Popularita puzzle se v čase nemění: letošním hitem jsou fotografie z dronů, pop-art i trendy vzory

Zprávy z finančních trhů, 29. 3. 2019 10:00

PRAHA, 13. března 2019 - Zlepšují paměť i náladu, mírní stres.
Cvičí mozek, navozují pocit štěstí a podle lékařských studií oddalují demenci i Alzheimerovu chorobu.
Puzzle jsou zkrátka tuze prospěšným relaxem. Skládačky z drobných dílků se těší velké oblibě, v Česku jsou evergreenem. Každoročně se objevují nové a nové motivy.
Dino Toys dnešním dnem uvádějí na trh motivy pop-art, trendy vzory z textilního designérství a fotografe z dronů.

"Drony jsou fenoménem dnešní doby.
Oslovili jsme šikovné fotografy, kteří nám nafotili stovky snímků českých památek," řekla Ivana Maršálová, marketingová ředitelka Dino Toys. "Pro uvedení nové dronové kolekce jsme zvolili tři záběry.
Určitě však nezůstane jen u nich, do druhé poloviny roku plánujeme tuto řadu rozšířit o další snímky.
Samozřejmě jak každý fanoušek dronů tuší, jde o velmi nákladnou realizaci - nicméně podle průzkumů trhu registrujeme poptávku ještě před uvedením na trh."


Spolupráci s fotografy si Dino pochvaluje, ve snímcích z dronů vidí velký potenciál. "Záběry z dronů jsou naprosto unikátní.
Výběr a rozhodování proto v tomto případě představovaly extrémně náročný proces," popsala vznik dronové kolekce Ivana Maršálová.

V Česku skládání zlidovělo tak, že hře málokdo řekne jinak než "pucle".
Má spoustu příznivců, jen Dino Toys ročně prodá 425 tisíc krabic puzzle, z toho 76 procent tvoří ty určené pro děti. Těm procvičují pozornost, soustředění i motoriku.
Dospělým se ale tato relaxační činnost musí připomínat.
Pro snazší zorientování ve skládání puzzle existují specializované weby, které začátečníkům i pokročilým dávají rady, jak efektivně skládat, jak neztrácet trpělivost a jak si vše co nejvíce užít.

Skládání puzzle mimo jiné zvyšuje produkci dopaminu, čímž přináší pocit štěstí a uspokojení.
Není tedy divu, že je pro mnohé nadšence neodolatelnou formou odpočinku.
Třeba slavný miliardář Bill Gates by si klidně mohl vybrat i mnohem nákladnější zábavu, přesto říká, že na dovolenou si vždycky bere alespoň jedno balení.

Dalšími hity v letošních motivech jsou skládačky v pop-artovém stylu. "Chtěli jsme, aby zaujaly na první pohled, aby tak trochu křičely z regálů, a myslím, že se to podařilo," vysvětlila Ivana Maršálová neotřelý design těchto puzzle.
Tři úvodní motivy jde zatím skládat v počtu 300 a 500 dílků, které zaručeně osloví teenagery.
Dospělí se pak dočkají podobných bláznivých motivů na tisícových puzzle už ve druhé polovině roku.

Originální novinkou z dílny Dino je řada Relax.
Ta čítá čtyři motivy designových puzzle, kde se mísí nadčasový trendy vzor Chevron, který je na výsluní v textilním návrhářství i interiérovém designu, s jemnými, lehce esoterickými prvky v pastelových barvách. "Jsou určeny především ženám. Motivy jsou pro skládání složitější, proto jsme u celé řady udělali dílky větší než obvykle, lépe se s nimi pracuje, a skládání tak jde lépe od ruky," přemítala Ivana Maršálová.

Dino Toys chce s touto řadou, která zobrazuje mimo jiné lapač snů, peříčka či populární jednorožce, podpořit relaxační funkci puzzle a také zmíněné zdravotní benefity. "Důležitým efektem skládání je, že lidé uvolní svou mysl, odpočinou si, zbaví se stresu a navodí dobrou náladu," přiblížila marketingová ředitelka Dino Toys.
Lékařské studie potvrzují, že by se to zákazníkům mělo při skládání povést.

Profil společnosti
Rodinnou, ryze českou firmu Dino Toys se sídlem v Mnichově Hradišti založil v roce 1993 Ladislav Mareš, autor slavných Dostihů a sázek.
Z původní malé firmy se vypracovala na předního producenta hraček, deskových her, puzzle, karet a dalšího hračkářského zboží.
Do skupiny Dino Toys patří Dino Topa, výrobce obrázkových dřevěných kostek a padesátiprocentní podíl výrobního závodu O.K.
Oriens Karton, kde vznikají všechny kartonové produkty Dino Toys.
Skupina vyrábí kromě produktů známých licencí Walt Disney, Krteček od Zdeňka Milera nebo pořadů České televize, především produkty vycházející z vlastního vývoje.
Při vývoji produktů spolupracuje s významnými českými autory, výtvarníky a grafiky a ve výrobě klade velký důraz na nejvyšší kvalitu obsahu, výtvarné zpracování i technické provedení.
U svých hraček i her akcentuje také rozvoj motorických a myšlenkových dovedností dětí i dospělých.
Značka Dino Toys je držitelem prestižního certifikátu Bezpečná a kvalitní hračka.
Za hračku Tatra 148 obdržela na veletrhu For Toys 2014 ocenění Nejlepší novinka roku.
V loňském roce značka Dino získala prestižní ocenění Czech Superbrands 2018.
Kromě úspěšného působení v České republice a na Slovensku dodává své prvotřídní produkty na trhy do celé Evropy, Izraele nebo Spojených arabských emirátů.
Více informací o společnosti Dino Toys naleznete na www.dinotoys.cz.



Zdroj:    Tisková zpráva
Partners Financial Services