nedokazou obchodni zastupci. Ale nejvetsi probelm v HYPU zrejme je jejich vedeni, zkousel jsem tri verze uveru a vzdy mi to odpovedeli, ale pak prisel dovetek, ale bude zalezet jestli to pani vedouci schvali,to me celkem prekvapilo.Volal jsem tedy jejich vedouci a to byl pravy opak,neochotna, pry si mam zavolat svemu zastupci a ze mi nic nerekne, protoze ma zrovna jednani. Takze z jejiho chovani usuzuju, ze ja si asi uz neskrtnu.
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 12. 2004 14:12 | Venca

Dovolat se do Hypo stavebni sporitelny je prakticky nemozne ! Pres 15 minut na cekacce vyhravajici stale dokola stejna stupidni melodie. Pak jsem to vzdal. Zkousel jsem to jeste nekolikrat a stale to samy. Tam snad nikdo nepracuje. Priserna ignorance. Reknu vam, dovolat se do pekla musi byt snazsi.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 9. 2004 8:29 | Josef

už jste si někdo zažádal u Hypa o úvěr? Super! Doporučuji - pokud máte štěstí vyplatí vám peníze do půl roku, ale to nejprve musíte sehnad poradce, který nejen dokáže vyplnit smlouvu o SS, ale zvládne váš úvěr také vyřídit ...
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 1. 2008 18:23 | Jana

Dobry den, rada bych se zeptala, jakym casovym intervalem byla omezena tato nabidka (zachovani boinusu pri navyseni CC a tim prechodu z CMW 1,6 na NS/EU A), dekuji
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 4. 2007 20:36

Zdravím Vás.Pokud jste navýšila cílovou částku v rámci akce se zachováním bonusů, tak 3% doůročení je Vám fixováno k datu 31.12.2005 a od 1.1.2006 Vám bude po ukončení smlouvy a splnění podmínek při navýšení, k základnímu úroku 2% ještě přiznán bonus 20% z 2%. Po tomto navýšení je potřeba pro přiznání bonusů splnit minimální vklady 0,3% z cílové částky. Pokud máte smlouvu za 25% stát.potpory, tak ta Vám zůstavá zachována.
Ale to vše i další info Vám měla naše poradkyně zdělit. Pokud budete potřebovat další info, jsem Vám k dispozici. Marek Kvita tel.: 606 717 277
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 11. 2006 22:44 | Hana

Rada bych pozadala o radu. Pred 5 lety jsem s Hypo uzavrela smlouvu o SS (tarif CMW 1,6)s cilem jen sporit a letos se blizila k CC. Podminky byly 5% urok (2%rocne a po dosporeni 3%), dodatecne 1%CC po nezazadani uveru, statni podpora 4.500. V lete mne presvedcila poradkyne Hypa, ze navysim-li CC, SP mi zustane zachovana na 4.500-navyseni ovsem provazela zmenu tarifu na NS/EU-varianta A.V nem se jako zmena uvadi "urokove zvyhodneni v % zakl.uroceni ze 150 na 20%". Upozornuji, ze v me puvodni smlouve zadnych 150% z uroku nevyskytovalo, slo o 3% uroceni vkladu(vc.SP), poradkyne vsak tvrdila, ze se jedna o 3% z uroku. Navyseni castky stalo 1,8%rozdilu CC. Proc jsem musela pri navysovani castky menit tarif? Jak je to s temi obelhanymi uroky? Plati podminka stare SP pokud mam novy tarif? Dekuji.
+79
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 5. 2006 3:04 | H

Milá Nikol, to je omyl. mě také měnili u Hypa úrokovou sazbu z úvěru sice jen o 0.3 % tedy z 5 na 4.7, ale fakticky zaplatím mnohem méně než vy.Překlenovák za 4.5% a za 5 dní po odevzdání dokumentace mi volal poradce, že úvěr je schválený, za dalších 8 dní byli penízky na účtě a za další 3 dni jsem bydlel.
-17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 5. 2006 2:46

v rodině máme stavební spoření snad u každé instituce, která ho nabízí a nikde to není jiné, zvlášť před koncem roku nebo pokud je nějaká zvláštní nabídka, můj typ volejte na cislo central, většinou maji na konci 111 a nechavejte se přepojovat na klientský servis, na ty levnější linky zacínající 8 to je horší.
+26
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 5. 2006 2:40

úchyláku, copak klient ví co je přidělení
+46
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 5. 2006 2:36 | Jan Havel

Vážený pane Tomáši, pokud jste svůj problém se stavebním spořením ješte neřešil, tak vězte, že obchodní zástupci nemají právo Vám sdělovat zůstatek na vašem účtu po telefonu, lze Vám ale vyjít vstříc například sdělením procenta naspoření. Že Vám někdo poslal jen nějaký formulář je opravdu nestandardní, jistě jste poznal, že se stavební spořitelnou spolupracuji a pokud chcete, rád se Vám budu věnovat, samozřejmě preferuji osobní konzultaci. Nemusíte mít strach, že bych touto cestou zoufale hledal klienty, jen chci, aby jste poznal, že u HYPO stavební spořitelny pracují i profesionálové, kteří jsou schopni změnit váš názor. Pracuji v Praze a okolí 100 km, ale není to určitě hranice, snad Ostrava atd. je z ruky až moc. email na mě je janhavel@centrum.cz, každopádně Vám přeji, aby Vaše další zkušenost byla dobrá.
+58
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Zobrazit všech 56 komentářů

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Stavebko zařídíme!

Libo stavební spoření? Jedno, dvě, tři? Jen tak na spoření, nebo případně i kvůli úvěru ze stavebního spoření? Srovnáme, pomůžeme vybrat, domluvíme.

Srovnání stavebního spoření

Stavební spoření

Stavební spoření se hodí, ať už chcete peníze naspořit nebo si je výhodně půjčit. Je nejzajímavějším státem garantovaným způsobem uložení peněz. Spočítejte si kolik získáte v rámci stavebního spoření na naší kalkulačce.

Stavební spoření - poradna

Stavební spoření se hodí, ať už chcete peníze naspořit nebo si je výhodně půjčit. Je nejzajímavějším státem garantovaným způsobem uložení peněz. Spočítejte si kolik získáte v rámci stavebního spoření na naší kalkulačce.

Poslední dotaz: Felix od Raiffeisen
Poradna > Stavební spoření

Otázka: Dobrý den. Při uzavření stavebního spoření mi bylo nabídnut ještě spořící účet Felix. Ale po prostudování jsem nedokázal najít důvod ho uzavřít, Podle všeho je to jen další stavební spoření jen bez... více

Stavební spoření

Partners Financial Services