ČMSS se mění na ČSOB Stavební spořitelnu. Liška zůstává

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 10. 3. 2021 | 2 komentáře
ČMSS se mění na ČSOB Stavební spořitelnu. Liška zůstává

Zdroj: ČMSS

Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) se od pátku 12. března mění na ČSOB Stavební spořitelnu. Změna, oznámená už loni na podzim, je součástí dlouhodobé integrace stavební spořitelny do skupiny ČSOB.

Přejmenování navazuje na dva roky starou transakci, díky níž se ČSOB stala stoprocentním vlastníkem ČMSS. Menšinový podíl – 45 % – předtím patřil Bausparkasse Schwäbisch Hall. Integraci do skupiny ČSOB teď završí právě změna jména, ale také oficiálního sídla společnosti: to se přesune z Vinohradské třídy v pražských Strašnicích do sídla skupiny ČSOB u stanice metra Radlická.

Pro klienty se v praxi nic nemění. Nemusí nikam chodit ani si něco zařizovat. Dosavadní smlouvy i platební údaje dál platí. „Veškeré smlouvy, ať už spořicí nebo úvěrové, zůstávají nadále v platnosti a není potřeba je znovu podepisovat či jakkoli upravovat. O klienty budou navíc i nadále pečovat stávající poradci,“ zdůrazňuje mluvčí ČSOB Patrik Madle.

Staré a nové logo. Zdroj: ČSOB

Skupina lidem slibuje, že díky propojení získají „ještě víc výhod“. „Naší snahou je poskytnout klientům veškeré služby spojené s bydlením pod jednou střechou. Tedy nejen spoření a úvěry ze stavebního spoření, ale i hypotéky od Hypoteční banky nebo pojištění od ČSOB Pojišťovny. Cílem integrace celé skupiny je sdílení našich kapacit, zkušeností i know-how, které nám pomohou s vytvořením přehledné a ucelené nabídky pro řešení bydlení našich klientů,“ říká Jiří Feix, předseda představenstva ČSOB Stavební spořitelny a Hypoteční banky. Skupina ČSOB podle něj plánuje zjednodušení svých produktů a sjednocení jejich podmínek.

Spolu s názvem se mění i vizuální identita společnosti: nově bude využívat logo i korporátní barvy skupiny ČSOB. Přebarví se i všechna prodejní místa ČMSS. Maskot Lišky zatím zůstává – i přesto, že skupina ČSOB začala letos v březnu využívat pro reklamu nového maskota: modrého chameleona.

Součástí integrace jsou i personální změny. Předsedou představenstva ČMSS se letos stal Jiří Feix, který zároveň zastává stejnou pozici i v Hypoteční bance. Do představenstva ČSOB Stavební spořitelny na začátku května nastoupí Vlastimil Nigrin, který je jako místopředseda představenstva Hypoteční banky zodpovědný za oblast Obchody a klienti. V ČSOB Stavební spořitelně bude rovněž jako místopředseda představenstva dohlížet na prodej stavebního spoření, financování staveb a cross-sellingový prodej. V představenstvu se stane nástupcem Jochena Maiera – ten se vrací za rodinou do Německa, kde bude nadále působit i pracovně.

ČMSS je největší stavební spořitelnou v Česku. Vznikla v roce 1993 a má zhruba 1,3 milionu klientů, což je zhruba 37% podíl na počtu všech smluv.

Podrobnosti o propojení ČSOB s Českomoravskou stavební spořitelnou, Hypoteční bankou a Poštovní spořitelnou, o přeměně poboček nebo o novém internetovém a mobilním bankovnictví jsme přinesli v rozhovoru s Janem Sadilem

Už nás sledujete? 

Přidejte si Peníze.cz na Facebook nebo Twitter a dozvíte se včas další praktické rady i aktuality! 

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+11
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

4. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

Zatímco například peníze z běžných a spořicích účtů míří po smrti majitele do dědictví, s penzijním či životní pojištěním je to komplikovanější. Životní úspory, mnohdy v řádech statisíců... celý článek

Stavební spoření v novém roce. První srovnání po snížení podpory

6. 2. 2024 | Petr Kielar

Stavební spoření v novém roce. První srovnání po snížení podpory

Nabídky stavebních spořitelen jsou teď zajímavé především díky pevnému úročení vkladů. Zatímco u spořicích účtů se očekává pokles sazeb, u stavebka je úročení neměnné. Která spořitelna... celý článek

Stavební spořitelny pomáhají klientům k energeticky úspornému bydlení

18. 12. 2023 | Lucie Kocurová

Stavební spořitelny pomáhají klientům k energeticky úspornému bydlení

Na českém trhu působí stavební spořitelny už třicet let a patří mezi stabilní finanční instituce. Ani jim se ale nevyhýbají různé změny a výkyvy. O tom, jak se s nimi vypořádávají a... celý článek

Nejlepší stavební spoření v prosinci. Kolik přinese po snížení podpory?

5. 12. 2023 | Petr Kielar

Nejlepší stavební spoření v prosinci. Kolik přinese po snížení podpory?

V prosinci je poslední příležitost, jak uzavřít smlouvu o stavebním spoření a získat státní podporu za celý kalendářní rok. Ta od ledna klesne na polovinu, stavební spořitelny ale slibují... celý článek

Stát zdaní podporu stavebního spoření. Co přinese výjimka z výjimky

2. 11. 2023 | Petr Kielar

Stát zdaní podporu stavebního spoření. Co přinese výjimka z výjimky

Vedle snížení státního příspěvku na stavební spoření přináší vládní balíček i málo známou novinku: příspěvek už nebude osvobozený od daně. Změna ovlivní tři miliony lidí, daň však zaplatí... celý článek