Rozhovor | Ondřej Tůma | 19. 1. 2013 | 15 komentářů
V pokračování rozhovoru s předsedou občanského sdružení Zdravá potravina se podíváme na zoubek spotřebitelským mýtům, potravinám bez cukru, margarínům zdravějších másla a přísadám z kopyt a lidských nehtů. Dobrou chuť.
Rozhovor | Ondřej Tůma | 12. 1. 2013 | 19 komentářů
„Některé koncerny sponzorují neziskové informace a na oplátku od nich získávají ‚nezávislá‘ ocenění,“ komentuje předseda občanského sdružení Zdravá potravina kvanta značek kvality a původu, které potkáte na českých potravinách. Když před lety sháněl fakta o tom, co vlastně jí, zjistil, že neexistuje komplexní zdroj informací. Jako programátor tedy sám začal vytvářet jejích databázi...
Když se řekne | Lukáš Zelený | 13. 7. 2016 | 10 komentářů
Jak je možné, že vám jahody při domácím zavařování zhnědnou, ale v kupovaném kompotu barvu neztrácejí? Mohou za to konzervanty, barviva, emulgátory a další přídatné látky, kterým obecně říkáme éčka. Častokrát vás jejich seznam na etiketě odradí. Jenže na délce seznamu nezáleží: Ne všechna éčka v potravinách jsou nežádoucí.
Očima expertů | Ondřej Tůma | 2. 5. 2014 | 14 komentářů
Obchodní řetězce, výrobci, spotřebitelé, nebo všichni dohromady? V dalším pokračování pravidelné ankety Očima expertů nás zajímalo, proč kvalita potravin v českých obchodech pořád tak kulhá.