Nová jednička žebříčku osobních účtů na Finparádě: mKonto od mBank

Zdeněk Bubák, Valerie Koubová | rubrika: FINEXPO | 11. 3. 2019
Finanční server Finparáda.cz aktualizoval žebříček běžných účtů. Ten má novou jedničku, a to mKonto od mBank. Na druhou příčku klesla Equa bank. V TOP5 ještě najdeme Air Bank, Banku CREDITAS a Monetu.
Nová jednička žebříčku osobních účtů na Finparádě: mKonto od mBank

Komerční spolupráce

Finparáda.cz průběžně aktualizuje žebříčky finančních produktů, které sestavují odborníci podle předem stanovených kritérií. Kromě žebříčku osobních bankovních účtů zde najdete i žebříček spořicích účtů, půjček, hypoték, životního pojištění a podílových fondů.

U žebříčku osobních bankovních účtů jsou hlavním kritériem náklady na využívání účtu modelovým klientem, komplexnost nabídky, úroveň přímého bankovnictví, dostupnost produktu daná počtem poboček a možností jeho zřízení on-line, a nakonec i kvalita popisu produktu a srozumitelnost ceníku na internetu. Do aktuálního žebříčku se tak promítly změny, které banky provedly od začátku roku 2019 do druhé poloviny února.

Průběžný celoroční obsah každého žebříčku předurčuje výsledky soutěže Finanční produkt roku, který Finparáda.cz vyhlašuje každý rok v lednu.

Nový žebříček osobních bankovních účtů

Pořadí

Banka

Produkt

1.

mBank

mKonto

2.

Equa bank

Běžný účet

3.

Air Bank

Malý tarif

4.

Banka CREDITAS

Richee účet

5.

MONETA Money Bank

Tom účet

6.

Hello bank!

Hello účet

7.

Fio banka

Fio osobní účet

8.

Poštovní spořitelna

Poštovní účet

9.

ČSOB

Plus Konto

10.

Raiffeisenbank

eKonto SMART

Zdroj: Finparáda.cz, data z února 2018

Nová jednička v žebříčku Finparády.cz: mKonto od mBank

První místo v žebříčku osobních bankovních účtů na Finparádě.cz nově získalo mKonto od mBank. Tato banka překvapila na začátku roku 2019 řadou inovací a kroků, které zjednodušují a zlevňují používání jejího běžného účtu. Debetní platební karta je od ledna zdarma i bez dřívější podmínky obratu alespoň 1500 Kč měsíčně, stejně jako eurové SEPA platby. Další změnou bylo snížení poplatku za výpis poštou na 19 korun, který dříve činil 50 korun.

mBank nabídla 19. února 2019 pro uživatele iPhonů platby v systému Apple Pay.

Nově mBank přišla s novou mKartou Svět, která se svými kurzy pro konverzi cizích měn stává nejlepší debetní kartou na trhu.

Výše uvedené změny tedy mBank s jejím mKontem jednoznačně posunuly z minule druhé pozice na první příčku.

Na druhé místo klesl Běžný účet od Equa bank. Třetí místo pak obsadil jako minule Malý tarif od Air Bank.

TOP 3 nejlepší běžné bankovní účty v ČR podle žebříčku Finparády.cz

https://finparada.cz/Ucty-Pojisteni-Penze-Pujcky-Zebricek.aspx?w=1

1. mBank – Osobní účet mKonto

Vedení účtu: zdarma

Úroková sazba: 0 % p.a., na spořicím účtu až 0,3 % p.a.

Poplatky: K účtu klient obdrží novou debetní platební mKartu Svět vedenou zdarma. Výběry 1 500 Kč a více ze všech bankomatů v ČR i zahraničí jsou zdarma, výběry do 1 499,99 Kč za 29 Kč. Elektronický výpis z účtu je zdarma, papírový výpis zaslaný poštou stojí 19 Kč. Zdarma jsou odchozí transakce zadané přes internetové bankovnictví a příchozí transakce. Připsání příchozí a provedení odchozí SEPA platby je zdarma. Povolené přečerpání účtu, internetové a mobilní bankovnictví a měsíční výpis z účtu zasílaný elektronicky jsou také zdarma.

Ostatní: Možnost bezkontaktního placení pomocí Google Pay a Apple Pay. Nová mKarta Svět, která kurzy měn převádí jen s marží 0,2 % proti kurzu VISA, přičemž standard na trhu je 2,5 %. Je tedy zajímavá pro cestovatele a příznivce online nákupů na zahraničních webech.


2. Equa bank – Běžný účet

Vedení účtu: zdarma

Úroková sazba: 0,01 % p.a., na spořicím účtu až 1,00 % p.a.

Poplatky: účet s bezkontaktní multiměnovou platební kartou, s internetovým a mobilním bankovnictvím a s možností čerpat kontokorent ve výši až 100 000 korun bez poplatků. Zdarma jsou výběry z jakéhokoliv bankomatu v tuzemsku, 9 Kč za výběr hotovosti z bankomatu v zahraničí, 9 Kč za příchozí SEPA platbu, 99 Kč za odchozí SEPA platbu, 29 Kč za měsíční výpis poštou. Měsíční výpis z účtu zasílaný elektronicky a běžné tuzemské transakce přes internetové a mobilní bankovnictví jsou bez poplatku.

Ostatní: K běžnému účtu v korunách lze zdarma otevřít také účet v eurech a dolarech. K účtu je možné také pořídit zlatou kartu s cestovním pojištěním a pojištěním karty a osobních věcí, a to za jednu z nejnižších cen na trhu. Nově od konce ledna 2019 možnost bezkontaktního placení pomocí Google Pay.


3. Air Bank – Běžný účet Malý tarif

Vedení účtu: zdarma

Úroková sazba: 0 % p.a., bonusová sazba 1 % p.a.

Podmínky: Zůstatek na běžném účtu až do částky 100 tisíc korun je úročen bonusovou úrokovou sazbou 1 % ročně. Stačí pětkrát měsíčně zaplatit platební kartou, nálepkou nebo mobilním telefonem.

Poplatky: Účet se dvěma embosovanými bezkontaktními platebními kartami a jednou platební nálepkou, s internetovým a mobilním bankovnictvím. 25 Kč za výběr peněz z bankomatu jiné banky v ČR a v EU, 25 Kč za příchozí a odchozí SEPA platbu a za zaslání výpisu poštou, 100 Kč za výběr peněz z bankomatu jiné banky mimo EU. Zdarma je zaslání výpisu elektronicky, vedení účtů v korunách, eurech a dolarech, příchozí a odchozí platby v ČR a výběr peněz z bankomatu Air Bank.

Ostatní: Účet lze založit plně on-line pomocí mobilního telefonu přes aplikaci My Air. V rámci tarifu lze zdarma otevřít až 10 běžných účtů a tři spořicí účty (v CZK, EUR a USD). Možnost bezkontaktního placení mobilním telefonem přes aplikaci My Air. Banka nabízí tzv. multibanking pro účty ČS, Equa bank, KB a Monety. Dále banka provádí tzv. okamžité platby (zatím jen do České spořitelny). Možnost bezkontaktního placení pomocí Apple Pay.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Předčasný výběr z termínovaného vkladu. Kolik si nechá banka?

16. 4. 2024 | Petr Kučera

Předčasný výběr z termínovaného vkladu. Kolik si nechá banka?

Zavázali jste se, že na peníze po určitou dobu nesáhnete. Jenže je nečekaně potřebujete dřív. Aspoň část. Jde to? A jakou sankci vám banka naúčtuje? Podmínky v jednotlivých bankách... celý článek

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

UniCredit rozšiřuje Bank ID. Prokážete se i firmám

10. 4. 2024 | Petr Kučera

UniCredit rozšiřuje Bank ID. Prokážete se i firmám

Klienti UniCredit Bank mohou nově využívat bankovní identitu také pro online ověření vůči soukromým společnostem – například pojišťovnám, telefonním operátorům a dalším.

Partners Financial Services