Komentář k americkému trhu

Zprávy z finančních trhů, 13. 8. 2009 13:55
Včera americké trhy otevřely růstem v odpovědi na úterní oslabení a v souladu s růstem technologických titulů, které zareagovaly na plán spolupráce společností Microsoft a Nokia.
Po krátké odmlce chytla rally druhý dech a před polednem trh nejen smazal úterní ztráty, ale připsal si pár bodů navíc.
Akcie poté přešlapovaly na místě v očekávání výsledků zasedání Federálního výboru pro volný trh (FOMC). Zveřejněné vyjádření nepřineslo nic překvapivého ani strašného a trh reagoval růstem. Po asi 20minutovém posilování se dostavil obvyklý obrat, který index Dow Jones srazil o 40 bodů, ale poté se směr opět obrátil a v následné rally index posílil o téměř 100 bodů.
V závěru trhy sice oslabily, ale i tak bohatě vykompenzovaly úterní ztráty.   Prozatím jsou události téměř vyčerpané, až na očekávanou expiraci dluhopisů a páteční údaje indexu spotřebitelské důvěry.
Pravděpodobně se objeví snaha navázat na včerejší růst, což by mohlo být trochu obtížnější, jelikož se neočekávají žádné události, které by uvedly věci do pohybu.
Hysterie okolo navrhovaného programu zdravotního pojištění může zmařit cestu k přijetí příslušného zákona a kandidáty na nákup, kteří by z této patové situace profitovali, jsou farmaceutické tituly, jako je například Pfizer, Lilly, Merck a Abbott.
Dnes se zaváháním vzhůru.

Zdroj:    ATLANTIK
Partners Financial Services