Mobilní bankovnictví začíná nahrazovat bankovní pobočky. Jaké jsou jeho přínosy?

PR článek | rubrika: FINEXPO | 6. 7. 2020 | 4 komentáře
V posledních měsících roste zájem o bezkontaktní platby a mobilní bankovnictví, které ve většině případů nahrazuje návštěvu bankovní pobočky. Víte, co vše zvládnete vyřídit přes mobilní bankovnictví?
Mobilní bankovnictví začíná nahrazovat bankovní pobočky. Jaké jsou jeho přínosy?

Zdroj: Shutterstock

Komerční spolupráce

Roste podíl klientů, kteří běžný účet spravují přes mobilní bankovnictví

Současná koronavirová krize zvýšila zájem o využívání bezkontaktních plateb a mobilního bankovnictví. Skutečnost potvrzují statistiky jednotlivých bank. Běžný účet u Air Bank prostřednictvím mobilní aplikace My Air ovládá přes 60 % klientů. Oproti roku 2018 se počet uživatelů zvýšil o 38 %.

Mobilní bankovnictví George od České spořitelny využívá přibližně 800 tisíc klientů, kteří se do svého účtu v průměru přihlásí 25krát za měsíc. Nárůst využívání mobilních bankovních služeb zaznamenává také Moneta Money Bank. Přes její aplikaci Smart Banka je realizováno 96 % platebních převodů.

Uživatelé na mobilním bankovnictví oceňují především přehlednou kontrolu svých financí a snadné zadávání plateb. K dalším nejvíce využívaným funkcím patří zvyšování limitů pro platby či zobrazení PIN kódu k platební kartě.

Mobilní bankovnictví nahrazuje kamenné pobočky

Mobilní bankovnictví ale není pouze o správě bankovního účtu a provádění transakcí. Banky nabídku vzdálených služeb neustále rozšiřují a inovují. Díky tomu mobilní bankovnictví ve velké míře nahrazuje služby na kamenných pobočkách.

Přes aplikaci si totiž lze na pár kliknutí sjednat cestovní pojištění či založit si nový spořicí účet bez osobní návštěvy pobočky. A právě tato funkcionalita je v době zvýšených hygienických opatření na místě.

A jaké jsou aktuální úrokové míry pro rok 2020 na spořicích účtech? Air Bank nabízí měsíční úročení vkladů ve výši 0,8 %. Equa bank poskytuje zhodnocení financí sazbou 1 % a u Sberbank klienti získají úrok na spořicím účtu 1,2 %. Prozatím nejvyšší zhodnocení poskytuje Komerční banka s úrokem 2,35 %.

Aplikace umožňuje žádat o úvěr i hypotéku

Další často využívanou funkcionalitou při správě účtu přes mobilní aplikace je sjednání kontokorentu a spotřebitelské půjčky. Některé banky nabízí také možnost podání žádosti o hypotéku. Tento způsob sjednání úvěru představuje velmi rychlý zdroj dodatečných financí, navíc s kontokorentem lze mít rezervní finance vždy po ruce.

Přitom nejvýhodnější půjčka nemusí být drahá. Například u Air Bank získá klient při včasném splácení bonusový úrok od 3,9 %. Podobně je na tom Minutová půjčka od Equa bank, kterou lze získat od 3,8 %.

Zájem o bezkontaktní platby neustále roste

Vedle zájmu o mobilní bankovnictví se neustále zvyšuje podíl bezkontaktních plateb. Bezhotovostní platby prostřednictvím platební karty využívá přibližně 40 % zákazníků. S tím také stoupá zájem o zařízení podporující mobilní platby Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay a další platební služby.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 4 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Předčasný výběr z termínovaného vkladu. Kolik si nechá banka?

16. 4. 2024 | Petr Kučera

Předčasný výběr z termínovaného vkladu. Kolik si nechá banka?

Zavázali jste se, že na peníze po určitou dobu nesáhnete. Jenže je nečekaně potřebujete dřív. Aspoň část. Jde to? A jakou sankci vám banka naúčtuje? Podmínky v jednotlivých bankách... celý článek

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

UniCredit rozšiřuje Bank ID. Prokážete se i firmám

10. 4. 2024 | Petr Kučera

UniCredit rozšiřuje Bank ID. Prokážete se i firmám

Klienti UniCredit Bank mohou nově využívat bankovní identitu také pro online ověření vůči soukromým společnostem – například pojišťovnám, telefonním operátorům a dalším.

Nová Partners Banka má po prvním měsíci 22 tisíc klientů

8. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Nová Partners Banka má po prvním měsíci 22 tisíc klientů

Partners Banka získala za první měsíc ostrého provozu přes 22 tisíc klientů. Uložili si u ní více než 4,1 miliardy korun.

Partners Financial Services