Zlámeme vám nohy!

redakce Peníze.CZ | rubrika: Kvíz týdne | 3. 8. 2013
Prošli jsme články z uplynulého týdne, vybrali z nich pár chytáků, vymysleli otázky – a celé to zkusili poskládat do jednoduchého příběhu. Je to sice poněkud krkolomné, ale třeba to bude aspoň trochu zábava. I když vám v rámci stavby oslích můstků budeme muset zpřerážet nohy. Vyzkoušejte své znalosti světa financí osobních i neosobních a projděte si náš pravidelný kvíz.
Zlámeme vám nohy!

Než se ale váš příběh začne... Za všechno může článek Michala Kašpárka, který upozornil na jeden méně známý svátek, totiž na...

A teď může vyprávění začít. Kdekterý akciový index zas láme rekordy. Který ale od ledna do července narostl nejvíc?

A teď si představte, že vám vaše akcie vydělala majlant, půjčíte známému a on místo splácení pláchne za kopečky. Zjistíte, že v Česku vlastní dům. Znamená to pro vás něco?

Pokud byste se za dlužníkem sami pustili do ciziny, spěchejte aspoň místy pomalu. Víte, jaká je v Německu povolená rychlost v obci?

A kdybyste se za ním hnali až za oceán a zlomili si nohu, na kolik by vás orientačně vyšlo ošetření, když jste si v tom kvaltu nestačili vyřídit pojištění?

Pokud na nápravu zlomeniny nebudete mít, slepíte si ji vteřinovým lepidlem, odletíte domů, užijete si zánět, amputaci, komplikace, další komplikace a ještě jiné komplikace, je možné, že budete odkázání na pomoc někoho jiného. A zažádáte si o příspěvek na péči. Kolik může maximálně být?

Možná pak začnete honit bycha, dbát na své zdraví a pečovateli budete klást na srdce, aby vám v akci kupoval jen výrobky s označením Klasa. Kdo tohle označení výrobkům přiznává?

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+42
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Očima expertů: Do jakých akcií investovat právě teď?

2. 8. 2013 | Ondřej Tůma | 4 komentáře

Očima expertů: Do jakých akcií investovat právě teď?

Představují dnes akcie riziko, nebo se dají najít podniky, které stojí za hřích? Zeptali jsme se ekonomů Milana Vaníčka, Aleše Michla, Lukáše Kovandy a mnoha dalších odborníků.

Tři důvody, proč oslavit Den piva

2. 8. 2013 | Michal Kašpárek | 2 komentáře

Tři důvody, proč oslavit Den piva

Kafe nechejte hipstrům a čaje těhotným. Ve znalostní ekonomice nejsnáze uspějete lehce nachmelení.

Národní značka kvality Klasa: za hodně peněz málo muziky

1. 8. 2013 | Ondřej Tůma | 8 komentářů

Národní značka kvality Klasa: za hodně peněz málo muziky

Při procházce mezi regály supermarketu zjistíme, že takřka každá potravina je označena nějakým certifikátem kvality. Nejznámějším a nejpropagovanějším je „národní značka kvality“ Klasa,... celý článek

S čím vám pomůže dobré cestovní pojištění

31. 7. 2013 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

S čím vám pomůže dobré cestovní pojištění

Bez cestovního pojištění vyráží do ciziny málokdo. Na druhou stranu ale ne každý ví, co všechno jeho pojištění kryje, co nekryje a jak se v případě průšvihu chovat. Pohrajte si s naší... celý článek

Peníze, které usnadní život. Příspěvek na péči

31. 7. 2013 | Zuzana Ledesmová | 17 komentářů

Peníze, které usnadní život. Příspěvek na péči

V životě nás nepotkávají jen příjemné věci. Jednou z těch nejmíň příjemných je, když se člověk neobejde bez pomoci druhého. Takhle nesamostatnému člověku se těžko vydělávají peníze,... celý článek

Partners Financial Services