K dětskému účtu dáme 600 Kč kapesné, láká banka

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 26. 7. 2021 | 1 komentář
K dětskému účtu dáme 600 Kč kapesné, láká banka

Zdroj: ČSOB

ČSOB spustila akci na podporu svého dětského účtu. Podobně jako v předchozích letech nabízí „kapesné“ v celkové výši až 600 korun. Tentokrát ne jako stovku měsíčně po dobu půl roku, ale jako třikrát 200 korun při postupném splnění podmínek. Shodnou kampaň má ČSOB i pro značku Poštovní spořitelna.

Akce se týká nových účtů založených od začátku července do konce října. Musí jít o děti od osmi do dovršení 18 let, které v posledních dvanácti měsících neměly v ČSOB nebo Poštovní spořitelně žádný platební účet.

Základní podmínkou pro získání odměny je založení běžného účtu Plus konto (nebo Poštovní konto) s platební kartou. Nezletilému ho může sjednat rodič nebo jiný zákonný zástupce, a to buď osobně na pobočce (včetně České pošty), nebo přes své internetové bankovnictví.

Pro získání první části odměny ve výši 200 Kč si stačí do konce října založit nový účet. Pro druhou část – dalších 200 Kč – je potřeba aspoň jednou zaplatit kartou, a to libovolnou částku v kamenném obchodě nebo na internetu (do 30 dnů od otevření účtu). Třetí část – zbývajících 200 Kč – pak získá ten, kdo se přihlásí do mobilní aplikace (do 30 dnů od otevření účtu).

Tipy pro lovce odměn

Zdroj: Shutterstock

Přinášíme vám denně aktualizovaný přehled slev, bonusů a časově omezených akčních nabídek u běžných a spořicích účtů, zajištění na stáří, kreditních karet, překlenovacích úvěrů, stavebního spoření, hypoték a úvěrů. Stačí si vybrat. 

Akce, slevy, bonusy!

Dítě může platit kartou od osmi let věku. Základní limity jsou 500 Kč týdně do 15 let a 2000 Kč týdně do 18 let, rodič je může změnit. Od patnácti let může dítě zadávat i platební příkazy, platit mobilem nebo hodinkami.

Účet nazvaný Plus konto je pro děti bez poplatků za vedení a základní služby. Z podmínek nevyplývá, že rodič také musí mít běžný účet v ČSOB. Dodejme, že i pro dospělé je Plus konto od letošního dubna automaticky bez poplatku za vedení – banka zrušila dosavadní podmínku, že na účet muselo přijít aspoň 10 tisíc měsíčně. 

Dětské účty nabízejí i konkurenční banky. Na přímý bonus formou „kapesného“ momentálně žádná další neláká, například Creditas ale stále připisuje nadprůměrný úrok 1,5 % pro vklady do 50 tisíc. Podrobnější informace a porovnání dětských účtů jsme přinesli v loňském přehledu, jeho aktualizaci chystáme na začátku školního roku.

Zdroj: Shutterstock

Ať vám nic neuteče 

Přidejte si Peníze.cz na Facebook nebo Twitter a neuniknou vám další důležité aktuality a praktické rady! 

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+22
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně černou, puntíkatou, s vlnkami, s barvami oblíbeného sportovního klubu nebo tu z ryzího zlata?... celý článek

Nová Partners Banka startuje. Má rodinný účet i atraktivní spoření

6. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 4 komentáře

Nová Partners Banka startuje. Má rodinný účet i atraktivní spoření

Zájemci mají na výběr ze tří balíčků. Účet si lze založit zatím jen přes poradce, od dubna také online přes aplikaci. Ve druhé polovině roku chce banka nabídnout i spotřebitelské úvěry... celý článek

Banky lákají školáky na bonusy. Která dá k novému účtu nejvíc?

5. 9. 2023 | Kateřina Hovorková

Banky lákají školáky na bonusy. Která dá k novému účtu nejvíc?

Některé banky připravily k začátku školnímu roku akce, které mají přilákat dětské klienty. Na nově založené účty jim připíšou i několik set korun. Nabízejí i zajímavé úročení vkladů,... celý článek

Odměna 3000 Kč jen za zkoušku, láká banka. Podmínku splníte snadno

28. 8. 2023 | Petr Kučera | 7 komentářů

Odměna 3000 Kč jen za zkoušku, láká banka. Podmínku splníte snadno

Peníze zdarma – jenom za trochu vašeho času. Ale kromě toho třeba poznáte, že jiná banka má lepší účet než ta vaše. Koneckonců víc účtů v různých bankách se může hodit vždycky.

Kapesné od ČSOB. K dětskému účtu nabízí hru o peníze

31. 5. 2023 | redakce Peníze.CZ

Kapesné od ČSOB. K dětskému účtu nabízí hru o peníze

Až 600 korun nabízí mládeži od osmi do osmnácti let ČSOB. Akce je zaměřená na sběr nových zákazníků, peníze tedy můžou získat jen ty děti, které si mezi 1. červnem a 30. zářím založí... celý článek

Partners Financial Services