OZP přispěje na preventivní testování koronaviru

pk | rubrika: Aktuality | 13. 3. 2020 | 1 komentář

Oborová zdravotní pojišťovna ode dneška přispívá svým klientům na úhradu testů na přítomnost koronaviru v lékařem neindikovaných případech, kdy si test hradí pojištěnec jako samoplátce.

„Příspěvek se vztahuje na testy provedené laboratořemi, které k tomu schválí ministerstvo zdravotnictví,“ říká mluvčí Jiří Sochor. Pode něj je OZP první zdravotní pojišťovnou v Česku, která příspěvek zavedla.

„Zavedením příspěvku reagujeme na postoj ministerstva zdravotnictví, které umožnilo testování na přítomnost nemoci Covid-19 i lidem, kteří nemají žádné klinické potíže, tedy nemají horečku, dušnost či obdobné příznaky, a nejsou tak indikováni pro vyšetření od ošetřujícího lékaře nebo hygienika a test tedy podstupovat nemusejí, ale přesto o něj mají zájem,“ upřesňuje Radovan Kouřil, generální ředitel OZP.

„Příspěvek má buď pevně stanovenou výši 500 Kč, nebo je jeho výše proměnlivá na základě kreditů, které pojišťovna klientům připisuje zčásti automaticky a zčásti za jejich zdravé aktivity jako jsou pravidelné preventivní návštěvy u lékaře, darování krve nebo například lehké sportování v akci Každý krok pomáhá,“ dodává Sochor.

Podle opakovaných informací z médií mají v Česku bohužel problém nechat se otestovat i lidé, kteří přijeli z rizikových oblastí a mají příznaky nemoci Covid-19. Vláda navíc původně bránila tomu, aby se do testů zapojily i soukromé laboratoře.

OZP také přidává dezinfekční prostředky zakoupené výhradně v lékárně mezi produkty, na které přispívá v rámci svých dalších preventivních programů.


Čtěte také:

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Lepší bonusy od zdravotních pojišťoven? Na změnu zbývá pár dnů

20. 3. 2024 | Gabriel Pleska | 1 komentář

Lepší bonusy od zdravotních pojišťoven? Na změnu zbývá pár dnů

Do konce března můžete požádat o změnu zdravotní pojišťovny. Prošli jsme seznamy benefitů a bonusů. Podívejte se, na co zdravotní pojišťovny letos lákají klienty.

Skoro tři miliony lidí čeká výměna průkazu VZP

26. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ

Skoro tři miliony lidí čeká výměna průkazu VZP

Od dubna začne Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) velkou výměnu průkazů pojištěnce. Nový průkaz s platností na dalších deset let obdrží lidé, kterým v letošním roce vyprší platnost... celý článek

Pracovní dohody zase jinak. Ve hře jsou limity a rezervace

23. 2. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Pracovní dohody zase jinak. Ve hře jsou limity a rezervace

Od července mají platit nová pravidla u dohod o provedení práce. Počítají se zavedením dvou limitů, nad které se bude odvádět pojistné. Kvůli kritice z řad odborníků a zaměstnavatelů... celý článek

Pozor na změnu. OSVČ si musí zvýšit minimální zálohy už teď

24. 1. 2024 | Petr Kučera, Gabriel Pleska | 1 komentář

Pozor na změnu. OSVČ si musí zvýšit minimální zálohy už teď

Jaké jsou minimální zálohy na sociální a zdravotní pojištění živnostníků a dalších podnikatelů v roce 2024? Do kdy je potřeba zaplatit? Tady je přehled.

VZP má nové příspěvky z fondu prevence. Tady je přehled

22. 1. 2024 | redakce Peníze.CZ | 3 komentáře

VZP má nové příspěvky z fondu prevence. Tady je přehled

Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) pro rok 2024 navýšila částky vybraných příspěvků a do nabídky zařadila několik zcela nových příspěvků.