CO SI O TOM MYSLÍTE: Umí vaše firma motivovat dobře k práci?

Stravenky, příplatky či jazykové kurzy nabízí řada firem jako zvláštní odměnu pro své zaměstnance. Skutečně dobře motivuje své lidi jen pětina firem. Jak to dělá ta vaše? Napište své názory a přečtěte si zkušenosti ostatních čtenářů.

Česko by mělo být pro zaměstnance rájem na zemi. Odevšad je slyšet jak ubývá nezaměstnaných a firmám chybí desítky tisíc pracovníků. Zdálo by se, že zaměstnavatelé budou zaměstnancům nadbíhat a slibovat jim k platu modré z nebe. Jenže tak jednoduché to není.

Podle dlouhodobých výzkumů personálně poradenských společností mezi soukromými českými firmami motivuje své zaměstnance smysluplně jen pětina z nich. Ve státní správě je to ještě horší, protože motivační nástroje využívá podle informací ČTK zhruba jen procento organizací. Většina lidí tedy z nynějšího boomu nejspíš nic nemá. Sotva jsou totiž v pozici, kdy by si mohli diktovat, za jakých podmínek v práci zůstanou. Jsou totiž rádi, že vůbec nějakou mají.

Jak vás zaměstnavatel motivuje k práci a věrnosti k firmě? Je pro vás důležitější, že dostáváte k platu něco navíc, nebo že děláte zajímavou práci, která vás baví? Čím by váš zaměstnavatel mohl motivaci zaměstnanců zvýšit?

PODĚLTE SE O NÁZOR S OSTATNÍMI ČTENÁŘI

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 21 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

4. 10. 2007 17:13, kolemjdoucí

Jestli dostanete za účetnické práce za jednu firmu 2000, musíte jich k uživení za měsíc udělat tak 10 - 15, pokud nepočítám vstupní náklady, noťas a podobně. Jednu firmu musíte udělat za asi den, protože musíte mít jako OSVČ nějakou časovou rezervu na vyřizování, na shánění nových klientů za ty, co třeba odešli, na seznamování se změnami legislativy atd. Jestli se nepletu, u účetnictví je velice dobré, když se vyznáte v počítačových programech. Výrobců počítačových programů je totiž poměrně dost, když se vyznáte, můžete všechno dělat na svém počítači po večerech doma v jednom svém programu a potom to do těch různých programů jen exportovat. Trefil jsem to dobře?

+33
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

10. 1. 2008 11:28, Lucie Slezáková

Mám za sebou již několik zaměstnání a musím souhlasit s tím, že největší motivací k práci je dobrý stálý plat. Hodně špatného se dá vydržet, pokud za to výplata stojí. Jsme totiž bohužel v situaci, kdy si jako zaměstnanci nemůžeme příliš diktovat podmínky. Protože uchazečů o stejnou pozici jsou další sovky. Nezbývá než hledat a hledat, dokud nenajdeme zaměstnání, které má alespoň snesitelné nároky na zaměstnance a plat, ze kterého se nemusí živořit. Benefity jsou spíše odměnou za kvalitní výkony, které si spousta zaměstnanců zaslouží.

-13
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (21 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Kdy je možné dostat padáka

4. 10. 2007 | Táňa Chadrabová | 3 komentáře

Kdy je možné dostat padáka

Někteří zaměstnavatelé si zákoník práce občas vykládají po svém a zaměstnance, kterého se chtějí zbavit, zaženou do kouta. Ten místo výpovědi ze strany zaměstnavatele, která by byla... celý článek

Vyzkoušejte si, kdy je výpověď platná

4. 10. 2007 | Táňa Chadrabová

Vyzkoušejte si, kdy je výpověď platná

Zaměstnavatel nemůže vyhodit zaměstnance z práce z jakéhokoli důvodu. Jeho práva stanovuje podrobně zákoník práce. V tomto testu si můžete vyzkoušet, jestli jste dostali platnou výpověď,... celý článek

Jak získat zadarmo pověst odborníka

2. 10. 2007 | Lucie Tóthová

Jak získat zadarmo pověst odborníka

Inzeráty s nabídkami práce lze sledovat na mnoha internetových serverech. Existují však i takové, na kterých si můžete vybudovat pověst odborníka a aktivně tak ovlivnit své šance na... celý článek

Odmítat rekvalifikace se nevyplácí

1. 10. 2007 | Táňa Chadrabová | 1 komentář

Odmítat rekvalifikace se nevyplácí

Pro ty, kdo přišli o práci a nemohou najít jiné zaměstnání, jsou určeny rekvalifikační kurzy. V poslední době se firmy přetahují třeba o účetní či fakturantky. Kurzů pro zájemce o tuto... celý článek

Partners Financial Services