Lidé z Equa obsadili některé klíčové pozice v Raiffeisenbank

Olga Skalková | rubrika: Aktuality | 18. 3. 2022 | 8 komentářů
Lidé z Equa obsadili některé klíčové pozice v Raiffeisenbank

Zdroj: Equa bank

Ondřej Hák, který byl v Equa bank ředitelem retailového bankovnictví, má od letoška v Raiffeisenbank funkci Head of Retail Loans, což je pozice označovaná jako B1, která je v řídící struktuře společnosti hned pod představenstvem.

Hák působil v Equa bank téměř jedenáct let, tedy prakticky od jejího vzniku, a je považovaný za odborníka na hypotéky a na další úvěrové produkty. Sloučení obou bank ho vlastně přivádí zpět k bývalému zaměstnavateli – v Raiffce totiž pracoval pět let před příchodem do Equa bank, tehdy v odboru spojeném s hypotékami. Ještě předtím působil v eBance, kterou Raiffeisenbank převzala.

Na pozici B1 v Raiffeisenbank nově působí také Štefan Balgavý, a to ve funkci Head of Trading. V Equa bank dříve působil jako Head of Treasury. Před více než osmiletou prací v Equa působil přes dvanáct let na podobné pozici v Citibank Europe.

Z Equa bank ke konci února odešla její dřívější mluvčí Kateřina Petko, která podle informací webu Peníze.cz míří do pojišťovny BNP Paribas Cardif a na LinkedInu píše o nově budovaném týmu.

Podle mluvčí Raiffeisenbank Petry Kopecké přešlo k 1. lednu do Raiffeisenbank asi 550 ze zhruba 650 zaměstnanců Equa bank. Podrobnosti o dalších vedoucích pozicích zatím neuvedla, protože zatím nemá souhlas příslušných manažerů.

Vzpomínáte?

Zdroj: Zuno

Vydejte se s námi do nedávné historie. Zavzpomínáme hlavně na banky, které tu byly – a už nejsou.

Banky, které zmizely. Kvíz pro pamětníky

Důvodem může být to, že jejich pozice ve sloučené bance ještě není jasná, můžou chtít časem skončit, nebo prostě tyto informace nechtějí zveřejňovat. Ne všichni zaměstnanci přebírané banky logicky dostanou dlouhodobější příležitost pokračovat na dosavadní nebo jiné přijatelné pozici. Případné zdvojení pozic není efektivní a zpravidla to bývá jen řešení pro přechodné období.

K fúzi obou společností došlo formálně k 1. lednu 2022. Společnost Equa bank při ní zanikla, veškeré její jmění přešlo na společnost Raiffeisenbank – včetně všech práv a povinností ze smluv uzavřených s klienty.

Klienti poznají přechod Equa bank pod Raiffeisenbank naplno až v září nebo říjnu, zatím se pro ně – kromě sloučení limitu pro pojištění vkladů – v praxi nic zásadního nezměnilo.

„Máme za sebou máme právní fúzi k 1. lednu. Provozní a systémovou fúzi máme teprve před sebou. Ta proběhne ve třetím čtvrtletí tohoto roku,“ potvrdil nedávno v rozhovoru pro E15 Igor Vida, šéf Raiffeisenbank.

Binokulár. Zlobil. Zdroj: Shutterstock.com
Zdroj: Shutterstock

Už nás sledujete? 

Přidejte si Peníze.cz na Facebook nebo Twitter a dozvíte se včas další aktuality a praktické rady! Už jsme i na Instagramu.

Olga Skalková

Autor článku Olga Skalková

O bankách a finančních institucích píše od 90. let. Byla součástí ekonomického týmu Hospodářských novin, psala i na weby iHNed.cz a Aktuálně.cz. Teď píše externě pro Peníze.cz. Ráda tráví čas s rodinou a přáteli, chodí do... Další články autora.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+9
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 8 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

19. 3. 2022 22:05, Karel

@qwertz, uznávám Váš agrument z anglické citace. Stále si ale myslím, že odchod tak malé banky ze státu, kde stát ovládá největší banky na trhu, nebude mít na ruské občany žádný efekt. Naopak Raiffka své zisky může posílat k sobě do Rakouska a tím z ruské ekonomiky ty peníze odčerpávat. Úplně stejně se některým internetovým kafralům nelíbí, že si vlastníci bank v ČR odčerpávají zisk k sobě do zahraničí.

Zobrazit celé vlákno

+3
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (8 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

28. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

Česká spořitelna opět změní způsob úročení svého spořicího účtu. Komplikované podmínky, které zavedla teprve před pár měsíci, od června výrazně zjednoduší.

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně černou, puntíkatou, s vlnkami, s barvami oblíbeného sportovního klubu nebo tu z ryzího zlata?... celý článek

ČSOB změní ceník a chystá nové odměny za věrnost

25. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

ČSOB změní ceník a chystá nové odměny za věrnost

Připlatí si hlavně lidé, kteří zadávají příkazy na pobočkách nebo trvají na papírových výpisech. Zdražení se ale může dotknout i těch, kdo účet ovládají elektronicky.

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

22. 3. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

Česká spořitelna, Komerční banka a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například... celý článek

Max banka zavře jedinou pobočku, nahradí ji Creditas

21. 3. 2024 | Petr Kučera

Max banka zavře jedinou pobočku, nahradí ji Creditas

Max banka od dubna zavře svou jedinou pobočku. Nachází se v pražské ulici Na strži u stanice metra Pankrác vedle sídla této banky.