Kapesné od ČSOB. K dětskému účtu nabízí hru o peníze

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 31. 5. 2023
Kapesné od ČSOB. K dětskému účtu nabízí hru o peníze

Zdroj: Shutterstock

Až 600 korun nabízí mládeži od osmi do osmnácti let ČSOB. Akce je zaměřená na sběr nových zákazníků, peníze tedy můžou získat jen ty děti, které si mezi 1. červnem a 30. zářím založí (bude jim založen) u banky nový účet, konkrétně ČSOB Plus Konto nebo Poštovní účet, a splní několik úkolů.

Při plnění úkolů se děti mají naučit něco ze základů odpovědné práce s penězi a fungování bankovního účtu.

Prvních 200 korun dá banka novým klientům, kteří se do 30 dnů od založení účtu přihlásí se aspoň jednou do aplikace mobilního bankovnictví ČSOB Smart.

Získání dalších 200 korun je podmíněno platbou pomocí karty Mastercard, i ta musí být zaúčtovaná do 30 dní od založení konta. A posledních 200 korun ČSOB dětem na účet připíše, když mu rodiče do 30 dnů na konto pošlou alespoň stovku.

Akce se pravidelně opakuje už několik let.

„Myšlenkou kampaně je, co se v mládí děti naučí o penězích, využijí už napořád. Proto pokračujeme již pátým rokem v kampani, která propojuje rodiče a děti se světem peněz a přispívá tak i ke zlepšování finanční gramotnosti,“ říká Martin Procházka, ředitel pro oblast každodenního bankovnictví ve skupině ČSOB.

Pro výchovu k finanční gramotnosti a zásadám bezpečného života na internetu vyvinula banka i mobilní aplikaci Filip. „Nově jsme ve spolupráci s Policií České republiky do aplikace připravili aktuální návodná videa, jak nenaletět podvodníkům v online prostředí,“ říká Jitka Hajičová, která vede projekt Finančního a digitálního vzdělávání ČSOB na školách.

Kromě odměny pro každého banka letos připravila losování o výlet do Legolandu nebo o svého plyšového maskota, „ikonického chameleona“.

Ikonický chameleon na známce

Víte, že „ikonický chameleon“ se dočkal i svých známek? Na rozdíl od známek s prezidenty nejsou v emisním plánu České pošty, banka si je objednala pro svou potřebu – jako odměnu pro nové klienty. A my tu máme všechny! Běžní chameleoni mají lepkavý jazyk, tihle jsou lepkaví zezadu. 

redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+11
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně černou, puntíkatou, s vlnkami, s barvami oblíbeného sportovního klubu nebo tu z ryzího zlata?... celý článek

Nová Partners Banka startuje. Má rodinný účet i atraktivní spoření

6. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 4 komentáře

Nová Partners Banka startuje. Má rodinný účet i atraktivní spoření

Zájemci mají na výběr ze tří balíčků. Účet si lze založit zatím jen přes poradce, od dubna také online přes aplikaci. Ve druhé polovině roku chce banka nabídnout i spotřebitelské úvěry... celý článek

Banky lákají školáky na bonusy. Která dá k novému účtu nejvíc?

5. 9. 2023 | Kateřina Hovorková

Banky lákají školáky na bonusy. Která dá k novému účtu nejvíc?

Některé banky připravily k začátku školnímu roku akce, které mají přilákat dětské klienty. Na nově založené účty jim připíšou i několik set korun. Nabízejí i zajímavé úročení vkladů,... celý článek

Odměna 3000 Kč jen za zkoušku, láká banka. Podmínku splníte snadno

28. 8. 2023 | Petr Kučera | 7 komentářů

Odměna 3000 Kč jen za zkoušku, láká banka. Podmínku splníte snadno

Peníze zdarma – jenom za trochu vašeho času. Ale kromě toho třeba poznáte, že jiná banka má lepší účet než ta vaše. Koneckonců víc účtů v různých bankách se může hodit vždycky.

Spořitelna přichází se spořicím účtem pro děti. Bonus získáte snadno

29. 5. 2023 | Kateřina Hovorková

Spořitelna přichází se spořicím účtem pro děti. Bonus získáte snadno

Spořicí účet pro děti zatím v nabídce České spořitelny, největší banky podle počtu klientů, chyběl. Co teď nabízí a jak vychází v porovnání s konkurencí?

Partners Financial Services