Apple Pay je tady. U Twista ho pořídíte za pár minut

PR článek | rubrika: FINEXPO | 19. 2. 2019
Po dlouhém očekávání a dohadech lze v České republice ode dneška platit Apple Pay. Kromě několika bankovních domů ho zavádí i fintech Twisto.
Apple Pay je tady. U Twista ho pořídíte za pár minut

Komerční spolupráce

Nemusíte měnit banku, abyste mohli platit Apple Pay

Pokud se zrovna vaše banka nedostala do úzkého výběru první vlny spuštění Apple Pay v České republice, stačí si pořídit Twisto a i vy můžete začít platit svým iPhonem, Apple Watch, iPadem anebo MacBookem. Registrace u Twista je online, zdarma a trvá pár minut. Jeho Twisto karta funguje jako jiné platební karty. Přidat si ji k Apple Pay je stejně jednoduché jako u ostatních finančních institucích. Lze to zvládnout přímo v aplikaci Twista anebo v aplikaci Wallet na zařízeních Apple.

Jak platit Twisto kartou s Apple Pay?

Apple Pay funguje na bázi NFC, tedy Near Field Communication, což je bezdrátová komunikace mezi elektronickými zařízeními na velmi krátkou vzdálenost, tedy na pár centimetrů. Díky ní lze iPhonem anebo Apple Watch platit stejně jako bezkontaktními platebními kartami. Jednoduše je jejich uživatel na chvilku přiloží k bezdrátovému platebnímu terminálu.

„Od Apple Pay si hodně slibujeme. Stejně jako náš NFC Twisto platební náramek i placení telefonem či hodinkami výrazně zjednodušuje život. Věříme, že díky Apple Pay si k Twistu najdou cestu zákazníci, jejichž banka tuto platbu neposkytuje, ale i ti, kteří k moderní platbě budou chtít stejně moderní mobilní aplikaci s instatními notifikacemi po platbě a s větším přehledem o svých výdajích,” říká Michal Šmída, zakladatel a CEO Twista.

Platba Twisto kartou s Apple Pay je nejen jednoduchá a pohodlná, ale taky bezpečná. Apple Pay nepoužívá číslo platební karty a nezaznamenává informace o transakcích. Všechny osobní údaje tak zůstávají v soukromí. Každou platbu musí zákazník ověřit vlastním Touch ID anebo Face ID. A navíc, Twisto karta není napojena na bankovní účet, a tak je zneužití vlastních peněz vyloučené.

Twisto karta funguje na principu kreditu. Zákazník s ní nejdříve platí celý měsíc prostředky Twista, na začátku následujícího měsíce mu pak přijde souhrnné vyúčtování, které by měl do 14 dnů zaplatit. Twisto si zakládá na velmi otevřeném vztahu a přístupu ke svým zákazníkům, a tak je na splatnost vyúčtování několikrát upozorňuje.

Po každé platbě uskutečněné přes Twisto přijde zákazníkovi notifikace o právě provedené transakci. V zahraničí, kde Twisto svým zákazníkům poskytuje středový kurz a všechny platby jsou tak zhruba o 3 % levnější, je taková zpráva doplněna o informaci, kolik přesně klient Twista ušetřil. Tenhle drobný detail si zákazníci Twista zvlášť oblíbili. Navíc, na zahraniční cesty Twisto svým zákazníkům poskytuje kvalitní cestovní pojištění pro celou jejich rodinu. To z něj dělá jeden z nejlepších platebních nástrojů pro platby v zahraničí u nás.

S Twistem už v České republice zaplatilo zhruba půl milionu lidí. Kromě účtu s kartou totiž Twisto figuruje na asi 500 českých e-shopech jako platební metoda. Lze jím tak platit na jedno kliknutí, bez opisování údajů z platební karty. Na zaplacení objednávky pak mají zákazníci opět 14 dnů, a tak si zboží můžou nejprve doma v klidu prohlédnout a teprve až potom zaplatit. Případné vratky a reklamace za ně opět řeší Twisto.

Zařazením Twista do první vlny Apple Pay v České republice navazuje tento nebankovní fintech na velmi úspěšný rok 2018. V loňském roce se Twisto třikrát rozrostlo a protekla přes něj rekordní miliarda korun. Zároveň vstoupilo na polský trh. V letošním roce chystá zavést i debetní platby, jeho zákazníci si tedy budou moci rozhodnout, zda svoje výdaje budou platit kreditem od Twista anebo předem nahranými vlastními penězi. Do pěti let se chce Twisto stát významným hráčem na celém středoevropském trhu a dosáhnout na dva miliony zákazníků.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Předčasný výběr z termínovaného vkladu. Kolik si nechá banka?

16. 4. 2024 | Petr Kučera

Předčasný výběr z termínovaného vkladu. Kolik si nechá banka?

Zavázali jste se, že na peníze po určitou dobu nesáhnete. Jenže je nečekaně potřebujete dřív. Aspoň část. Jde to? A jakou sankci vám banka naúčtuje? Podmínky v jednotlivých bankách... celý článek

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Partners Financial Services