Raiffeisen stavební spořitelna: změny v úvěrové nabídce

Datum: 8. 7. 2011
Od 1. července 2011 platí u Raiffeisen stavební spořitelny nově upravené podmínky pro poskytování překlenovacích úvěrů pro fyzické osoby:

Novinky v podmínkách Raiffeisen stavební spořitelny, platné od 1. července

Sjednocení podmínek poskytování překlenovacího úvěru Spektrum

Od 1. července 2011 bude tento typ překlenovacího úvěru možné poskytovat pouze v jedné variantě s akontací od 10 % celkové částky (včetně) s úrokovou sazbou 6,2 % p. a. Dále dochází u tohoto typu překlenovacího úvěru k posunu pásem hraničních hodnot pro přiřazení odpovídajícího druhu zajištění:

  • Bez zajištění: do 200 tisíc Kč
  • 1 ručitel: od 200 tisíc do 300 tisíc Kč
  • Zástava nemovitosti: nad 300 tisíc Kč

Nová pravidla pro poskytování překlenovacího úvěru Spektrum platí pro žádosti o úvěr s datem předání přes CIBIS-Sale od 1. července 2011 (včetně).

Změna podmínek poskytování překlenovacího úvěru Bez čekání

Od 1. července 2011 je tento typ překlenovacího úvěru možné poskytovat ve dvou variantách:

  • při stáří smlouvy minimálně 24 měsíců a současně akontaci od 20 % celkové částky (včetně) s úrokovou sazbou 4,8 % p. a.; v podmínkách hodnocení bonity je v této variantě uplatňován požadavek na dokladování příjmů
  • při stáří smlouvy minimálně 36 měsíců a současně akontaci od 30 % celkové čáskty (včetně) s úrokovou sazbou 4,5 % p. a.; dokládání příjmů není požadováno.

Podmínky pro přechodné období:

Žádosti o úvěr předané v období 1. 7. 2011–31. 7. 2011 a doručené do sídla Raiffesen stavební spořitelny  v Praze 3 nejpozději 12. 8. 2011 (včetně) bude možné posoudit ještě dle podmínek platných do 30. 6. 2011, pokud to bude pro klienta výhodnější. Nová pravidla pro poskytování překlenovacího úvěru Bez čekání budou bez výjimky platit pro žádosti o úvěr s datem předání přes CIBIS-Sale od 1. 8. 2011 (včetně).

Prodloužení nabídky výhodné úrokové sazby u úvěru ze stavebního spoření ve výši 4,9 %

Prodloužení nabídky výhodné úrokové sazby u úvěru ze stavebního spoření ve výši 4,9 % p. a. pro všechny smlouvy o stavebním spoření, u kterých jsou splněny podmínky pro přidělení cílové částky a ve kterých je s klientem sjednán tarif, jemuž odpovídá úročení ve fázi úvěru ze stavebního spoření vyšší než 4,9 % p. a., a to za podmínek, které jsou podrobně upraveny v Externím sdělení č. 18.

Změna v prokazování účelovosti úvěru – „Vypořádání budoucího dědictví“

V současné době je dle platné metodiky v případě účelu „úhrada závazků – vypořádání dědictví“ možné pro prokázání účelovosti úvěru předložit podklady pro tzv. „budoucí dědictví“.

S ohledem na nejnovější právní výklad (dědictví lze vypořádat až po smrti zůstavitele a současná právní úprava nezná dohodu o řešení budoucího vypořádání dědictví) již nebude (a to s okamžitou platností) možné poskytnout úvěr na účel „úhrada závazků – vypořádání budoucího dědictví“, tj. na základě předložení darovací smlouvy a dohody o řešení budoucího vypořádání dědictví.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Partners Financial Services