Bankou roku se stala Raiffeisenbank

redakce Peníze.CZ | rubrika: Co se děje | 27. 11. 2008
Bankou roku se stala Raiffeisenbank
Cenu Banka roku dostala letos Raiffeisenbank. Mezi banky, kterým lidé nejvíce důvěřují se však nedostala. Podle průzkumu agentury STEM/MARK Češi nejvíce věří velké trojce, České spořitelně, Komerční bance a ČSOB.

Pryč jsou časy, kdy si ceny v soutěži o nejlepší banku rozdělovali jen tradiční giganti. Po České spořitelně, která vyhrála cenu MasterCard Banka roku v roce 2006, a loňském vítězi, Komerční bance, se vlády ujala Raiffeisenbank. Navíc se tak stalo v době, kdy oslavila patnáct let existence na českém bankovním trhu. Vítězství ještě podtrhla první cenou za účetroku, kterým se stalo eKonto. „eKonto za poslední rok ocenilo více než 80 tisíc uživatelů tohoto účtu, v posledních týdnech přitom otevíráme dvakrát více nových účtů než v minulosti,“ komentoval výsledky generální ředitel banky Lubor Žalman.

Na druhém a třetím místě se umístily tradiční ocenění, Česká spořitelna a Komerční banka. Tedy banky, kterým prý Češi nejvíce důvěřují. Ukázal to výzkum agentury STEM/MARK. Za nejdůvěryhodnější banku označilo 41,1 procenta dotázaných právě Českou spořitelnu. Pětina Čechů věří nejvíce Komerční bance. Desetina si vybrala ČSOB. Průzkum rovněž ukázal, že Češi jsou ke svým bankám loajální. Jen desetina klientů je ochotna se poohlížet po jiné nabídce konkurenčního ústavu.

Soukromí podnikatelé a živnostníci nejvíce věří Komerční bance. Pro ni se v průzkumu vyslovilo 27,9 procenta dotázaných. Čtvrtina podnikatelů věří nejvíce České spořitelně. Malé banky ostrouhaly.

Přitom v anketě Banka roku si menší peněžní ústavy vedly dobře. Nejdynamičtější bankou porota zvolila mBank. Na druhém místě skončila Raiffeisenbank. Obě banky si pořadí vyměnily v kategorii účet roku.

Česká spořitelna si odnesla dvě ceny. Kromě nejdůvěryhodnější banky, porota ocenila cenou Úvěr roku její chytrou kreditní kartu. Poslední bankovní cenu si odnesla Komerční banky za flexibilní hypotéku v kategorii Hypotékaroku.

Které bance byste dali cenu Banka roku vy? Podělte se o názor.

 

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

banka roku, banky, ocenění

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Raiffeisenbank: Chceme finanční produkt krásný jako iPhone

18. 11. 2008 | Věra Tůmová, Jan Stuchlík | 13 komentářů

Raiffeisenbank: Chceme finanční produkt krásný jako iPhone

Česká Raiffeisenbank se po fúzi s eBankou odpíchla a vykazuje letos 43procentní zisk. Mimo jiné prý za to vděčí klientům, kteří ji inspirují k novým produktům jako je eKonto. Ideální... celý článek

mBank: Supermarket podílových fondů oddaluje krize

12. 11. 2008 | Věra Tůmová, Jan Stuchlík | 18 komentářů

mBank: Supermarket podílových fondů oddaluje krize

V době finanční krize nízkonákladová mBank otevírá jeden účet za druhým a vkladů má sedmkrát více než úvěrů. Paradoxně těží z krize a plánuje novinky jako supermarket podílových fondů... celý článek

České banky chrání před krizí jejich konzervativnost

10. 11. 2008 | Věra Tůmová

České banky chrání před krizí jejich konzervativnost

Vysoký objem vkladů, opatrnost bankéřů a minimum rizikových investic drží banky v Česku ve výborné kondici. Daří se jim skvěle navzdory situaci v zahraničí. Za tři čtvrtletí vytvořily... celý článek

Finanční krize táhne evropské banky do červených čísel

10. 11. 2008 | Petr Čermák

Finanční krize táhne evropské banky do červených čísel

Velkým evropským bankám ve třetím čtvrtletí výrazně klesl zisk. Příčinou jsou odpisy nekvalitních cenných papírů. Do budoucna se očekává zlepšení, nicméně lepším výsledkům bude nejspíš... celý článek

Partners Financial Services