Business móda – na co nezapomenout při výběru pracovního outfitu?

PR článek | rubrika: FINEXPO | 19. 7. 2021
Ač se to možná nezdá, pracovní outfit o nás prozradí spoustu věcí. Mnohdy může napomoci k uzavření pracovního kontraktu či získání sympatií zákazníka pro naši firmu či firmu, pro kterou pracujeme.
Business móda – na co nezapomenout při výběru pracovního outfitu?

Zdroj: Shutterstock

Komerční spolupráce

Ne nadarmo se říká, že šaty dělají člověka. V práci to platí dvojnásob. Vhodně zvolený outfit vlastně napoví, že si své práce dostatečně vážíme a že ji nebereme na lehkou váhu. Jestli-že se v business odvětví příliš neorientujete, nezoufejte. Na následujících řádcích vám poradíme, co na sebe, abychom se na příští pracovní schůzce či konferenci blýskli.

Jaké oblečení zvolit do business outfitu?

Začneme oblečením. Alfa a omega business módy je pánský oblek či dámský kostýmek. Pánský oblek můžeme vybírat ve volném regular fit či úzkém slim fit střihu. Slim verze pánských obleků se doporučují zejména pro normální a atletický typ postavy. Pánové si jej oblíbili zejména z toho důvodu, že skvěle obepne a vyrýsuje mužskou postavu. Ženy mohou volit kalhotové kostýmky či kostýmky se sukní. Pro oficiální příležitosti unosíte i business šaty. Velké oblíbenosti se těší zejména typy s elegantním páskem. Šaty do pracovního prostředí kupujeme nejlépe pod kolena či těsně nad kolena. Krátké mini šaty a výstřihy tak raději vynechejte. Dalším důležitým elementem business outfitu je dámská či pánská košile a beljzr. Košile můžeme nosit, stejně jako oblek, v regular fit a slim fit střihu. Pro pracovní příležitosti volíme pouze košile s dlouhým rukávem. Na košili s krátkým rukávem tedy zapomeňte. Blejzr je méně formální než oblekové sako a můžeme jej nosit ke společenským kalhotám. V soukromí jej můžeme využít dokonce i k džínům. Zaměříme-li se na barvy, v business módě nemusíme ulpívat na černé a bílé klasice. Obchodní prostředí nám nabízí i další možnosti. Mezi nejoblíbenější barvu obchodníků se řadí zejména námořnická modrá. Můžeme ji vidět na oblecích, blejzrech, šatech i sukních. Business košile mohou mít také různé barvy. Letos pofrčí zejména ty pastelové. V business módě jsou povolené i drobné vzory. Košile s vzorem si pak ale žádá minimalistické sáčko v jednobarevném provedení.        

Jaká obuv bude vhodná na pracovní jednání či schůzku?

K business oblečení si dámy oblíbily zejména elegantní lodičky. Umíme-li chodit na podpatcích, blýskneme se v jehlových typech, které nám krásně prodlouží postavu. Jsme-li od přírody vysoké, můžeme sáhnout i po stylových espadrilkách na klínku. Pánové zase upřednostňují mokasíny, které se skvěle hodí k oblekům či k oblekovým kalhotám. Hledáte-li kvalitní dámské business boty k šatům a sukním, můžete do internetového vyhledávače zadat jehličkové lodičky na eobuv.cz. Potřebujete-li naopak koupit business obuv ke kalhotovému kostýmku, zadejte espadrilky na klínku na eobuv.cz. Zde si jistě vybere každá z vás. Na eobuv.cz mohou ostatně nakupovat business boty i pánové.   

Z jakých doplňků máme na výběr při sestavování business outfitu?     

Zaměříme-li se blíže na doplňky, můžeme vybírat z různých typů hodinek, manžetových knoflíčků i šperků. Neméně důležitý je také výběr kravaty k obleku. V business outfitu vítězí elegance nad extravagancí. Měli bychom vypadat zejména seriózně. Velmi pěkně působí, sladíme-li barevně doplňky s naší obuví. Nejlépe uděláme, když budeme volit doplňky v přírodních či módních pastelových a *decentních odstínech.    

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Kdy půjdete do důchodu? Ve hře jsou tři návrhy

25. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 4 komentáře

Kdy půjdete do důchodu? Ve hře jsou tři návrhy

Důchodový věk poroste. Otázkou je, jak přesně. K původnímu návrhu ministerstva práce a sociálních věcí teď přibyly další dva.

Práce v důchodu. Jaká jsou pravidla a na co si dát pozor

24. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Práce v důchodu. Jaká jsou pravidla a na co si dát pozor

Jak si zvýšit důchod, když při jeho čerpání pracujete? Jak funguje takzvaná práce na procenta? A jaká jsou omezení pro přivýdělek v předčasném důchodu? Tady je přehled.

Práce na dohodu. Jaká pravidla letos platí a proč je výhodná

22. 4. 2024 | Gabriel Pleska | 2 komentáře

Práce na dohodu. Jaká pravidla letos platí a proč je výhodná

Jaké podmínky platí pro dohodu o provedení práce (DPP) a dohodu o pracovní činnosti (DPČ)? Co se změnilo a co se brzy měnit bude? Tady je přehled.

Nové limity u pracovních dohod: Později a jinak, schválili poslanci

17. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Nové limity u pracovních dohod: Později a jinak, schválili poslanci

Dohodáři se zatím o své příjmy bát nemusí. Nová pravidla, která měla od července omezit řetězení dohod o provedení práce, budou platit až od příštího roku. A navíc jinak, než se předpokládalo.... celý článek

Převrat v zákoníku práce: Kratší výpovědi, delší zkušebka a dětská práce

17. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Převrat v zákoníku práce: Kratší výpovědi, delší zkušebka a dětská práce

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka představil návrh zásadních změn v zákoníku práce. Tady je jejich přehled.

Partners Financial Services