K dětskému účtu dáme stovku kapesné, láká banka

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 18. 6. 2020
K dětskému účtu dáme stovku kapesné, láká banka

Zdroj: Shutterstock

ČSOB (včetně značky Poštovní spořitelna) obnovila akci na podporu svého dětského účtu. Podobně jako loni nabízí „kapesné“ ve výši 100 korun po dobu půl roku.

Akce se týká nových účtů založených od začátku června do konce září. Musí jít o děti od osmi do dovršení 18 let, které v posledních dvanácti měsících neměly v ČSOB žádný platební účet. Podmínkou pro získání odměny je založení běžného účtu Plus konto s platební kartou.

„Školáků a studentů s účtem a platební kartou v ČSOB neustále přibývá. V březnu měla banka 19 tisíc držitelů karet ve věku 8 až 15 let a dalších 42 tisíc od 15 do 18 let,“ říká Jan Sadil, člen představenstva ČSOB zodpovědný za retail.

Banka v průzkumu mezi svými klienty zjistila, že polovina rodičů vyplácí pravidelné kapesné vždy na ruku. Výhradně bankovní účet s platební kartou pro zasílání kapesného využívá devět procent maminek a tatínků. Dalších 13 procent rodičů hotovost se zasíláním na účet kombinuje. A zhruba čtvrtina rodičů sice dává dětem peníze na útratu v hotovosti, ale uvažuje o tom, že k využívání účtu přejde.

Tipy pro lovce odměn

Zdroj: Shutterstock

Přinášíme vám denně aktualizovaný přehled slev, bonusů a časově omezených akčních nabídek u běžných a spořicích účtů, zajištění na stáří, kreditních karet, překlenovacích úvěrů, stavebního spoření, hypoték a úvěrů. Stačí si vybrat. 

Akce, slevy, bonusy!

Průzkum také ukázal, že podle 46 procent rodičů z řad klientů ČSOB je ideálním začátkem vyplácení kapesného první stupeň základní školy. Pro asi třetinu rodičů je vhodným obdobím druhý stupeň. Osm procent rodičů dětem dává peníze už od mateřské školy, na druhou stranu sedm procent čeká až na školu střední. Čtyři procenta školáků se kapesného vůbec nedočkají.

Účet nazvaný Plus konto je pro děti bez poplatků za vedení a základní služby. Z podmínek nevyplývá, že rodič také musí mít běžný účet v ČSOB. Dodejme, že pro dospělé (od 26 do 58 let) je Plus konto bez poplatku za vedení jen tehdy, když na něj měsíčně přijde aspoň 10 tisíc korun – jinak se platí paušál 69 korun. Při příjmu na účet aspoň 50 tisíc měsíčně lze využít variantu účtu Premium.

Dětské účty nabízejí i konkurenční banky. Na přímý bonus formou „kapesného“ momentálně žádná další neláká, například Creditas ale připisuje nadprůměrný úrok 1,5 % pro vklady do 50 tisíc. Podrobnější informace a porovnání dětských účtů jsme přinesli v loňském přehledu, jeho aktualizaci chystáme před začátkem školního roku.

Zdroj: Shutterstock

Ať vám nic neuteče 

Přidejte si Peníze.cz na Facebook nebo Twitter a neuniknou vám další důležité aktuality a praktické rady! 

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+10
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Česká spořitelna přestala nabízet vkladní knížky. Založí je poslední banka

7. 4. 2024 | Petr Kučera

Česká spořitelna přestala nabízet vkladní knížky. Založí je poslední banka

Česká spořitelna definitivně přestala zakládat vkladní knížky pro nové zájemce. Dříve založené knížky neruší. Poslední bankou, která novou vkladní knížku založí, zůstává ČSOB.

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně černou, puntíkatou, s vlnkami, s barvami oblíbeného sportovního klubu nebo tu z ryzího zlata?... celý článek

Nová Partners Banka startuje. Má rodinný účet i atraktivní spoření

6. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 4 komentáře

Nová Partners Banka startuje. Má rodinný účet i atraktivní spoření

Zájemci mají na výběr ze tří balíčků. Účet si lze založit zatím jen přes poradce, od dubna také online přes aplikaci. Ve druhé polovině roku chce banka nabídnout i spotřebitelské úvěry... celý článek

Banky lákají školáky na bonusy. Která dá k novému účtu nejvíc?

5. 9. 2023 | Kateřina Hovorková

Banky lákají školáky na bonusy. Která dá k novému účtu nejvíc?

Některé banky připravily k začátku školnímu roku akce, které mají přilákat dětské klienty. Na nově založené účty jim připíšou i několik set korun. Nabízejí i zajímavé úročení vkladů,... celý článek

Odměna 3000 Kč jen za zkoušku, láká banka. Podmínku splníte snadno

28. 8. 2023 | Petr Kučera | 7 komentářů

Odměna 3000 Kč jen za zkoušku, láká banka. Podmínku splníte snadno

Peníze zdarma – jenom za trochu vašeho času. Ale kromě toho třeba poznáte, že jiná banka má lepší účet než ta vaše. Koneckonců víc účtů v různých bankách se může hodit vždycky.

Partners Financial Services